Creveti Asopao
O tocana locala facuta din creveti si alte diverse tipuri de carne, care pot fi de porc sau vita, laolalta cu multe legume. Crevetii sunt asezonati cu sare, piper si alte cateva condimente ale locului, fiind adaugat in reteta la final.
Cultura Muelle 47
Acesta este unul dintre cele mai scumpe meniuri servit in orice restaurant cu fructe de mare din Republica Dominicana. Vizitatorii pot alege dintr-o mare varietate de preparate precum caracatita la gratar, calamari, peste prajit si multe altele.
Dar nu numai pestele si fructele de mare fac deliciul gurmanzilor ce viziteaza tara. Pastelon de platano maduro e un preparat in care dominicanii aseaza, in straturi, carne, unt, ceapa, usturoi, branza si un fel de foi de paste care seamana cu lasagna italiana. Acest preparat variaza de la regiune la regiune, in fiecare zona adaugandu-se ingrediente diferite – de pilda stafidele, pentru a-l face mai dulce. Cel mai bun loc pentru a incerca pastelon de platano maduro este restaurantul Caribe Cocina Criolla, din Santo Domingo.