Ciocolată caldă mexicană. Bucură-ți simțurile cu rețeta autentică a ciocolatei calde mexicane

retete de gustare

Ciocolată caldă mexicană

Ciocolata caldă mexicană se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ciocolată caldă mexicană.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasa ciocolată caldă mexicană, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Ciocolată caldă mexicană 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute

Citește și: „Vă învață mamaia să faceți pandișpan cu rahat pe care să îl puneți deasupra.” Rețeta de pandișpan cu rahat a bunicii Gherghina de pe TikTok!

ciocolata mexicana
Ciocolată caldă mexicană[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: „Tăițeii se fac primii în momentul în care vă apucați de supă și până când terminați supa, tăițeii se usucă suficient.” Rețeta de tăiței de casă a Gabrielei Cristea!

Timp de preparare- 30 de minute

Timp total- o ora

Rețeta este pentru 4 persoane

Ingrediente

  • 200 g de ciocolată dulce-amăruie sau chipsuri de ciocolată
  • 800 ml de lapte normal, de migdale sau de ovăz
  • 4 linguri de pudră de cacao
  • 4 linguri de zahăr
  • o linguriță de scorțișoară
  • un praf de cayenne
  • o esență de vanilie
  • bezele

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

retete pentru desert
Ciocolată caldă mexicană[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și-n primul rand, tot ce trebuie să faceți este să tăiați mărunt 200 g de ciocolată dulce-amăruie. Puteți folosi și aceeași cantitate de chipsuri de ciocolată pentru asta, însă este mai potrivit să folosești o ciocolată delicioasă, cu până la 70 sau 80% ciocolată, dacă nu găsiți dulce-amăruie. Imediat ce am tocat toată ciocolata, o vom lăsa deoparte, pentru că o vom adăuga în oala noastră pe care o vom pregăti, abia spre finalul rețetei.
  2. Acum avem nevoie de o oală în care turnăm 800 ml de lapte, puteți folosi, de asemenea, și lapte de migdale sau de ovăz pentru această rețetă, în funcție de preferințe. Acum adăugăm și 4 linguri de pudră de cacao, 4 linguri de zahăr. De menționat este faptul că, în general, ciocolata caldă mexicană este mai aromată pentru că există scorțișoară, de multe ori există puțină cayenne și este adesea și mai dulce.
    Așadar, adăugăm și o linguriță de scorțișoară, un praf de cayenne sau mai mult, în funcție de preferințe. Adăugăm, nu în ultimul rand, și o esență de vanilie.
  3. Imediat apoi, cu ajutorul unui tel, vom amesteca în ingredientele noastre din oală, doar prin simpla răsucire pe loc a telului, aceasta fiind o modalitate mexicană de a face această ciocolată caldă, însă cu siguranță puteți utiliza telul, exact așa cum o faceți în mod normal. În momentul în care toate ingredientele s-au amestecat, punem oala pe aragaz, la foc mediu și amestecăm din când în când, nu trebuie să fie în mod constant. Odată ce amestecul este frumos și se simte un abur plăcut de ciocolată caldă, dar nu ajunge la fierbere, pentru că nu ne dorim să fiarbă, vom adăuga în oală și ciocolata tocată mărunt. În acest moment, vom amesteca până când se topește.
  4. Odată ce ciocolata noastră caldă este gata, vom îndepărta oala de pe foc și o vom turna în căni. Aceasta este fierbinte și miroase extrem de plăcut! Putem adăuga în ciocolata noastră caldă și bezele, însă acestea sunt opționale, totuși. Ciocolata caldă se poate servi!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Ciocolată caldă mexicană[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies