Corector vs. anticearcăn

Corector vs. anticearcăn
Corector vs. anticearcăn

Multe femei nu știu care este diferența dintre corector și anticearcăn. Dacă și tu faci parte din această categorie, mai jos vei afla când trebuie să le folosești pe fiecare și de ce.

Ana Cucută, specialist în arta machiajului, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV, despre diferența dintre corector și anticearcăn.

Citește și: Cum faci tunsoarea potrivită în funcție de forma feței

Corector vs. anticearcăn
Corector vs. anticearcăn[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cum ne alegem nuanța potrivită pentru fondul de ten

Corector vs. anticearcăn

Ana Cucută a menționat că foarte multe persoane fac această greșeală și nu știu să facă diferența dintre corector și anticearcăn. Pentru necunoscători, anticearcănul este acel produs care doar luminează zona cearcănelor, dar nu are putere de acoperire, ci doar luminează.

„Foarte multe persoane fac greșeala aceasta și nu știu ce este anticearcanul și ce este corectorul și o să încep așa cu o definiție cumva.

Anticearcănul este acel produs care doar luminează zona cearcănelor, el nu are putere de acoperire, ci doar le luminează. În schimb, corectorul este un produs, un fond de ten cu o putere de acoperire mai mare, asta este corectorul prin definiția lui. Drept urmare, dacă avem niște cearcăne super pigmentate ne trebuie neapărat corector, dacă avem niște cearcăne discrete e suficient un anticearcăn, deoarece anticearcănul luminează zona. Eu aș spune să nu le folosim pe amândouă pentru că este prea mult.
Foarte multe fete fac greșeala să pună un strat foarte gros de produs. De exemplu, folosesc anticearcăn și ca să acopere cearcănele, în cazul în care sunt, pun 3-4-5-6 straturi, ceea ce este o greșeală, trebuie să folosim un produs care are pigment de acoperire, pentru că acoperirea vine din puterea pigmentului, un pigment pe care îl conține produsul, așa a fost el creat”,
a menționat Ana Cucută.

Femeile pot aplica anticearcănul imediat după ce au aplicat fondul de ten. Nu contează cum alegem să ne machiem, dar este foarte important să aplicăm prima dată fondul de ten, iar apoi corectorul sau anticearcănul.

Dacă veți aplica întâi corectorul există posibilitatea să se ducă din efectul lui, deci, din acest motiv, este mai bine să apelați la fond de ten prima dată, iar apoi să continuați machiajul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 Încă un lucru important este că atunci când aplicați anticearcănul să nu vă faceți acel triunghi sub ochi, ci să îl aplicați exact pe linia cearcănului.

„Anticearcănul poate fi aplicat imediat după ce aplicăm fondul de ten. Indiferent cum alegem să machiem întâi ochii sau întâi tenul, nu contează, el se aplică după fondul de ten, nu înainte. Sunt persoane care obișnuiesc să le aplice înainte, însă eu nu recomand să facem asta, pentru că se pierde din efectul lui.

Pe linia cearcănului se aplică anticearcănul, iar multe fete fac greșeala să pună un triunghi sub ochi. Dacă nu avem cearcăne profunde, ci doar ceva discret, atunci este suficient un anticearcăn doar pe linia cearcănului. Eu recomand, să se folosească un burețel de machiaj, umezit înainte, cu ajutorul căruia să tapotați, deoarece în momentul în care întindem cu degetul se șterge din culoare și practic nu mai reușim să obținem efectul de acoperire, iar atunci este nevoie să tapotăm.
Acesta este un truc foarte foarte important. Un detaliu pe care vreau să îl menționez și care este extrem de important, este că, anticearcănul sau corectorul pe care îl folosim pentru această zona trebuie să fie fix nuanța tenului sau maxim un ton mai deschis, în niciun caz foarte alb”,
a mai spus ea.

Citește și: Greșelile din viața trecută pot fi corectate în funcție de data nașterii

Corector vs. anticearcăn
Corector vs. anticearcăn[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cum să folosești tușul de ochi ca un expert. ,,Mă asigur că desenul meu este unul coerent”

Ce a mai menționat specialistul în arta machiajului despre cearcăne

Ana Cucută este de părere că dacă ne confruntăm cu cearcăne foarte profunde și noi alegem să punem un anticearcăn foarte alb, ele vor deveni gri și nu se vor acoperi, ci din contra, se vor accentua și nu se va obține efectul dorit.

Corectorul are o putere foarte mare de acoperire, iar dacă nu avem nevoie de acoperire mare nu trebuie să folosim unul.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Mai mult decât atât, dacă avem niște cearcăne super profunde și noi punem un anticearcăn foarte alb, ele de fapt se vor transforma în gri, deci nu se vor acoperi, ci din contra, se vor accentua și nu vom obține efectul dorit. Corectorul, în sine, are putere de acoperire foarte mare, iar dacă nu avem nevoie de acoperire mare nu folosim un corector, deoarece încarcă inutil o zonă care nu are nevoie de încărcare. Scopul produselor de machiaj este să ne înfrumusețeze nu să ne încarce și să avem straturi pe față. Ideea lor este de a ne corecta niște imperfecțiuni dacă le avem, dar în niciun caz de a avea niște straturi groase pe față”, a spus ea.

Corectorul este singurul care se poate folosi pe restul feței. Dacă există urme de la acnee, pete maronii, de la soare sau de la vârstă, atunci se putea folosi.

„Corectorul este singurul pe care putem să îl folosim și pe restul feței. Dacă avem urme de la acnee, pete maronii, de la soare sau de la vârstă, atunci îl putem folosi. Un lucru pe care vreau să îl specific, dacă sunt fete care au pete maronii de la soare sau de vârstă, trebuie să folosească un corector mai portocaliu, să nu fie alb”, a mai menționat.

Citește și: Cum să ne spălăm corect pe cap? ,,Masează foarte bine pielea capului”

Corector vs. anticearcăn
Corector vs. anticearcăn[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Rutina de frumusețe pentru weekend. Îți va reîmprospăta tenul



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Greșelile din viața trecută pot fi corectate în funcție de data nașterii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies