Creme brulee. Invită și prietenii să deguste!

crema de zahar ars fara bain marie
Creme brulee

Creme brulee se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Creme brulee.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Creme brulee, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Creme brulee 

Rețeta delicioasă de Creme brulee, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Creme brulee este de 30 de minute 

Timp de preparare - o oră 

Timp total - o oră și 30 de minute 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Rețeta de Creme brulee este pentru 4 persoane 

tort crema de zahar ars
Creme brulee[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cremă de zahăr ars. Un desert ușor de preparat cu puține ingrediente!

Ingrediente – Creme brulee 

  •  1 L de lapte, la temperatura camerei 
  • 10 ouă 
  • un praf de sare 
  • 250 g de zahăr, pentru crema de ouă 
  • 250 g de zahăr, pentru caramel 
  • o esență de vanilie 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să

dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

crema de zahar ars cu blat
Creme brulee[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare - Creme brulee 

  1. în primul și în primul rând, ne vom ocupa de prepararea siropului de caramel. Așadar, tot ce trebuie să facem este să punem zahărul, cel pentru caramel, într-o oală de dimensiuni mai mari, moment în care vom porni focul la mediu. Zahărul se va topi până vom obține o nuanță mai aurie. Odată ce zahărul este complet topit, vom stinge focul și îl vom transfera în câteva vase Ca cele pentru budincă, în mod egal, vase pe care le vom introduce în cuptorul preîncălzit
    la 150 °C, timp de aproximativ 15 minute. 
  2. După acest interval de timp, vom scoate vasele din cuptor, și le vom roti astfel încât caramelul să ajungă pe pereții acestuia, cam jumătate din suprafața sa. Vasele se lasă deoparte, la temperatura camerei, moment în care caramelul se va răci. 
  3. În continuare, tot ce trebuie să facem este să luăm mixerul sau telul, pentru a amesteca într-un bol de dimensiuni mai mari ouăle timp de aproximativ câteva secunde pentru a se omogeniza.
    Odată făcute spumă, peste o vom adăuga și sarea, zahărul, și esența de vanilie. Toate aceste ingrediente, se vor mixa timp de aproximativ un minut. Atenție însă! Nu este nevoie ca ouăle să fie bătute astfel încât să obținem un amestec albicios, ci atât cât le pregătim și atunci când preparăm o omletă. De asemenea, tot acum vom adăuga și laptele rece pe care îl vom mai mixa și pe el timp de aproximativ un minut, însă la viteză medie. 
  4. Odată terminat acest aspect, pentru a nu avea cocoloașe în compoziția noastră, vom strecura amestecul printr-o sită destul de deasă. Ulterior, compoziția de ou zahăr și lapte se va turna în vasele cu caramelul rece, în mod egal. 
  5. În continuare, trebuie ca vasele în care se află crema de zahăr ars să se așeze într-o altă tavă de cuptor adâncă virgule dreptunghiulară, în care am pus până la jumătatea sa, apă rece. Tava se introduce la cuptorul preîncălzit, la 150 °C, pentru a se coace timp de aproximativ o oră. 
  6. După acest interval de timp, crema noastră de zahăr ars este gata, motiv pentru care o vom scoate din cuptor, pentru a le lăsa să se răcească în tava cu apă, până ajung la temperatura camerei. Odată răcite, le vom pune în frigider și le vom lăsa acolo până a 2-a zi sau cel puțin 4 ore. Pofta bună! 

 
crema de zahar ars engleza
Creme brulee[Sursa foto: freepik]

 

Sfaturi pentru rețeta de Creme brulee 

  • caramelul nu trebuie amestecat niciodată în timpul gătirii. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Citește și: Curry de pui în stil italian. Încearcă și tu gustul picant!



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Curry de pui în stil italian. Încearcă și tu gustul picant!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies