Ce nu ai voie să faci înainte de împărtășanie? "Acest lucru are drept urmare o uşurare a trupului, dar şi a patimilor în acelaşi timp"

Ce nu ai voie să faci înainte de împărtășanie?
Ce nu ai voie să faci înainte de împărtășanie? "Acest lucru are drept urmare o uşurare a trupului, dar şi a patimilor în acelaşi timp"

Este foarte bine să ținem cont de Taina Împărtășaniei, dar și de nenumărate recomandări pe care trebuie să le urmăm înainte de a o primi.

Anumite persoane știu deja toate lucrurile de care trebuie să ținem cont înainte să ne împărtășim, însă altele nu. Aflați ce nu aveți voie să faceți înainte de împărtășanie, din rândurile următoare.

Citeste si: CITEȘTE: Ce nu ai voie să faci înainte de spovedanie

Ce nu ai voie să faci înainte de împărtășanie

ce nu ai voie sa faci inainte de impartasanie

Este de menționat faptul că nu există mari interdicții în ceea ce privește împărtășania, însă trebuie respectate totuși anumite aspecte. Fiecare interdicție menționată poate să difere în funcție de fiecare biserică și de canoanele date de preoți.

Perioada postului- împărtășanie

În primul rând, nu poți să te împărtășești dacă până la finalul postului, nu ai ținut măcar trei zile de post.

Tot de perioada postului este legat și următorul lucru. Dacă nu te-ai pregătit bine înainte de împărtășanie, prin ținerea postului (măcar trei zile) și spunerea unei rugăciuni, nu te poți împărtăși.

Fără relații amoroase- împărtășanie

În al doilea rând, nu ai voie să ai relații amoroase cu șapte zile înainte de a te împărtăși, dar nici cu trei zile după ce te-ai împărtășit.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este legat de faptul că nu poți mânca nimic înainte de momentul în care ți se oferă împărtășania, dar nici timp de două ore, după ce ți s-a oferit sângele (vinul) și trupul (anafura) Mântuitorului.

ce nu ai voie sa faci dupa impartasanie

Citeste si: CITEȘTE: Cea mai puternică rugăciune pentru dezlegarea cununiilor. Cum să te rogi ca să te căsătorești

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cele patru mari posturi- împărtășanie

În al treilea rând, pentru ca împărtășania să poată semnifica ceva și să aibă valoare, trebuie neapărat să fie făcută într-unul dintre cele patru mari posturi (Postul Paștelui, Postul Crăciunului, Postul de Sfânta Maria sau cel al Sfinților Petru și Pavel). În timpul împărtășaniei care are loc fie de Paște, fie de Crăciun, creștinii se pot împărtăși, dar și spovedi de două ori.

În timp ce femeile însărcinate, se pot împărtăși chiar mai des. Cu această ocazie, se spune că se întărește sarcina.

Postul la copii- împărtășanie

Nu în ultimul rând, copiii care au vârsta de peste șapte ani, nu trebuie să nu țină post. La fel ca și părinții lor, și aceștia sunt nevoiți să țină post, măcar înainte de împărtășanie cu trei zile.

Totodată, nu te poți da cu ruj înainte de împărtășanie, conform canoanelor descrise de preotul Ilarion Argatul. În același timp, nu se realizează împărtășania acasă la creștin. Acest lucru este chiar interzis complet.

trebuie sa tin post ca sa ma impartasesc

Citeste si: DESCOPERĂ: Meniu PARASTAS de 6 luni

Țineți cont și de alte aspecte legate de împărtășanie

Înainte să vă împărtășiți, se recomandă să nu mâncați absolut deloc. Însă dacă nu puteți face acest lucru, încercați totuși să nu mâncați prea mult. Totodată, trebuie să țineți cont și de atitudinea pe care o afișați în momentul în care primiți împărtășania. Prin intermediul împărtășaniei, noi primim trupul lui Hristos, mai exact, vinul și anafura. Prin urmare, trebuie să adoptăm o atitudine demnă de acest lucru și nu una indecentă sau fără respect.

Trebuie să aveți mare grijă și după ce ați primit Sfânta Împărtășanie. Nu ar trebui sub nicio formă să vă fie rău, astfel încât să pierdeți împărtășania. Tocmai din acest motiv se și recomandă să nu mâncați măcar două ore, după ce ați primit împărtășania.

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont în ziua în care vă împărtășiți, este legat de sărutarea icoanelor sau a persoanelor apropiate. Nu ar trebui să le sărutați, pentru că este necesar să vă rămână un timp părticica din Trupul și Sângele Domnului, pe care ați primit-o la Sfânta Împărtășanie.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

La fel ca în cazul mâncării, același lucru este valabil și în cazul băuturii (referitor la apă). Nu trebuie să bem nimic înainte de Sfânta Împărtășanie. Iar dacă vom dori să mâncăm de dulce și ne aflăm încă în post, nu este bine să o facem.

Iar un ultim aspect important de care trebuie să ținem cont este ținuta. Nu trebuie să venim la biserică îmbrăcați indecent sub nicio formă. Femeile nu trebuie să fie machiate, să aibă fuste prea scurte, bluze prea strâmte, bijuterii care să atragă atenția sau parfum care să deranjeze. În ceea ce-i privește pe bărbați, aceștia trebuie să fie și ei decenți și îngrijiți, trebuie să aibă capul descoperit, pantaloni lungi, cămașă clasică, fără tricouri sau ilustrații.

Ce spune preotul despre împărtășanie

impartasanie si spovedanie

„Odată cu lăsatul secului, a postului, creştinul trece printr-o perioadă de reţinere de la anumite alimente, pe de o parte. Acest lucru are drept urmare o uşurare a trupului, dar şi a patimilor în acelaşi timp. Pentru că o reţinere de la alimente slăbeşte trupul şi «omoară» patimile. Trupul «se subţiază», iar prin acest lucru părinţii Bisericii spun că în locul mâncării şi a hranei, poate de multe ori peste măsură, punem rugăciunea, una mai smerită mai profundă. Înălţăm sufletul înspre Dumnezeu“, explică preotul Constantin Ciobotea. Pe lângă reţinere şi rugăciune, creştinii sunt îndemnaţi să fie mai buni şi să îi ajute pe cei care au nevoie, de la cei neputincioşi la bolnavi sau săraci. „După cum spune Sfântul Iacob, rodul credinţei noastre sunt faptele bune. Pe care le poţi face mai ales atunci când ai o stare sufletească mai curate. „Acesta este motivul pentru care creştinii sunt îndemnaţi să nu mai vină toţi grămadă la spovedanie. Nu se vine dimineaţa, înainte de Sfânta Liturghie, căci atunci totul se face foarte repede. De obicei spovedania se face seara, după Vecernie, când rămânem în Biserică, facem rugăciune de dezlegare, de iertare, iar apoi preotul şade până îl spovedeşte pe fiecare, fără grabă, în tihnă. Cel care se smereşte astfel de înalţă. Nu îl poţi forţa pe Hristos, că tu nu ai timp. Oricum Dumnezeu ştie ce vrem, cererea şi neputinţa noastră“, a spus preotul Ciobotea din Sibiu.

„Deschiderea către Hristos, cel care este răstignit, care merge la Ierusalimul cel de Sus, este pentru fiecare dintre noi. Singura condiţie de a ne face părtaşi praznicelor este de a fi părtaşi cu Hristos. Iar întâlnirea cu Hristos se face numai în Sfânta Biserică, nu în ţara păcatului“, preot Constantin Ciobotea

Citeste si: CITEȘTE: Mâncare de post pentru pomană



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cea mai puternică rugăciune pentru dezlegarea cununiilor. Cum să te rogi ca să te căsătorești

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies