Ciroza hepatică – Semnele și simptomele care ar trebui să vă trimită de urgență la medic

Ciroza hepatică – Semnele și simptomele care ar trebui să vă trimită de urgență la medic
Ciroza hepatică – Semnele și simptomele care ar trebui să vă trimită de urgență la medic

Ciroza hepatică este una dintre cele mai grave boli ale ficatului, care se caracterizează prin diminuarea progresivă a masei lui funcționale, rezultând atât din diminunarea cantității de hepatocite, cât și din distrugerea arhitecturii specifice a organului.

Ciroza hepatică poate fi fatală în anumite cazuri. Această boală apare, în general, după mulți ani în care țesutul hepatic a fost afectat.

Ciroza hepatică este ultimul stagiu al fibrozei, cauzată de mai mulți factori, printre care hepatita sau alcoolismul cronic. De fiecare dată când ficatul este afectat, acesta încearcă să se ”repare” singur, putând apărea deteriorări ale țesutului. Pe măsură ce ciroza progresează, țesutul se deteriorează din ce în ce mai mult, iar organul ajunge să nu mai poată funcționa.

Citeste si: Produsele din comert care au dus la decesul a 9 persoane! Cum se manifesta listerioza si cat de periculoasa este pentru gravide

Citeste si: E dovedit ştiinţific: bărbaţii cu burtă atrag mai multe femei frumoase şi trăiesc mai mult

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ciroza hepatică este de mai multe tipuri, manifestările fiecăruia dintre acestea fiind determinate de cauzele apariției cirozei.

Ciroza postnecrotică mai este cunoscută și sub denumirea de ciroza post virală. Acest tip de ciroză apare ca urmare a bolilor infecțioase de care suferă ficatul. Este o formă care se caracterizează prin pierderea celulelor hepatice și fibroză. Pacienții diagnosticați și cu hepatită de tip C care consumă alcool au șanse mari să dezvolte această formă de ciroză.

Alcoolul acelerează evoluția bolii.

Ciroza alcoolică este cea mai gravă afecțiune cauzată de alcool. Un procent de 10-20% dintre alcoolici dezvoltă această ciroză hepatic, potrivit statisticilor. Acest tip de ciroză este carcterizat de pierderea de celule hepatice, apariția nodululilor regenerativi și a cicatricilor la nivelul ficatului.

Ciroza biliară este de natură autoimună și distruge, treptat, ficatul. În prima fază a acestei boli, sunt afectate conductele biliare, care se inflamează.

Acest lucru duce la obstrucția conductelor, care sunt înlocuite cu țesut cicatricial.

Ciroza cardiacă este manifestată prin fibroze la nivelul ficatului, care au apărut, cel mai probabil, în urma unei insuficiente cardiace congestive la nivelul ventriculului drept. Acestui tip de ciroză îi sunt caracteristici nodulii de regenerare, potrivit doc.ro.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ciorbă de perişoare. Cum să prepari cea mai delicioasă ciorbă de perişoare

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies