Cât timp se fierbe burta prefiartă

Cât timp se fierbe burta prefiartă
Cât timp se fierbe burta prefiartă

Află cum se prepară ciorba de burtă.

9 din 10 români declară că mâncarea lor preferată este ciorba de burtă, un preparat foarte gustos și destul de ușor de preparat dacă știi câteva lucruri de bază.

Trebuie să știi, în primul rând, cât timp trebuie să fiarbă burta până se elimină mirosul.

Ciorba de burtă se poate prepara nu numai din carne proaspătă, ci și din burtă prefiartă, congelată sau crudă.

Cât timp se fierbe burta prefiartă

Ciorbă de burtă[Sursa foto: Wowbiz]

În cazul acestui preparat, gustul va fi dat de oasele de vită, care dau consistență.

Dacă preparați ciorbă de burtă, nu trebuie să adăugați și carne, deoarece schimbă gustul și preparatul final nu va mai fi cel dorit.

Ciorba de burtă este foarte gustoasă dacă este facută ca la carte, cu oase si cartilaje de vită și fără zarzavaturi inutile care-i deturnează gustul si aroma.

Este grozavă dacă se prepară din burtă crudă, dar se poate pregăti și din burtă prefiartă si congelată.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe răcitura. Cum gătești piftia perfectă

Cum facem o ciorbă bună din burta prefiartă congelată

Prima dată alegem niște epifize(capete de oase) cu sită și capsula articulară.

Nu adăugați rondele de rasol, deoarece schimbă total gustul și rezultatul va fi o supă de vită.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

De asemenea, evitați legumele: pătrunjel, țelină sau ceapă.

Gustul deosebit al acestui preparat provine de la amestecul de gălbenușuri cu smântâna și usturoi.

Citeste si: NOTEAZĂ: Care este garnitura potrivită pentru creveți. 5 idei pe placul tuturor

Cât se fierbe burta congelată prefiartă

În primul rând, trebuie să decongelăm fâșiile de burtă într-un bol cu apă rece, după care le clătim de mai multe ori, până devin albe și fără miros.

Apoi, le scurgem bine cu ajutorul unei strecurătoare și le adăugăm în supa de oase.

Puneți oala pe foc și lăsați-o sa fiarbă aproximativ 30 de minute, deoarece burta a fost deja prefiartă.

Citeste si: NOTEAZĂ: Rețete de smoothie ideale la micul dejun pentru o zi plina de energie

Ce legume punem în ciorba de burtă

La ciorba de burtă se pune doar un morcov dat pe răzătoarea, călit în ulei timp de 10 minute.

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Citeste si: 111, 222, 333, 3+3: AM SLĂBIT cu dieta disociată. Topește 15 kg în 2 săptămâni

Ciorbă de burtă facută cu burtă prefiartă, fără oase de vită

Ingrediente

  • 1 kg burta prefiarta si congelata
  • 1ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac,una de telina
  • 10 catei de usturoi zgrobiti
  • 6 galbenusuri de ou
  • 400 ml smantana
  • 10 ml otet
  • Hrean,sare
  • 1 morcov razuit la sfarsit si putin ulei pentru a cali morcovul

Citeste si: NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe un porumb. Care este procedura corectă

Dupa decongelare, am pus taieteii de burta intr- un castron incapator si i’am clatit in mai multe ape reci .I-am scurs bine intr-o strecuratoare si i-am pus in oala la fiert impreuna cu legumele.

Taieteii de burta fiind deja fierti nu au avut nevoie de mai mult de 30 de minute de fierbere. Cat timp taieteii au fiert, eu am dat un morcov pe razatoarea fina si l-am asezat intr-o craticioara impreuna cu o lingura de ulei. Am calit morcovul la foc mic timp de 10 minute, amestecand mereu.Acest procedeu ii intensifica culoarea si gustul dulce si aroma si il inmoaie bine. Dupa ce burta si legumele au fiert, legumele le-am scos, daca vreti le puteti pasa si adauga inapoi in supa. Am adaugat in supa morcovul ras si calit si am mai lasat la fiert 10 min.

Am stins focul si am curatat cateii de usturoi pe care i-am zdrobit si i-am amestecat cu 2 linguri de apa rece apoi l-am turnat in oala. Am separat galbenusurile si le-am amestecat bine cu smantanacu ajutorul unui tel.

Am temperat acest amestec adaugand pe rand cate un polonic de supa peste el, apoi am turnat inapoi in oala aceasta compozitie, focul l-am stins deja de 5 minute.

Condimentam cu sare, otet,hrean dupa preferinta si servita alaturi de ardei iute este minunata. Eu am mai adaugat la sfarsit si cateva fasii de gogosar murat”, scrie Gina Bradea.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

5 măști pentru riduri profunde pe care le poți face acasă. „Trebuie să avem grijă să ne protejăm de anumiţi factori care pot accentua procesul de îmbătrânire a pielii"

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies