Rulada Pavlova cu gem de cireșe se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Ruladă Pavlova cu gem de cireșe.
Rețetă de Ruladă Pavlova cu gem de cireșe
Rețeta delicioasă de Ruladă Pavlova cu gem de cireșe, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Ruladă Pavlova cu gem de cireșe este de o oră
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o oră și 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de Ruladă Pavlova cu gem de cireșe este pentru 6 persoane
Ingrediente – Ruladă Pavlova cu gem de cireșe
Ingrediente pentru foaia de bezea
- 6 albușuri de ou, la temperatura camerei
- 300 g de zahăr pudră
- un praf de sare
ingrediente pentru umplutură
- 150 ml de smântână pentru frișcă
- 300 g de mascarpone
- 100 g de zahăr pudră
- Gem de cireșe
- un praf de sare
ingrediente pentru decor
- smochine
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Clătite umplute cu carne. Un desert transformat în preparat gătit!
Mod de preparare - Ruladă Pavlova cu gem de cireșe
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de ruladă Pavlova cu gem de cireșe, e să începem prin a încălzi cuptorul la o temperatură de 180 °C.
- În continuare, ne vom ocupa de prepararea foi de bezea. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom sparge toate albușurile noastre de ou, la temperatura camerei, peste care vom presăra un praf de sare, și le vom amesteca la viteză mare, cu ajutorul unui mixer, astfel încât să obținem o spumă. În continuare, vom adăuga și zahărul, însă treptat, timp în care nu ne vom opri din amestecat, tot la viteză mare, cu mixerul.
- Acum a venit momentul să pregătim și tava noastră de cuptor, pe care vom așeza hârtie de copt, urmând să întindem bezeaua noastră obținută, direct în tavă, nivelând o cu o spatulă, uniform. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 10 minute, iar după acest interval de timp vom micșora temperatura la 140 °C, și vom mai coace foaia de bezea pentru încă aproximativ 20 de minute. Atenție însă! După acest interval de timp, vom stinge focul cuptorului, și vom lăsa tava cu foaia de bezea în cuptor, pentru a se răci în interior, cu ușa întredeschisă.
- În acest timp, ne vom ocupa și de umplutură. Așadar, în bolul mixerului automat, vom adăuga smântâna pentru frișcă, moment în care îl vom și pornii pentru a amesteca smântâna, până când aceasta va avea textura pe care ne-o dorim. Treptat, vom adăuga și zahărul pudră pe care îl vom amesteca în continuare până când acesta se va topi complet. Abia apoi vom adăuga și mascarpone, dar și praful de sare, ingrediente pe care le vom amesteca și le vom încorpora împreună, pentru ca această cremă să fie cât mai ușoară cu putință.
- Odată ce foaia noastră de bezea s-a răcit, o vom scoate din cuptor, iar pe ea vom întinde crema de mascarpone într-un strat uniform cu ajutorul unei spatule, urmând ca peste acest strat să adăugăm și gemul de cireșe, atât cât dorim. Atenție însă! Este nevoie ca din cremă să mai oprim aproximativ 2 linguri, pentru a-l utiliza la decor.
- În continuare, vom rula, cu grijă, foaia de bezea strâns cu crema dar și cu gemul de cireșe în interior, pentru ca aceasta să intre direct în frigider, timp de aproximativ 5 ore, în tot acest timp fiind acoperită cu hârtie de copt.
- După acest interval de timp, vom scoate rulada din frigider, și o vom orna cu crema pe care am oprit-o anterior, dar și cu câteva smochine și alte astfel de decorațiuni, după preferințe, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Înghețată de mango. Un gust fresh, pentru o zi toridă de vară!