Clătite umplute cu carne. Un desert transformat în preparat gătit!

retete cu preparate pui

Clătite umplute cu carne 

Clătitele umplute cu carne se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Clătite umplute cu carne.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Clătite umplute cu carne, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Clătite umplute cu carne 

Rețeta delicioasă de Clătite umplute cu carne, absolut minunate, se prepară în doar 8 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Clătite umplute cu carne este de 30 de minute 

clatite umplute cu pipet de pui
Clătite umplute cu carne[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare- o oră 

Timp total- o oră și 30 de minute 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Rețeta de Clătite umplute cu carne este pentru 6 persoane 

clatite umplute cu carne la cuptor
Clătite umplute cu carne[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Clătite umplute cu carne 

Ingrediente pentru clătite 

  • 600 ml de lapte, la temperatura camerei 
  • 600 ml de apă 
  • 5 ouă, la temperatura  c amerei 
  • 50 ml de ulei 
  • 400 g de făină 
  • Un praf de sare
  • O linguriță de zahăr granulat 
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu 

Ingrediente pentru umplutură 

  • 600 g de carne fiartă, la alegere
  • 150 g de orez 
  • 50 g de unt, la temperatura  c amerei 
  • 2 Cepe 
  • 3 linguri de ulei 
  • Sare 
  • Piper negru măcinat 
  • 150 ml de supă de carne 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este

nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de gustare
Clătite umplute cu carne[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Tort Marlenka cu nuci și caramel. O ocazie perfectă pentru a-ți uimi invitații!

Mod de preparare- Clătite umplute cu carne 

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de clătite umplute cu carne, este să începem prin a pregăti clătitele. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, adânc, vom începe prin a adăuga ouăle, la temperatura camerei, alături de lapte, tot la temperatura camerei, praful de sare, dar și zahărul.
    Toate aceste ingrediente se vor amesteca foarte bine cu ajutorul unui tel, până se vor omogeniza, așa cum ne dorim.
  2. În continuare, tot aici vom adăuga și făina, pe care am cernut-o alături de bicarbonatul de sodiu, în prealabil, amestecând treptat, și adăugând tot treptat, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Abia apoi vom adăuga și apa, și vom continua să amestecând cu telul. A venit momentul să adăugăm și uleiul, și să-l încorporăm și pe el cu restul ingredientelor din bol. 
  3. Bolul trebuie să se lase deoparte, să se odihnească timp de aproximativ 40 de minute, astfel încât făina să se umfle, iar clătitele să nu se rupă în timpul prăjirii. În acest timp, putem încinge tigaia, pe care o vom unge cu ulei, Și vom aștepta să treacă acest interval de timp, pentru ca apoi să ne apucăm de prepararea clătitelor. 
  4. Așadar, după ce s-a încins uleiul, si intervalul de timp a trecut, vom răspândi uniform cu ajutorul unui polonic de dimensiuni mai mici, compoziție în tigaie, înclinând-o in toate direcțiile, astfel încât să ajungă pe toată suprafața tigăii. Atenție însă! Din această compoziție trebuie să obținem clătite subțiri, pe care le vom prăji la foc moderat, pe ambele părți pentru a se rumenii. Ar trebui să obținem aproximativ 30 de clătite din această compoziție. 
  5. În continuare, ne vom ocupa și de pregătirea umpluturii. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga apă și un praf de sare, pentru a fierbe orezul. Odată fiert, se va transfera într-un bol separat, moment în care îl vom amesteca cu untul, la temperatura camerei. 
  6. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de carnea fiartă, pe care o vom trece, răcită fiind, prin mașina de tocat, moment în care separat vom tăia și ceapa în cubulețe de dimensiuni mai mici, și o vom prăji într-o tigaie potrivită, în puțin ulei, până când se va căli, așa cum ne dorim. În continuare, vom pune carnea fiartă și tocată, orezul fiert, ceapa prăjită, alături de supa de pui, și piper negru măcinat, într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru ca toate ingredientele să se amestece împreună, iar în cazul în care mai este nevoie să mai condimentăm cu sare și piper negru, măcinat, după gust. Atenție, însă! În cazul în care vi se pare că este prea uscată, mai puteți adăuga supă de pui. 
  7. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de asamblarea preparatului nostru, așadar cu ajutorul unei linguri, vom punem umplutură pe una dintre marginile unei clătite, rând pe rând, iar apoi ușor vom îndoi marginea vom apropia marginile laterale spre interior, și eu vom rula astfel încât să obținem rulouri de clătite. Procesul se va repeta și în cazul clătitelor rămase. 
  8. Odată terminat acest pas, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari pentru a prăji clătitele umplute, într-o cantitate mică de ulei sau unt. În funcție de preferințe, acestea se pot servi exact așa cum sunt, sau prăjite, iar după acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru micul dejun
Clătite umplute cu carne[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort cu cremă de frișcă și fructe, perfect pentru orice ocazie. O explozie de arome și prospețime în fiecare mușcătură!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Tort cu cremă de frișcă și fructe, perfect pentru orice ocazie. O explozie de arome și prospețime în fiecare mușcătură!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies