Tartă cu caise. Desert cunoscut și sub numele de Galette!

retete pentru desert

Tartă cu caise

Tarta cu caise se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de  Tartă cu caise.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Tartă cu caise, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tartă cu caise 

Rețeta delicioasă de Tartă cu caise, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tartă cu caise este de 20 de minute 

Timp de preparare - 40 de minute 

Timp total - o oră  

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Rețeta de Tartă cu caise este pentru 4 persoane 

prajitura cu caise si iaurt
Tartă cu caise[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Tartă cu caise 

Ingrediente pentru aluat 

  • 200 g de unt rece 
  • 2 ouă, la temperatura camerei 
  • 100 g de zahăr granulat 
  • 250 g de făină 
  • în praf de sare 

ingrediente pentru umplutură 

  • 15 caise coapte 
  • 3 linguri de zahăr granulat 
  • câteva afine 
  • un ou 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de gustare
Tartă cu caise[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Clătite umplute cu carne. Un desert transformat în preparat gătit!

Mod de preparare - Tartă cu caise 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de tartă cu caise, este prin a începe să tăiați bucățele potrivite untul rece, pe care ulterior, într-un bol de dimensiuni mai mari îl vom amesteca cu ouăle bătute cu furculița în prealabil, zahărul, praful de sare, dar și făina.
    Toate aceste ingrediente se amestecă bine și se omogenizează astfel încât la final să obținem o minge din aluat, pe care o vom introduce la frigider timp de cel puțin 30 de minute, după ce am învelit-o într-o folie alimentară. 
  2. În continuare, ne vom ocupa și de prepararea umpluturii. Așadar, începem prin a spăla caisele sub un jet rece de apă, ulterior le vom șterge și le vom tăia în sferturi sau în jumătăți, în funcție de preferințe, dar și de mărimea acestora, dacă sunt mai mici sau mai mari. 
  3. Acum a venit momentul să pregătim și tava noastră de cuptor, motiv pentru care în aceasta vom adăuga o hârtie de copt și vom preîncălzit totodată și cuptorul la o temperatură de 190 °C. 
  4. Acum că aluatul nostru a stat puțin în frigider, îl vom scoate și vom așeza pe o suprafață plată pe care am presărat în prealabil făină, suprafață pe care vom întinde aluatul nostru cu ajutorul unui sucitor, astfel încât să obținem o formă rotundă de aluat. Atenție însă! La această rețetă nu este nevoie ca forma să fie perfect rotundă, motiv pentru care noi doar o vom întinde, și nu o vom decupa sub nici o formă. 
  5. În mijlocul acestei forme rotunde, vom începe să așezăm caisele noastre, circular, lăsând liberă o margine de aproximativ 2 cm, la ochi. Motivul pentru care vom lăsa o dimensiune mai mare la margine, este pentru că ulterior odată ce am așezat fructele noastre, marginea se va ridica, iar din loc în loc se va plia ușor deasupra acestora. Peste caise, putem adăuga și câteva afine, dacă dorim. Ulterior, marginea se va unge cu un ou bătut în prealabil, peste care vom presăra, Atât pe margine, cât și pe toată suprafața parte, zahăr granulat, din belșug, dar și după preferințe. 
  6. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 190 °C, timp de aproximativ 40 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și tarta noastră din tavă, și o vom lăsa la răcorit apoi o vom transfera pe un platou, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de prajituri de casa
Tartă cu caise[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ruladă Pavlova cu gem de cireșe. Nu uita să o decorezi cu smochine!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Înghețată de mango. Un gust fresh, pentru o zi toridă de vară!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies