Codul vestimentar pentru invitații de nuntă: Sfaturi pentru a găsi rochia perfectă

cod vestimentar pentru invitatii de nunta
Codul vestimentar pentru invitații de nuntă: Sfaturi pentru a găsi rochia perfectă

Rochia aleasă la o nuntă, ne poate da uneori bătăi de cap. Însă știați cum o puteți alege mai ușor?

Aflați din rândurile următoare, care sunt tipurile de dress code, regăsite pe o invitație la nuntă, astfel încât să știți ce vestimentație trebuie să alegeți, pentru a onora evenimentul, așa cum se cuvine.

 

Înțelegeți codul vestimentar

Cravată albă, neagră sau cocktail

Imaginați-vă cele mai formale haine posibile atunci când vă imaginați o nuntă cu cravată albă.

Este ceea ce ai purta la un banchet sau la o cină de stat. O rochie fără tiv sau decolteu riscant ar fi ideală. Pentru a-ți completa look-ul, asortează-l cu bijuterii și tocuri elegante.

Când doresc ca invitații lor să poarte ceva formal și ceremonia are loc seara, oamenii își declară nunțile un eveniment cu cravată neagră. Puteți purta același lucru la un eveniment cu o cravată albă, dar probabil îl veți împerechea cu o haină lejeră pentru a vă menține cald seara.

Cu toate acestea, nunțile cu coduri vestimentare de cocktail sunt mai formale. O rochie midi cu tiv la nivelul gambei și tonuri de bijuterii închise este perfectă pentru o seară. Pantofii și bijuteriile pot induce un sentiment de relaxare. Dacă preferi un colier simplu și pantofi, acesta va fi probabil codul tău vestimentar preferat.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Îngrijirea ochelarilor: Cum să îți păstrezi lentilele și ramele în stare perfectă

Citește și: Găsește-ți stilul: 5 elemente de garderobă care sunt mereu la modă

Cravată neagră opțional

Femeile sunt de obicei îmbrăcate în smoking la evenimentele cu cravată neagră, în timp ce bărbații sunt de obicei îmbrăcați în rochii până la podea sau rochii de cocktail de ultimă generație.

Atunci când o invitație de nuntă prezintă un cod vestimentar opțional cu cravată neagră, asigurați-vă că purtați orice îmbrăcăminte formală cu cravată albă sau neagră la un eveniment. Cu toate acestea, încercați să alegeți o cravată formală pentru a respecta dorințele cuplului dacă decideți să nu purtați cravată neagră. În cazul în care ceilalți oameni vor purta rochii, nu ar trebui să apăreți cu sandale casual și o rochie de vară.

cum sa gasesti rochia pentru invitatie la nunta
Codul vestimentar pentru invitații de nuntă: Sfaturi pentru a găsi rochia perfectă[Sursa foto: freepik]

Casual

Un cod vestimentar casual este o opțiune frecventă pentru cuplurile care organizează nunți într-un mod relaxat. Ei pot include un cod vestimentar în invitație sau pot indica acest lucru în mod clar. Oricum, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la alegerea unei rochii foarte speciale. O rochie superbă de vară poate fi combinată cu sandale elegante și bijuterii pentru a crea ținuta ideală.

Nu te simți nervos dacă pari prea casual. Pentru evenimente precum recepțiile din curte și ceremoniile de tabără, acesta este codul vestimentar standard. În plus, este momentul în care este mai probabil ca mireasa să poarte un costum sau o salopetă mai neobișnuit.

Citește și: Surpriză de proporții! O nouă concurentă intră în “Casa iubirii”! Fetele fierb de gelozie, iar băieții sunt emoționați: "Îmi tremură mâinile!" Aflați ce se va întâmpla, marți, 10 septembrie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani- stirilekanald.ro

cum sa gasesti rochia perfecta pentru nunta
Codul vestimentar pentru invitații de nuntă: Sfaturi pentru a găsi rochia perfectă[Sursa foto: freepik]

Festiv

O invitație la o nuntă care are o temă festivă poate include un cod vestimentar festiv. Deoarece sunt perioade de timp distractive, sărbătorile de Crăciun și Halloween necesită frecvent ținute festive. Pentru a alege rochia potrivită pentru nuntă, luați în considerare ce vacanță se potrivește cu data nunții. O rochie de catifea roșie cu nasturi sau un tifon cu motive de pânză ar putea fi cea mai bună opțiune pentru un cod vestimentar festiv. Verificați locația anunțată pentru a vă asigura că rochia nu este prea casual.

Codul vestimentar pentru invitații de nuntă: Sfaturi pentru a găsi rochia perfectă[Sursa foto: freepik]

Destinație

Nuntă cu destinație inspiră cuplurile să-și potrivească planurile de nunta cu locația. Oamenii nu-și imaginează invitații la nunta care vin de pe malul mării în pantofi cu tocuri înalte. Pentru a evita această problemă, invitațiile la nunți cu destinație vor include probabil acest cod vestimentar. Pentru a găsi rochia de nuntă ideală, consultați locația menționată pe invitație. O rochie fluidă de vară ar fi șic și confortabilă pentru o nuntă pe malul lacului. O rochie cu mâneci lungi făcută din țesătură mai groasă este o altă opțiune pentru o nuntă pe vârful munților.

cum trebuie sa te imbraci la nunta
Codul vestimentar pentru invitații de nuntă: Sfaturi pentru a găsi rochia perfectă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Găsește-ți stilul: 5 elemente de garderobă care sunt mereu la modă

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Top 12 cele mai populare seriale românești, potrivit IMDb! Utilizatorii și-au ales preferatele pline de umor, dramă și suspans

Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie


Cookies