„Ciocolata de casă e perla coroanei! Am rugat-o să reproducă una din prăjiturile ei de top.” Rețeta simplă de ciocolată de casă a mamei lui Mădălin Ionescu

„Ciocolata de casă e perla coroanei! Am rugat-o să reproducă una din prăjiturile ei de top.” Rețeta simplă de ciocolată de casă a mamei lui Mădălin Ionescu
„Ciocolata de casă e perla coroanei! Am rugat-o să reproducă una din prăjiturile ei de top.” Rețeta simplă de ciocolată de casă a mamei lui Mădălin Ionescu

Mama lui Mădălin Ionescu a dezvăluit, pas cu pas, cum prepară ciocolata de casă în jumătate de oră.

Mama lui Mădălin Ionescu a împărtășit rețeta de ciocolată de casă pe care o făcea copiilor de sărbători, când aceștia erau mici.

„Ciocolata de casă e perla coroanei. Am rugat-o să reproducă una din prăjiturile ei de top.” Rețeta simplă de ciocolată de casă a mamei lui Mădălin Ionescu

Citește și: Ruladă Pavlova. Un gust absolut divin!

Mădălin Ionescu
Mădălin Ionescu[Sursa foto: Instagram-Mădălin Ionescu]

Citește și: Cozonac Panettone. Pregătește-te mai devreme pentru Crăciun!

Ingrediente:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

  • 400g zahăr
  • nuci
  • 200 ml apă
  • un pachet de unt
  • un praf de vanilie
  • rom
  • 2-3 picături esență de migdale
  • lapte praf
  • 100g cacao
  • lămâie

Urmăritorii de pe rețelele de socializare au ținut să o roage pe mama lui Mădălin Ionescu să reproducă una din rețetele ei de top de prăjituri, așa că aceasta a ales să dezvăluie cum le făcea copiilor ciocolata de casă în preajma sărbătorilor. Este o rețetă care se face în jumătate de oră și pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

„Mi-au scris câteva doamne din Râmnicu Vâlcea și au rugat-o să facă o demonstrație publică, să reproducă una din prăjiturile ei de top. Mama face multe prăjituri, știe să facă o mulțime de feluri de mâncare, dar ciocolata de casă e perla coroanei, dacă pot spune așa.”, a spus Mădălin Ionescu. „Nu durează mult. Este o prăjitură foarte ușor de realizat, în principiu jumătate de oră.

În copilăria lor, la sărbători, am făcut ciocolată de casă. Am pus o mânuță de zahăr pentru a se carameliza puțin nucile. Punem 200 ml apă, punem și 400 de grame de zahăr. Apoi în zahăr punem pachetul de unt și aromele toate. Așteptăm să dea ușor apa în clocot și adăugăm zahărul. Eu l-am măsurat după ochi. Amestecăm zahărul foarte, foarte mult, punem aromele, un praf de vanilie, un pic de rom, 2-3 picături și câteva picături de esență de migdale.
Eu știu preferințele voastre.
Amestecăm, după punem un pachet de unt. În timp ce fierbe siropul, punem laptele praf într-un bol, două pachete, punem cacao, o cutie de 100 de grame, unt și lămâie să nu se zaharisească, după care așteptăm să se topească totul. Acum am descoperit și eu secretul ăsta.”, a povestit mama lui Mădălin Ionescu.

Cum face mama lui Mădălin Ionescu compoziția pentru ciocolata de casă?

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Acum, că știm secretul pentru omogenizarea compoziției, ajungem și la compoziția solidă, pe care mama lui Mădălin spune pas cu pas cum o pregătește. Pentru aceasta ai nevoie de cacao, lapte praf, unt și zahăr.

„În acest bol am amestecat laptele praf cu cacao, multă lume vrea ciocolată albă și atunci nu mai pune cacao. Siropul fierbinte îl punem peste compoziția aceasta și trebuie să mestecăm foarte repede, adăugăm nuca pralinată pentru că o ajută la omogenizare. Mie îmi place ciocolata mai intensă la culoare. Se pot pune și alune. Toată compoziția o punem într-o tăviță unsă ușor cu unt, nu cu folie de aluminiu. Punem toată compoziția și o nivelăm. Poate să aibă și diferite aparate zimțate. Ea se răcește foarte repede. Poate fi ținută în frigider jumătate de oră, o oră. Eu vă zic poftă bună cu toată dragostea.”, a mai spus aceasta.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cheesecake cu Crumble. O adevărată minunăție!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies