Află din rândurile următoare care este rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Gabrielei Cristea.
Gabriela Cristea a pregătit o ciorbă românească de fasole cu afumătură și a împărtășit rețeta cu urmăritorii săi din mediul online.
Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Gabrielei Cristea
Ingrediente:
- fasole;
- afumătură;
- morcov;
- țelină;
- țelină apio;
- ardei;
- ceapă;
- păstârnac;
- bulion;
- boia de ardei dulce;
- boia de ardei iute;
- sare și piper;
- tarhon;
- cimbru.
„ Avem aici afumătură. Eu am optat pentru cea fiartă și afumată. Am avut o pulpă foarte frumoasă și am tăiat-o în bucățele. Am păstrat și osul pentru că osul dă gust bun la orice ciorbă .”, a precizat Gabriela Cristea.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
Procesul este unul relativ simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este de-a dreptul delicios.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Înainte de toate, vedeta a pregătit cu o seară înainte fasolea, pe care a ales-o bob cu bob și a pus-o într-o oală cu apă rece și cu o lingură de bicarbonat de sodiu.
„ Începem ciorba de fasole cu 24 de ore înainte să o gătim. Am aici apă rece, bicarbonat și fasole pe care o aleg bob cu bob .”, a spus vedeta.
Astfel, după ce ne asigurăm că avem tot ce ne trebuie la dispoziție, putem să ne apucăm de pregătirea propriu-zisă a ciorbei.
„ Prima dată scurgem fasolea și o spălăm bine-bine cu apă rece.
Cât timp fasolea fierbe, Gabriela Cristea a pregătit baza pentru ciorbă.
„ Am aici o oală cu apă și am aici carnea afumată. Dacă afumătura voastră este prea sărată, puteți să o puneți noaptea, când puneți fasolea la înmuiat, să puneți și afumătura în apă rece. Punem în apă afumătura și ducem totul la fiert. Spumăm bine ciorba. Între timp, am scos și fasolea pentru că s-a fiert. Am tăiat legumele și le punem aici peste carne. În vreo 40 de minute ar fi trebuit să fie gata ciorba. Punem și fasolea. Am făcut și un buchețel cu cimbru și tarhon pe care l-am legat cu o sfoară specială pentru gătit și îl punem înăuntru și după aceea îl scot și asta este .”
La sfârșit, Gabriela Cristea a condimentat ciorba cu bulion, boia dulce, boia iute, sare și piper.
„ Oțetul, aveți două variante: ori îl puneți pe masă, ori direct în ciorbă. Mai lăsăm 5 minute să fiarbă și punem tarhonul tăiat mărunt și ciorba noastră este gata. O oprim și adăugăm verdeața. ”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.