Gabriela Cristea a dezvăluit pașii pentru prepararea unei ciorbe cu afumătură, dar și care este ingredientul secret în realizarea acestei ciorbe.
Gabriela Cristea, îndrăgita prezentatoare TV, împărțea de fiecare dată rețetele sale cu urmăritorii din mediul online și dezvăluie, pas cu pas, cum le realizează.
„Ciorbă de cartofi cu afumătură pe care o s-o acresc cu zeamă de varză. O să fie o nebunie.” Zeama de varză, ingredientul secret al Gabrielei Cristea pentru ciorba cu ciolan afumat
Gabriela Cristea nu ezită să împartă toate rețetele sale cu urmăritorii din mediul online, așa că de această dată a preparat o ciorbă cu afumătură și a dezvăluit care este secretul în realizarea ei.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- Ciolan afumat
- Legume tăiate
- Cartofi
- Smântână
- Varză murată
- Zeamă de varză
- Boia
- Salvie
- Tarhon
- Cimbru
„Ciorbă de cartofi cu afumătură pe care o s-o acresc cu zeamă de varză. O să fie o nebunie. Avem cartofii, avem afumătura pentru că asta spune din start rețeta. Am scos o bucățică de varză murată pe care o voi pune înăuntru. Am aici toate legumele tăiate și aranjate, smântână de gătit și verdețurile. De ieri am fiert ciolanul și l-am tăiat cubulețe, cubulețe. Am o oală mare cu apă și aici va fi baza ciorbei.
Încingem bine o cratiță peste care turnăm un strop de ulei. Punem toate legumele la călit. Mie operațiunea de călire mi se pare foarte, foarte importantă pentru că accentuează toate aromele. Dacă vorbim de arome, avem buchețelul acesta cu salvie, cimbru și bețe de tarhon pe care le punem aici să avem și mai multă savoare și aromă. S-au călit legumele, a fiert și ciolanul și o să punem toate legumele acestea la fiert în ciorbă.
„Să dregem ciorba. Ce nebunie e aici! Ce bine arată!” Cum înroșește Gabriela Cristea ciorba de ciolan afumat
Gabriela Cristea explicat, pas cu pas, cum ajunge la cea mai bună ciorbă cu ciolan afumat, dar și care este metoda prin care înroșește toată compoziția. Nu folosește suc de roșii sau roșii, așa cum folosim în mod normal, ci boia, iar după ce totul este gata, adaugă smântână și verdețurile pe deasupra.
„O să fie puțin crocantă varza pentru că nu are timp să fiarbă prea mult, dar așa trebuie să fie. Mai pun niște sare pentru că am gustat și mai e nevoie de sare. Ciorba asta o înroșim doar cu boia, iute și dulce, multă boia. Acum să dregem ciorba. Avem aici smântână, eu nu pun ouă la ciorba asta, și punem zeama fierbinte în smântână până facem smântâna să aibă o temperatură apropiată de ciorbă, apoi turnăm totul înapoi. Vărsăm totul în oala cu ciorbă. Ce nebunie e aici! Ce bine arată, ce bogății avem aici. La sfârșit, mai pun niște cimbru și am aici tarhon și cimbru verde. Poftă mare!”, a mai spus Gabriela Cristea.