Vafele se fac foarte repede, din câteva ingrediente. Rețeta este extrem de simplă și chiar nu aveți cum să dați greș.
Dacă vreți să le preparați celor dragi un mic dejun rapid și delicios, încercați rețeta de vafe sau gofre, cum mai sunt cunoscute. Sunt ideale atât simple, cu vanilie, dar pot fi servite și cu ciocolată, cu frișcă, cu gem sau cu sirop de arțar.
Cea mai simplă rețetă de vafe
Citeste si: CITEȘTE: Cum faci blatul de tort din biscuiți pisați
Citeste si: CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!
Un mic dejun gustos vă poate transforma ziua într-una senzațională, încă de la primele ore. Și ce poate fi mai potrivit pentru prima masă a zilei, decât niște gofre dulci, pufoase și aromate?
Rețeta de vafe este foarte simplă, iar aceste bunătăți vor fi gata în doar câteva minute.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pentru a prepara în casă delicioasele vafe, în primul rând aveți nevoie de un aparat special pentru acest desert. După ce le faceți, le puteți servi după preferințele fiecăruia.
Sunt minunate și simple, pudrate cu zahăr vanilat, dar merg perfect și cu gem, cu ciocolată, cu frișcă, cu cremă de vanilie sau cu fructe proaspete.
Ingrediente vafe:
- 400 g de făină
- 325 ml de lapte
- două ouă
- 80 g de zahăr
- 100 g de unt
- 6 g praf de copt
- două plicuri de zahăr vanilat
- un praf de sare
Citeste si: NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni
Citeste si: CITEȘTE: Cum se face prăjitura PANNA COTTA. Ingrediente și mod de preparare
Cum se prepară vafele
Folosiți unt mai gras, cu cel puțin 80% grăsime, pe care îl veți topi, pe foc mic. După aceea, lăsați-l să se răcească. Între timp, amestecați într-un vas ouăle cu laptele.
Nu este nevoie să folosiți mixerul, ci doar telul. Apoi adăugați făina și praful de copt, puțin câte puțin, în timp ce amestecați în permanență, ca să nu aveți cocoloașe în compoziție.
Nu uitați să puneți întotdeauna la prăjituri și un praf de sare, pentru un gust mai bun. La final, adăugați zahărul și zahărul vanilat și amestecați bine în compoziția de gofre .
După ce s-a răcit untul, îl turnați în aluat. Trebuie să obțineți o compoziție mai groasă. Încingeți aparatul de gofre și apoi îl ungeți cu puțin ulei pe ambele părți.
Cu ajutorul unui polonic, turnați din aluatul de gofre chiar în mijlocul formei și apoi închideți capacul. Nu este nevoie să vă apucați să întindeți compoziția. Aceasta se va plia perfect pe forma aparatului de gofre.
Procedați la fel cu fiecare gofră, până veți termina aluatul. Vafele se servesc întotdeauna calde și sunt perfecte, în special la micul dejun sau chiar ca și gustare, între mese.