Cine este Ovidiu Buta. „În job-ul meu am început să fac lucruri mari după mult timp. Fotograful te aduce la job-uri întotdeauna!”

cine este ovidiu buta
Cine este Ovidiu Buta. „În job-ul meu am început să fac lucruri mari după mult timp. Fotograful te aduce la job-uri întotdeauna!”

Ovidiu Buta este unul dintre cei mai de succes stiliști internaționali de la noi din țară. Însă știați ce facultate a absolvit acesta?

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact Ovidiu Buta și cum a ajuns stilistul internațional de succes care este în prezent. În plus, descoperiți și câteva aspecte esențiale legate de modă, dintr-un interviu oferit de acesta.

Cine este Ovidiu Buta

Citește și: Cine este Joaquin Bonilla. „Prima dată am venit în România în 1980. Tatăl meu făcea afaceri în ţara cu rulmenţi, undeva în Poiana Braşov."

Cine este Ovidiu Buta[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Cine este Larisa Iordache. „Eu nu am fost un copil frumos şi eu chestia asta, dar am fost un copil muncitor."

Ce studii are Ovidiu Buta

Ovidiu Buta a absolvit Facultatea de Teatru şi Film, secţia Comunicare, din București, acolo unde a studiat mai exact comunicarea audio-vizuală.

Acesta este autorul și co-autorul a două cărți de specialitate apărute în Editura Polirom. În anul 2006 a apărut cartea denumită „ Victima modei ” și  în anul 2009, a apărut cartea denumită “ Bărbatul și moda”.  Cea din urmă a fost scrisă alături de Adina Nanu.

În ceea ce privește editorialele lui  Ovidiu Buta , au apărut în următoarele reviste de modă din lume: Numero, L'Officiel Russia și Germania, Vogue, Vogue Portugal, GQ Italy, GQ Brasil, GQ Mexico, GQ France, GQ România, Elle, Elle Deco, Cosmopolitan, Beau Monde, Harper's

Bazaar Mexico, HB România.

Ovidiu Buta este genul de persoană care este fascinat de bucătărie, deși acesta chiar nu știe să gătească. Cu toate acestea, a declarat că și-ar dori să scrie o carte de bucate.

„Eu nu am răbdare să gătesc, mi se pare un proces mult prea complicat şi prefer să cumpăr mâncarea gata gătită. Nu am răbdare să fac curățenie.

În primul an de facultate mi-am dat seama că nu pot să rămân aici. Eram extrem de nefericit şi m-am uitat aşa in jur şi... A fost ziua în care am întâlnit-o pe Doina Levintza. Ea avea un magazin superb în spatele Ateneului Roman. Ţin minte că m-am dus şi am bătut în geam şi i-am zis: „Bună ziua! Vreau să lucrez cu dumneavoastră! Şi ea mi-a zis: Bine! Vino de mâine! M-am mutat la ea şi am renunțat la facultate.
Așa am început să fac meserie alături de un om care ştia meserie.”
a precizat Ovidiu Buta în podcastul lui Speak.

Datorită faptului că obișnuiește să călătorească foarte mult, acesta a deprins un obicei aparte. Lui Ovidiu Buta îi place să se tundă în absolut fiecare nou loc în care călătorește, iar țara lui preferată pentru tuns, până în prezent, este Japonia.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

“În job-ul meu am început să fac lucruri mari după mult timp. Am ajuns la Vogue pentru că m-a plăcut fotograful. Fotograful te aduce la job-uri întotdeauna!” a precizat Ovidiu Buta pentru aceeaşi sursă.

Citește și: Cine este Diana Bulimar. “In momentul în care urci pe podium şi îţi mai cântă şi imnul... Este ceva ce nu pot exprima în cuvinte.”

Cu ce se ocupă Ovidiu Buta

ovidiu buta stilist

Citește și: Cine este Nelu Cortea. „Vreau să îi demonstrez soției mele cât de bărbat sunt.

Stilistul internațional Ovidiu Buta

Ovidiu Buta este în prezent un cunoscut stilist internațional, care a lucrat de-a lungul timpului cu nenumărate vedete și manechine. Printre acestea se numără și următoarele: Kanye West, Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana, Tony Ward, Sebastian Stan, Lydia Hearst, Jane Seymour și David Gandy.

Tot Ovidiu Buta este cel care a reușit să stilizeze colecții pentru New York Fashion Week, Berlin Fashion Week, Internațional Exhibition Hanover și Shanghai. Stilistul internațional Ovidiu Buta a semnat proiecte de modă în Beijing, Chicago și multe altele.

Acesta a scris despre modă pentru revistele Dialog Textil, Exces, Elle, Cosmopolitan și alte astfel de reviste internaționale și a fost chiar și editor de modă al emisiunii „ Levintza prezintă ”, s-a ocupat de imaginea MTV Stylissimo.

În prezent, Ovidiu Buta este gazda emisiunii „ Poliţia Modei ”, alături de Iulia Albu și director de modă la GQ România, o revistă dedicată în special bărbaţilor.

Regula mea în viaţă este „go with the flow“ (mergi unde te duce viaţa). Am pornit cu ideea de a fi scenograf şi chiar am fost o scurtă perioadă. De mic am fost fascinat de decorurile de teatru, de culise, de peruci, de costume. Eu sunt din Sibiu, iar în acea perioadă, teatrul de acolo era o instituţie care lucra la foc continuu. Plus că a existat o femeie care m-a marcat, barocă prin definiţie, un personaj senzaţional, unul dintre puţinii excentrici pe care i-a avut ţara asta: Maria Bodor. Ea mi-a sugerat că aş putea face ceva serios în zona de teatru, de costum. ”, a declarat stilistul internațional Ovidiu Buta.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Cine este Puya (Dragoș Gărdescu). „Trupa “La Familia” a însemnat perioada copilăriei mele. Aveam vreo 16 ani când am început."

ovidiu buta blog

Citește și: Cine este Doina Teodoru, iubita lui Cătălin Scărlătescu. „M-a marcat puţin acel eveniment. Pentru a trece peste el, l-am folosit în meserie şi a fost ca un soi de terapie."

Interviu de excepție cu Ovidiu Buta

În cadrul unui interviu, stilistul Ovidiu Buta s-a deschis pe mai multe planuri, mărturisind aspecte legate de domeniul în care acesta lucrează de foarte mult timp, și anume, moda.

Cu ocazia acestui interviu, stilistul Ovidiu Buta a descoperit care este secretul din spatele întrebării pe care femeile o au în mod constant, „Eu cu ce mă îmbrac?”. Acesta a dezvăluit faptul că nu trebui să lipsească din garderoba unei femei o rochie neagră cu croi modern, o pereche de pantofi stiletto, o cămaşă albă și o pereche de jeanşi. Astfel, orice femeie le va putea purta pentru mai mult timp, din simplul fapt că nu sunt articole vestimentare sezoniere. Acestea sunt elemente de bază pe care le putem accesoriza în funcție de trend și ocazie.

În momentul în care s-a subliniat faptul că a fost printre primii analiști de modă de la noi din țară, Ovidiu Buta a ținut să precizeze faptul că a fost chiar primul în critica de modă: „Cea dintâi cronică pe care am scris-o a fost despre Cătălin Botezatu, care la acea vreme era un subiect intangibil – nimeni nu putea spune nimic rău despre el. Iar eu am arătat unde a greşit. Ceea ce fac şi azi, arăt greşelile fără a avea nici un fel de părți-pris-uri şi folosind o experienţă care nu poate fi pusă sub semnul întrebării”.

Citește și: Cine este Melinda Gărdescu, soția lui Puya. „Melinda este jumătatea vieții mele, femeia perfectă. Să fiu sincer, e greu să suporte cineva genul ăsta de viață pe care o am eu."

ovidiu buta wikipedia

Citește și: Cine este Cătălin Scărlătescu. „La 7 ani am făcut la telefon prima mea tocană de cartofi cu bunica mea și uite așa am început să gătesc în bucătărie."



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cine este Diana Bulimar. “Când am început să fac gimnastică aveam vreo trei ani şi jumătate. Am fost un copil foarte activ şi părinţii mi-au încurajat să fac sport."

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies