Clătitele cu spanac se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de clătite cu spanac.
Rețetă de clătite cu spanac
Rețeta delicioasă de clătite cu spanac, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de clătite cu spanac este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o oră
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de clătite cu spanac este pentru 4 persoane
Ingrediente – clătite cu spanac
- 2 căni de spanac proaspăt
- 2 căni de lapte, la temperatura camerei
- 3 ouă, la temperatura camerei
- 2 căni de făină
- 2 linguri de zahăr granulat
- un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
- Sare
- 2 linguri de ulei
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Tartă cu caise. Desert cunoscut și sub numele de Galette!
Mod de preparare - clătite cu spanac
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de clătite cu spanac, este să începeți prin a pune spanacul într-o oală de dimensiuni mai mari, în care ați adăugat deja apă fierbinte, pentru a lăsa pe foc până când va ajunge în punctul de fierbere, iar apoi îl vom mai lăsa timp de aproximativ 5 minute.
- După acest interval de timp, vom transfera spanacul din oală, într-un blender, pentru a-l amesteca cu laptele, la temperatura camerei, dar și ouăle. Spanacul se va amesteca bine, bine, astfel încât toate ingredientele să fie incorporate și blenduite uniform.
- Într-un bol separat de dimensiuni mai mari, vom amesteca făina, zahărul granulat, bicarbonatul de sodiu, sarea, dar și uleiul. Toate aceste ingrediente se vor amesteca cu ajutorul unei spatule astfel încât să obținem o compoziție uniformă.
- În continuare, tot ce trebuie să facem este să amestecăm ingredientele din blender, cu cele din bol. Cu ajutorul unei spatule, ne vom asigura că toate ingredientele noastre s-au incorporat și sunt gata de gătit.
- Între timp, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care vom pune pe aragaz, la foc mediu, o vom unge cu puțin ulei iar ulterior cu ajutorul unei linguri sau a unui bol, însă în care am luat o cantitate mai mică de compoziție, vom începe să preparăm clătitele noastre, după preferințe, fie mai groase fie mai subțiri. Atenție însă! Nu uitați că în momentul în care pe suprafața de deasupra au început să apară anumite bule, este momentul să întoarcem clătita noastră, astfel încât să se prepare în mod uniform pe ambele părți. Procesul se va repeta până când toată compoziția va fi gătită.
- După acest interval de timp, în momentul în care clătitele noastre sunt gata, rețeta este și ea gata de servit, fie simple, fie servite cu brânză, după preferințe. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.