Cum să ne spălăm corect pe cap? ,,Masează foarte bine pielea capului”

Cum să ne spălăm corect pe cap
Cum să ne spălăm corect pe cap

Cu siguranță multe persoane se întreabă care sunt pașii pentru o spălare corectă a părului, iar mulți dintre noi nu aplicăm aceste reguli. Iată care sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faci, dacă îți dorești să te speli corect pe cap.

Dacă ai părul drept și fără volum, se recomandă să te speli mai des pe păr decât persoanele cu părul ondulat. Ca să-ți poți da seama când e bine să te speli pe cap, te poți orienta după excesul de sebum. Oricât de gras ar fi părul tău, evită să te speli mai des de trei ori pe săptămână. Nu uita că adevarata diferență o face spalarea corecta a părului.

Citeste si: Cum să îți îngrijești părul pe timpul verii. Urmează aceste sfaturi și protejează-ți părul

Cum să ne spălăm corect pe cap
Cum să ne spălăm corect pe cap[Sursa foto: freepik]

Ce a spus un specialist, despre spălarea corectă a părului

Sorin Străluat, specialist în ceea ce privește podoaba capilară, a vorbit, într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, despre spălarea corectă a părului. El a menționat că sunt trei lucruri foarte importante de care trebuie să ținem cont.

,,Cred că aș avea nevoie de 247 de TikTok-uri ca să pot să vă spun acest lucru, însă, cele mai importante trei lucruri sunt: piaptănă părul foarte bine, înainte să începi operațiunea de spălare, masează foarte bine pielea capului și clătește foarte bine șamponul, inclusiv între șamponări și masează lungimile, nu le freca”, a menționat Sorin Străulat.

Părul este foarte delicat în momentul în care este ud, așadar este importat să fie pieptănat, înainte să îl speli, decât după.

Periază-l încet înainte de a te spăla pe cap, cu ajutorul unei perii naturale sau un pieptăn cu dinți rari, astfel, riscul de rupere va fi minimizat.

În momentul în care este vorba de cantitatea șamponului aplicat, poți avea în prim-plan suprafața unei monede. Pune mai mult șampon, dacă firul tău este mai gros sau dacă îți dorești că vrei mai multă putere de curățare. După ce podoaba capilară este udă, masează-ți rădăcinile firelor și pielea capului cu șampon, iar ulterior, se va înlătura sebum-ul și alte depuneri.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Este un loc care are nevoie de atenție, deoarece acolo se adună cele mai multe impurități. Evită apa fierbinte, pentru a nu îți supune părul unui stres în plus.

 

 

Cum să ne spălăm corect pe cap
Cum să ne spălăm corect pe cap[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum să obții coafuri lejere și în același timp elegante pe timpul verii cu placa de păr Dyson Corrale

De câte ori trebuie să te speli pe cap

Această întrebare nu are un răspuns concret, deoarece acesta variază în funcție de tipul de păr. Dacă ai un păr drept și fără volum, este bine să te speli pe păr mai des decât persoanele cu părul ondulat.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Experții în căderea părului recomandă utilizarea unui ulei, înainte de aplicarea șamponului. Unele persoane folosesc balsamul de păr, înaintea șamponului tocmai pentru a evita ruperea podoabei capilare.

Uleiul de măsline, de argan, de jojoba și de cocos sunt unele dintre produsele care fac minuni la nivelul părului. Dacă ai puțin timp la dispoziție, aplică-l cu 5 minute înainte de șampon. Astfel, părul devine moale, iar în momentul în care îl șamponezi și începi să îl freci, nu va mai exista riscul de a se încurca și de a se rupe.

Sorin Straulat, hairstylist, despre cum să ne soălăm corect pe cap[Sursa foto: TikTok]

Citeste si: Cum îți găsești motivația pentru a slăbi

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

2022 style: Cele mai chic coafuri pentru modelele de videochat

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies