Clătite cu căpșune și sos de ciocolată reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de clătite cu căpșune și sos de ciocolată. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase clătite cu căpșune și sos de ciocolată, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Clătite cu căpșune și sos de ciocolată
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de clătite cu căpșune și sos de ciocolată, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 15 bucăți
Ingrediente – Clătite cu căpșune și sos de ciocolată
Ingrediente pentru clătite
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 2 căni de făină
- 3 linguri de zahăr granulat
- 2 lingurițe de praf de copt
- o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
- o jumătate de linguriță de sare
- 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
- 2 căni de zara
- un sfert de cană de unt (la temperatura camerei)
- o linguriță de esență de vanilie
Ingrediente pentru topping
- căpșune proaspete
- sos de ciocolată
- frișcă (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 15 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe. O adevărată delicatesă!
Mod de preparare - Clătite cu căpșune și sos de ciocolată
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca 2 căni de făină, alături de 3 linguri de zahăr granulat, 2 lingurițe de praf de copt, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și o jumătate de linguriță de sare.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mari, în care vom bate 2 ouă întregi (la temperatura camerei), pe care ulterior le vom amesteca cu 2 căni de zara, un sfert de cană de unt, topit în prealabil și o linguriță de esență de vanilie.
Pasul 3. Acum a venit timpul să adăugăm ingredientele umede la ingredientele uscate, pentru ca ulterior să le amestecăm, până când se vor omogeniza așa cum ne dorim. Atenție însă! Nu amestecați prea mult aluatul, în caz contrar, acesta va duce la pregătirea unor clătite tari.
Pasul 4. Așadar, în continuare, vom încălzi o tigaie antiaderentă sau un o tigaie de tip grătar, la foc mediu spre mare. Odată ce tigaia este fierbinte, se va unge cu puțin spray de gătit sau chiar unt (la temperatura camerei).
Pasul 5. Cu ajutorul unei cești de măsurare sau a unui polonic, luăm din cantitatea de aluat, și punem direct în tigaie. Desertul nostru, clătitele, se vor găti timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau până când sunt aurii și pufoase, exact așa cum ne dorim.
Pasul 6. Odată ce clătitele sunt gătite, le vom transfera pe o farfurie. Rând pe rând, le vom înfășura într-o formă de tip triunghi și le vom așeza pe farfurii. Clătitele se acoperă cu căpșune proaspete, tăiate rondele și bucățele de dimensiuni potrivite, pe care le vom stropi cu puțin sos de ciocolată (după preferințe), dar și un vârf de frișcă (opțional). Procesul se repetă și pentru celelalte clătite rămase. Acestea se vor servi imediat, atunci când clătitele sunt încă calde, iar sosul de ciocolată se prelinge pe ele sau la distanță de câteva minute. De asemenea, clătitele se pot umple cu orice tip de umplutură preferați, iar rețeta este gata!
Clătitele cu căpșune și sos de ciocolată sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Tarte cu flori din marțipan. Alege să-i impresionezi pe toți!