Curry de pui în stil italian. Încearcă și tu gustul picant!

curry reteta originala

Curry de pui în stil italian

Curry-ul de pui în stil italian se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând

pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Curry de pui în stil italian. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Curry de pui în stil italian, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Curry de pui în stil italian 

Rețeta delicioasă de  Curry

Citește și: Curcan cu cirese, un deliciu pentru zilele calduroase de vara!

de pui în stil italian, absolut minunat, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Curry de pui în stil italian este de 20 de minute 

Timp de preparare - 40 de minute  

Timp total - o oră 

Rețeta de Curry de pui în stil italian este pentru 4 persoane 

retete de preparate pui
Curry de pui în stil italian[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ciorbă de perișoare. Încearcă și tu rețeta autentică, ca la mama acasă!

Ingrediente – Curry de pui în stil italian 

  •  350 g de piept de pui  
  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • 2 cepe mici 
  • 4 căței de usturoi 
  • o bucată de rădăcină proaspătă de ghimbir 
  • o linguriță de curry pudră 
  • o linguriță de garam masala pudră 
  • 1/2 de linguriță de boia de ardei iute sau dulce 
  • 1/2 de linguriță de chimen măcinat 
  • 300 g de pulpă de roșii decojite 
  • 150 ml de supă de pui sau apă 
  • 150 ml de smântână de gătit 
  • Sare 
  • piper negru măcinat  
  • câteva frunze de pătrunjel 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

curry de pui in stil italiam recipe
Curry de pui în stil italian[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Curry de pui în stil italian 

  1. În primul și în primul rând, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom încinge uleiul de măsline. Odată încins, vom adăuga și cele 2 cepe mici, tocate mărunt în prealabil. Peste acestea, vom presăra și un vârf de sare și vom căli ceapa la foc mediu, până va deveni translucidă. 
  2. În continuare, ne vom ocupa de prepararea pieptului de pui. Așadar, vom începe prin a tăia pieptul de pui în bucățele mai mari, iar ulterior îl vom adăuga peste ceapa călită din tigaie. Pieptul de pui se prăjește timp de aproximativ 5 minute, amestecând din când în când pentru ca ceapa să nu se ardă. Astfel, și bucățile de pui se vor rumeni pe toate părțile, exact așa cum ne dorim. 
  3. Acum a venit timpul să ne ocupăm și de usturoi dar și de ghimbir. Așadar, în timp ce ceapa se călește iar pieptul de pui se prăjește, vom da pe răzătoare rădăcina de ghimbir curățată de coajă și usturoiul se va toca mărunt. Abia în momentul în care bucățile de pui s-au rumenit îndeajuns de mult pe toate părțile, vom adăuga ghimbirul pe care tocmai l-am ras, usturoiul tocat, pudra de curry, garam masala, boiaua de ardei dulce sau iute, dar și chimenul măcinat. Toate aceste ingrediente se amestecă bine de tot timp de câteva secunde, pentru ca aromele să pătrundă în pieptul de pui. 
  4. Acum a venit timpul ca în tigaie să turnăm și pulpa de roșii decojite, alături de supa de pui sau apa. Atenție însă! Apa trebuie să fie călduță. În continuare, vom condimenta preparatul nostru cu sare și piper și vom mai amesteca încă puțin. Sosul de cărnii de pui se lasă să fiarbă la foc mic, până se va reduce ușor iar bucățile de pui vor fi mult mai fragede și gătite. 
  5. Abia după acest moment, vom adăuga și smântâna de gătit pe care o va mai fierbe pentru câteva minute astfel încât sosul să aibă mai multă consistență. Odată obținută această cremozitate de care avem nevoie, vom stinge focul iar deasupra vom presăra pătrunjelul tocat mărunt. 
  6. Rețeta de curry de pui în stil italian este gata și se poate servi alături de orez basmati fiert sau cu orice altă garnitură lângă. Poftă bună! 

retete pentru cina
Curry de pui în stil italian[Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de Curry de pui în stil italian 

  •  Uleiul de măsline se poate înlocui cu ulei de floarea soarelui, cocos sau unt. 
  • Smântâna de gătit se poate înlocui cu iaurtul grecesc, dacă ne dorim ca rețeta să fie dietetică. 
  • În cazul în care ți se pare că sosul este puțin prea lichid îl poți îngroșa cu amidon de porumb, ingredient care se va amesteca cu două-trei linguri de apă rece separat, amestecare se va adăuga la finalul gătirii peste sos. 
  • Dacă doriți să înlocuiți pieptul de pui virgula o puteți face cu pulpe de pui dezosate, fără piele. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Citește și: Cheesecake cu caramel. Alege să îi surprinzi pe cei mici!



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Nuga cu alune. Un desert ușor de savurat!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies