Revoluționează gustul cartofilor prăjiți. Descoperă ingredientul minune care adaugă o aromă și textură irezistibile - cartofii prăjiți nu vor mai fi la fel!

Revoluționează gustul cartofilor prăjiți. Descoperă ingredientul minune care adaugă o aromă și textură irezistibile - cartofii prăjiți nu vor mai fi la fel!
Revoluționează gustul cartofilor prăjiți. Descoperă ingredientul minune care adaugă o aromă și textură irezistibile - cartofii prăjiți nu vor mai fi la fel!

Cartofii prăjiți sunt mâncarea preferată a multor români. Cu toții optăm pentru acest preparat când nu vrem să petrecem prea mult timp la bucătărie sau pur și simplu, când ne este poftă de acesta, deoarece sunt întotdeauna o alegere bună și gustoasă. Iată care este ingredientul minune care te va ajuta să faci cartofii prăjiți mai buni decât la fast-food. Nu te vei mai sătura de ei!

Cartofii prăjiți sunt în topul celor mai bune feluri de mâncare. Aceștia se fac ușor și merg în combinație cu foarte multe. Carnea, ouăle ochiuri sau brânza pusă peste ei te fac să îi mănânci constat, deoarece le oferă un gust foarte bun, dar există un ingredient banal care le schimbă total gustul.

Dacă îți dorești cartofi prăjiți crocanți prăjește-i la o temperatură mică, iar când îi scoți, pune-i pe un șervețel de hârtie, deoarece așa vor absorbi tot uleiul.

Când s-au mai răcit puțin, mai pune-i în tigaie, iar atunci vor deveni mai crocanți. 

Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți

Citeste si: Vinete la borcan. Rețeta pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Truc știut de marii bucătari

Modul de preparare este unul simplu. Pentu început se curăţă şi spală cartofii, apoi se taie. Cea mai bună metodă este cu ajutorul unei mandoline, dar dacă nu ai așa ceva în bucătărie, feliază cartofii bastonașe – trebuie să aibă grosimea de maximum un centimetru. Pune-i într-un bol mare cu apă rece, pentru 20 de minute, astfel încât să fie îndepărtat excesul de amidon.

După acest interval de timp, scoate cartofii și șterge-i cu un prosop de bucătărie. Mai lasă-i puțin să stea pe hârtie, ca să se usuce bine.

Ingredientele care transformă rețeta

Trebuie să torni o cantitate destul de mare de ulei în tigaie și să adaugi cartofii în momentul în care vei auzi sfârâitul. Apoi, rumenește-i cinci minute, iar în timp ce se gătesc, pune usturoi în tigaie.

Gustul lor va fi de-a dreptul fabulos și cu siguranță îi vei face așa mereu.

Scoate cartofii și pune-i pe un prosop de hârtie. Când s-au răcit complet, toarnă-i din nou în uleiul foarte încins. Reține că în tigaie trebuie să fie un singur strat de cartofi. Lasă-i până devin brun-aurii. După ce sunt gata, transferă-i pe hârtie. La final, presară pe ei un amestec făcut din sare și boia afumată, fiind și secretul celor mai buni cartofi prăjiți.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cât timp se poate păstra carnea în congelator

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies