Află din rândurile următoare care este rețeta de gogoși umplute cu ciocolată a lui chef Joseph Hadah.
Chef Joseph Hadad este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online imagini și filmulețe cu preparatele sale delicioase. De data aceasta, cunoscutul bucătar a pregătit rețeta sa de gogoși umplute cu ciocolată și a filmat întreg procesul.
Rețeta de gogoși umplute cu ciocolată a lui chef Joseph Hadad
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de chef Joseph Hadad, pentru a prepara această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 420 g de făină albă (cernută);
- 250 ml de lapte;
- 25 g de drojdie proaspătă;
- 2 gălbenușuri;
- 126 g de unt la temperatura camerei;
- un plic de zahăr vanilat;
- coaja de la 1/2 portocală;
- coaja de la 1/2 lămâie;
- 110 g de zahăr alb;
- o linguriță esență de vanilie;
- un vârf de sare;
- gem/ciocolată;
- zahăr pudră;
- ulei pentru prăjit (baie de ulei).
Mod de preparare:
Chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul simplu, iar rezultatul este de-a dreptul delicios!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„ 1.Topiți drojdia și zahărul în laptele puțin călduț, apoi lăsați 15 minute să fermenteze.
2. În bolul malaxorului adăugați făina, zahărul vanilat, amestecul de drojdie, gălbenușurile, coaja de citrice rasă, esența de vanilie și frământați 2-3 minute.
3. Adăugați apoi untul și mai frământați 5 minute. Puneți puțină sare și frământați până când se formează coca, aprox. 10 minute (coca trebuie să fie puțin lipicioasă).
4. Într-un bol uns bine cu ulei, puneți coca la dospit pentru 45 de minute, acoperită cu folie de plastic.
5. Frămânți puțin aluatul cu mâna și tăiați-l în 13 bucăți egale. Modelați fiecare bucată într-o bilă.
6. Puneți bilele pe foi de pergament, acoperiți cu prosop și lăsați încă 50 de minute la crescut.
7. Încălziți baia de ulei, iar înainte ca ulei să fie încins, puneți rând pe rând bilele și prăjiți pe ambele părți până când prind o culoare maro-aurie.
8. Scurgeți gogoșile de ulei și mai lăsați-le 10 minute să stea.
9. Faceți o gaură cu cuțitul în lateral sau în partea de sus și umpleți cu gemul favorit sau ciocolată. Folosiți o seringă, poșeta de plastic tăiată la un vârf sau poș pentru ornat.
10. Presărați cu zahăr pudră deasupra și serviți calde. Poftă bună! ”, a scris chef Joseph Hadad pe contul său de Instagram.