Ciocolata caldă mexicană se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ciocolată caldă mexicană.
Rețetă de Ciocolată caldă mexicană
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 200 g de ciocolată dulce-amăruie sau chipsuri de ciocolată
- 800 ml de lapte normal, de migdale sau de ovăz
- 4 linguri de pudră de cacao
- 4 linguri de zahăr
- o linguriță de scorțișoară
- un praf de cayenne
- o esență de vanilie
- bezele
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și-n primul rand, tot ce trebuie să faceți este să tăiați mărunt 200 g de ciocolată dulce-amăruie. Puteți folosi și aceeași cantitate de chipsuri de ciocolată pentru asta, însă este mai potrivit să folosești o ciocolată delicioasă, cu până la 70 sau 80% ciocolată, dacă nu găsiți dulce-amăruie. Imediat ce am tocat toată ciocolata, o vom lăsa deoparte, pentru că o vom adăuga în oala noastră pe care o vom pregăti, abia spre finalul rețetei.
- Acum avem nevoie de o oală în care turnăm 800 ml de lapte, puteți folosi, de asemenea, și lapte de migdale sau de ovăz pentru această rețetă, în funcție de preferințe. Acum adăugăm și 4 linguri de pudră de cacao, 4 linguri de zahăr. De menționat este faptul că, în general, ciocolata caldă mexicană este mai aromată pentru că există scorțișoară, de multe ori există puțină cayenne și este adesea și mai dulce. Așadar, adăugăm și o linguriță de scorțișoară, un praf de cayenne sau mai mult, în funcție de preferințe. Adăugăm, nu în ultimul rand, și o esență de vanilie.
- Imediat apoi, cu ajutorul unui tel, vom amesteca în ingredientele noastre din oală, doar prin simpla răsucire pe loc a telului, aceasta fiind o modalitate mexicană de a face această ciocolată caldă, însă cu siguranță puteți utiliza telul, exact așa cum o faceți în mod normal. În momentul în care toate ingredientele s-au amestecat, punem oala pe aragaz, la foc mediu și amestecăm din când în când, nu trebuie să fie în mod constant. Odată ce amestecul este frumos și se simte un abur plăcut de ciocolată caldă, dar nu ajunge la fierbere, pentru că nu ne dorim să fiarbă, vom adăuga în oală și ciocolata tocată mărunt. În acest moment, vom amesteca până când se topește.
- Odată ce ciocolata noastră caldă este gata, vom îndepărta oala de pe foc și o vom turna în căni. Aceasta este fierbinte și miroase extrem de plăcut! Putem adăuga în ciocolata noastră caldă și bezele, însă acestea sunt opționale, totuși. Ciocolata caldă se poate servi!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.