Clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure. Cele mai pufoase și gustoase!

retete de gustare

Clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure

Clătitele americane cu sirop de arțar și fructe de pădure se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute

Citește și: Brioșe de ciocolată cu cremă neagră. Un desert luxos, în adevăratul sens al cuvântului!

Clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pizza pepperoni. Un blat pufos cu un gust autentic!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp de preparare- 30 de minute

Timp total- o ora

Rețeta este pentru 4 persoane

Clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 550 g de făină
  • Sare
  • 5 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 550 ml de lapte
  • un pliculeț de praf de copt
  • 5 linguri de unt topit
  • Ulei
  • Esența de vanilie/rom/lămâie
  • sirop de arțar
  • fructe proaspete de pădure

Clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure[Sursa foto: freepik]

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate  de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

pancakes
Clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de aluatul pentru clătite. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mari în care vom amesteca laptele și ouăle întregi, ingrediente pe care le vom amesteca împreună pentru a se omogeniza cu ajutorul unui tel.
  • Peste acestea, ulterior vom cerne și făina, treptat, timp în care continuăm să amestecăm cu telul, pentru ca aceasta să se omogenizeze cu restul ingredientelor și să nu se formeze cocoloașe. Ulterior adăugăm și zahărul și continuăm să amestecăm, un praf de sare, după gust, dar și untul pe care l-am topit în prealabil. Toate aceste ingrediente se amestecă la început cu ajutorul unui tel iar ulterior pentru a ne asigura că toate sunt omogenizate și compoziția noastră este bine preparată vom utiliza și mixerul.

clatite americane
Clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure[Sursa foto: freepik]

  • Nu trebuie să uităm să adăugăm nici pliculețul de praf de copt, la final, iar dacă vă doriți ca acestea să aibă și un miros deosebit, mai puteți să adăugați și după bunul plac, fie esență de rom, esență de vanilie sau esență de lămâie. Amestecăm încă puțin cu ajutorul unui mixer, iar compoziția este gata.
  • Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, din teflon sau ceramică, iar cu ajutorul unei pensule sau nu șervețel îmbibat, vom șterge puțin tigaia cu puțin ulei și începem să formăm clătitele noastre, cu ajutorul unui polonic punând aluat direct în centrul tigăii. Trebuie să ne asigurăm totuși că această compoziție se întinde uniform pentru a forma clătita noastră americană.

retete pentru desert
Clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure[Sursa foto: freepik]

  • Este nevoie să așteptăm să apară câteva bule pe clătită, pentru a ști că este momentul să o întoarcem astfel încât să fie coaptă pe ambele părți în mod egal. Procesul se va repeta până când toată compoziția de clătite este terminată.
  • După ce am preparat toate clătitele noastre, tot ce ne-a rămas de făcut este să le servim cu puțin sirop de arțar deasupra, dar și câteva fructe de pădure proaspete, tăiate sau întregi, în funcție de preferințe. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Clătite americane cu sirop de arțar și fructe de pădure[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Pizza pepperoni. Un blat pufos cu un gust autentic!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies