Cele mai bune alimente pe care să le consumi dimineața

Mic dejun sanatos pentru a slabi
Mic dejun sanatos pentru a slabi eficient

Iată care sunt cele mai bune alimente dimineața și cum poți construi un mic dejun sănătos și sățios, care să te ajute să slăbești.

Atunci când vine vorba despre micul dejun, toată lumea știe că prima masă a zilei este extrem de importantă pentru a avea un stil de viață sănătos, dar și pentru a avea o zi reușită.

Cât de important este micul dejun

După un mic dejun echilibrat, fiecare persoană se simte plină de energie și are parte de o zi mult mai bună.

Iată care sunt cele mai bune alimente pe care să le consumi dimineața și de ce trebuie să le incluzi și tu în alimentația ta, începând chiar de mâine.

În funcție de micul dejun, celelalte mese ale zilei se pot micșora substanțial, astfel că, dacă se consumă un mic dejun consistent, masa de prânz și cina vor fi mai puțin consistente și astfel stomacul va avea timpul necesar pentru a digera corect alimentele.

Citește și: Cum gătim corect ouăle și ce combinații putem face. „Putem folosi toate cele trei părți, și coaja, și gălbenușul și albușul”

Cele mai bune alimente pe care le poți consuma dimineața

Nutriționistul Cristian Mărgărit a dezvăluit în cadrul unei emisiuni TV care sunt alimentele pentru susținerea imunității, mai ales că în sezonul rece este nevoie de o atenție sporită pentru a ne feri de bolile acestei perioade.

Ziua poate începe cu o salată  sățioasă care să conțină câteva alimente simple pe care toată lumea le are în bucătărie.

Citește și: Ce vitamine trebuie să luăm toamna și cum ne pregătim organismul pentru iarnă. „Începe metabolismul să scadă”

Am dat drumul la centrală, aerul se usucă, mucoasele suferă, virușii se dezvoltă și iată că avem probleme.

Plus frigul, deci un stres suplimentar pentru corp. Am zis să facem o salată antivirală sau o salată pentru imunitate, asta ne interesează în această perioadă, alimente care susțin foarte bine imunitatea și o să încep să plângem acum, ca să nu plângem după când am răcit. Știm că ceapa ar trebui tăiată un pic sub apă astfel încât  acidul să nu ne afecteze ochii.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cele mai bune alimente dimineata
Cele mai bune alimente dimineata pentru imunitate[Sursa foto: Pexels]

Dar este foarte bogată în quercetină și are un efect antiviral și pro-imunitar foarte bun. Ceapa are foarte mulți sulfați, se face acid sulfuric, vaporii ajung la ochii noștri și ne dau lacrimile. Încercăm să mâncăm ceapa mai ales seara, mai ales că ea are și un efect somnifer, așa ajută un pic somnul. Ceapa se poate marina și în puțin oțet, de exemplu.

Facem o salată de sezon care să se susțină imunitatea. Fibrele din salată susțin imunitatea, în special la nivelul tubului digestiv. Imunitatea de la nivelul tubului digestiv influențează imunitatea de la nivelul întregului corp. Am ales și ouă fierte. Se pot toca sau se pot lăsa în bucăți mai mari. Aceste culori sunt antioxidanții. Mergem și alegem și niște sfeclă roșie care ajută vasodilatația. Frigul provoacă vasocontricție, iar cu ajutorul sfeclei roșie voi dezvolta circulația.
Sucul de sfeclă roșie înainte de antrenament are efect foarte bun, e stimulator de oxid nitric.


Dacă vrem să înlocuim proteina animală din ou cu proteină vegetală, mergem pe o fasole roșie. Vedem că tot culoarea roșie, tot antioxidanți, deci are efecte benefice și un efect prebiotic, hrănește bacteriile prietenoase.

5 idei de mic dejun sanatos
5 idei de mic dejun sanatos pentru a slabi[Sursa foto: Pexels]

Și acum este decizia ta dacă mergi către un ardei iute. Ajută la vasodilatație și protejează vasele de sânge. Și bineînțeles, merge oțetul balsamic. Ajută la refacerea de glicogen după antrenament și reduce impactul glicemic al alimentelor bogate în carbohidrați. Deci este foarte sănătos oțetul”, a dezvăluit specialistul în nutriție în cadrul emisiunii TV.

Citește și: Când trebuie adăugat usturoiul în preparate

Cele mai bune alimente pentru micul dejun

Ceapa

Susține imunitatea și ajută la somn.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Salata verde

Ajută la o digestie ușoară datorită fibrelor pe care le conține.

Roșiile

Roșiile sunt o alegere potrivită pentru a fi consumate dimineața deoarece accelerează metabolismul și îmbunătățesc digestia.

Cerealele

La micul dejun, cerealele pot fi o alegere potrivită deoarece asigură un aport important de fibre, vitamine și nutrienți și, în plus, ajută la o dgestie ușoară.

Iaurtul nu este indicat pe stomacul gol, deparece poate crește aciditatea, se recomandă lapte vegetal sau lapte animal.


Alune și nuci

Alunele și nucile ajută la susținerea imunității. În plus, sunt sățioase și pot fi consumate alături de cereale.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Rețetă de Mic dejun englezesc. Unele persoane spun că este micul dejun al campionilor și că nu vor începe ziua fără el!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies