Cu ce se curăță grăsimea de pe hotă. Sigur ai acasă alimentele pentru curățare

Cu ce se curăță grăsimea de pe hotă. Sigur ai acasă alimentele pentru curățare
Cu ce se curăță grăsimea de pe hotă. Sigur ai acasă alimentele pentru curățare

Pentru o bucătărie impecabilă și un miros plăcut chiar și după ce ai gătit ore în șir, noi îți propunem, în rândurile de mai jos, câteva soluții de casă care te ajută să cureți grăsimea de pe hotă.

Aragazul este primul pe care îl curățăm după o sesiune lungă de gătit, însă este foarte important să știm că și hota adună, în timpul folosirii ei, tot felul de particule, care ar putea deteriora buna ei funcționare. Cu cât este mai murdară, cu atât capacitatea ei de filtrare scade, iar mirosurile și aburul încărcat de grăsime rămân în bucătărie, lucru pe care nicio gospodină nu și-l dorește.

În rândurile ce urmează îți vom spune cu ce se curăță grăsimea de pe hotă folosind doar câteva produse pe care cu siguranță le ai deja în casă.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță haina de piele

Cu ce se curata grasimea de pe hota
Cu ce se curata grasimea de pe hota[Sursa foto: Pexels]

Cu ce se curăță grăsimea de pe hotă

Multe persoane aleg produsele speciale de curățare a grăsimii de pe hotă, însă nu funcționează de fiecare dată și se întorc la metodele tradiționale, mai exact la cele în care folosesc bicarbonatul de sodiu, oțet,

suc de lămâie și chiar detergent de spălat vase. Este foarte important să o cureți corect, astfel încât tehnica să dureze cât mai mult posibil, iar hota să îndeplinească funcțiile pe care le are. Toate aceste produse sunt bune și pentru curățarea aragazului, însă metodele sunt puțin diferite. Iată cum poți folosi ingredientele menționate anterior pentru a curăța hota de grăsime și ce pași simpli trebuie să urmezi:

Detergenți de spălat vase

Cu ce se curata grasimea de pe hota
Cu ce se curata grasimea de pe hota[Sursa foto: Pexels]

Pentru început, asigură-te că produsul pe care îl folosești conține substanțe pentru combaterea grăsimilor. Scoate filtrul de la hotă, pune-l în apă clocotită și adaugă mai apoi lichidul de vase. Lasă substanța să acționeze timp de aproximativ 20 de minute pentru a îndepărta excesul de grăsime. Atenție! Această metodă este eficientă numai dacă murdăria este recentă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Suc de lămâie

O altă metodă populară care te ajută să scapi rapid de murdărie este cea în care folosești sucul de lămâie. Așadar, taie două lămâi în două și freacă suprafața hotei cu pulpa, iar mai apoi lasă să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute.

Următorul pas este să îndepărtezi sucul de lămâie cu o cârpă umedă. Dacă stratul de murdărie este vechi, atunci procesul va trebui repetat de mai multe ori.

Citeste si: CITEȘTE: Plantele care aduc bunăstare și energii pozitive în casă. Cum să-ți transformi locuința într-o oază de liniște

Cu ce se curata grasimea de pe hota
Cu ce se curata grasimea de pe hota[Sursa foto: Pexels]

Oțet

Pentru această metodă ai nevoie de o cană de oțet și un litru de apă fierbinte.

Amestecă cele două lichide și înmoaie filtrul de la hotă în compoziție. După ce apa s-a răcit îndeajuns de tare încât să o poți atinge, freacă zonele pătate de grăsime cu un burete rigid. Dupa ce ai îndepărtat toata grăsimea uscată, clatește filtrul în apă amestecată cu ulei de portocale sau lămâie.

Soluție cu bicarbonat de sodiu și ulei mineral

O altă soluție folosită des de gospodine este cea cu bicarbonat de sodiu  și ulei mineral.

Amestecă cele două produse până când se formează o pastă, iar mai apoi freacă cu un burete toată suprafața în care apar petele de grăsime.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se curăță aragazul de inox

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Cu ce se curata grasimea de pe hota
Cu ce se curata grasimea de pe hota[Sursa foto: PixaBay]

3 pași simpli pentru a curăță grăsimea de pe hotă:

1. Primul pas este să demontezi filtrele din hotă. Ulterior, pune într-o oală un litru de apă, 4 linguri de sare și 3 linguri de sare de lămâie.

2. Pune filtrul în apă și lasă totul la fiert timp de 15 minute până când grăsimea este dizolvată.

3. Încheie operațiunea cu o clătire a filtrului, sub un jet de apă călduță.

Poți folosi și bicarbonat de sodiu. Procedeul este același, însă nu uita că dacă pui o cană de praf de copt într-o oală cu apă, va trebui să îl adaugi treptat pentru că va face spumă în momentul în care apa începe să fiarbă.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cât timp se fierb SUZETELE. Care este secretul?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies