O alta delicatesa este burgerul Chimichurri, care se mai numeste Chimi Burger. A nu se confunda cu sosul argentinian. Burgerul e facut din carne de porc sau vita facuta pe gratar si servita intr-o chifla, ca orice burger. Dar garniturile ii dau spectacolul iar aici dominicanii include varza tocata si un sos special. Pentru cea mai buna varianta de Chimichurri, mergi la VacaBar, din Santo Domingo, acolo unde chef-ii pun atat de multe lucruri pe burger incat abia iti va incapea in gura.
Palitos de coco e alt preparat ce trebuie incercat in Republica Dominicana. Cunoscut si drept memelos, churumbeles, coquitos sau coconut pops, aceste acadele rosii contin nuca de cocos pisata si gatita in lapte condensat. Amestecul este apoi transat in forme mici si rotunde, scufundate in sirop de zahar, porumb si colorant alimentar rosu. Palitos de coco poate fi degustat la orice colt de strada.
In fine, dar nu in cele din urma, mofongo e un fel de mancare traditional facut din banane prajite care sunt murate pana devin verzi apoi zdrobite si amestecate cu sare si apa. Preparatul e servit cu chicharron (jumari de porc) sau sunca iar sosurile asortate include neaparat usturoi si ulei de masline.
Exista numeroase variatiuni ale acestei mancari – in unele locuri se foloseste pui, vita sau chiar crevete. Cel mai bun loc pentru a-l degusta este La Casa Del Mofongo, din Santo Domingo.