Într-un raport al Organizației ,,Salvați Copiii”, denumit ,,Răni invizibile” sunt prezentate ororile anilor de de război din Siria. Conform acestui raport, în Siria trăiesc 5,8 milioane de copii dintre care 3 milioane în zonele afectate de bombardamente.
Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în rai și să nu mai sufere
Acești micuți trăiesc sub limita subzistenței, într-o sărăcie cruntă, fără mâncare sau medicamente, într-o societate dominată de violență. În general, bani au doar grupările armate și adesea, băieții sunt racolați de la vârste fragede să se alăture acestora, iar fetele devin soțiile unor militari sau ale altor bărbați înstăriți, la vârste de nici 12 ani.
În aceste condiții, copiii sunt triști, majoritatea au avut rude care au murit în război sau au fost ei înșiși răniți și trăiesc cu trupurile mutilate.
Aceslași raport vorbește despre teroarea instaurată în rândul copiilor atunci când aud un avion pe care îl asociază cu bombardamentele. Ca urmare, datorită acestor uriașe presiuni psihice al care sunt supuși zilnic unii copii încep să folosească droguri care le accentuează disconfortul psihic. Și, în acest cerc vicios, de multe ori, singura speranță care se întrevede este moartea. Trist, dar cât se poate de adevărat!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în rai și să nu mai sufere
In noul raport ”Rani invizibile“ prezentat de Salvați Copiii sunt descrise cei șase ani de război în Siria, povestiți de copii.
Copii care care au trăit și trăiesc încă o dramă.
5.8 milioane de copii din Siria trăiesc zilnic bombardamente într-o Siria nerecunoscută, complet anihilată.
85% din populația siriană trăiește în sărăcie și 4,6 milioane de persoane locuiesc în zone asediate sau greu accesibile.
6,3 milioane de persoane sunt strămutate și 4,9 milioane – inclusiv 2,3 milioane de copii – sunt refugiați în alte țări.
Copiii nu zâmbesc niciodată, au chipurile triste, iar durerea care o provoacă războiul în inimile lor este inexplicabilă și inacceptabilă. Doi din trei copii spun că au pierdut un membru al familiei, și-au pierdut casele sau au fost răniți cel puțin o dată în timpul bombardamentelor.
”Sunt copii care visează să moară pentru a merge în Rai și, astfel, să aibă un loc unde să mănânce și să rămână la cald Ei trăiesc cu speranța de a fi loviți de lunetiști pentru a ajunge la spital și poate că poate că așa vor scăpa din orașul asediat.
Sunt copii rămași orfani din cauza războiului. care pentru o farfurie de mâncare se alătură grupurilor armate pentru a se alătura grupurilor armate “, afirmă Valerio Neri, directorul general al Salvați Copiii din Italia.
Copiii recrutați de grupurile militare sunt forțați să le gătească și să le curețe punctele de control, înainte de a deveni și soldații lor. O dramă în dramă.