Croissantele cu cacao se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de croissante cu cacao.
Rețetă de Croissante cu cacao
Rețeta delicioasă de croissante cu cacao, absolut minunate, se prepară în doar 15 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Croissante cu cacao este de 30 de minute
Timp de preparare – 2 ore si 30 de minute
Timp total – 3 ore
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta de Croissante cu cacao este pentru 4 persoane
Citește și: Clătite cu topping de iaurt și bucățele de zmeură proaspătă. O combinație deosebită de arome și culori!
Ingrediente – Croissante cu cacao
- 500 g de făină
- 10 g de drojdie proaspătă
- 250 ml de lapte cald
- 80 g de zahăr
- 100 g de unt (la temperatura camerei)
- 2 ouă
- 1 linguriță de sare
- 3 linguri de cacao
- Zahăr pudră pentru decor
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de
ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare - Croissante cu cacao
- Într-un castron mare, dizolvă drojdia în laptele cald. Adaugă o lingură de zahăr și lasă amestecul să stea timp de 5-10 minute până când se activează drojdia și se formează bule.
- Adaugă făina treptat în castronul cu amestecul de drojdie. Amestecă cu o lingură până când se formează un aluat consistent.
- Transferă aluatul pe o suprafață de lucru presărată cu făină și frământă-l timp de aproximativ 10 minute sau până când devine elastic și moale.
- Pune aluatul în castron și acoperă-l cu un prosop curat. Lasă-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră sau până când își dublează volumul.
- Între timp, într-un castron mic, amestecă untul moale cu cele 2 ouă și restul de zahăr până obții o pastă omogenă. Adaugă cacao și amestecă bine.
- După ce aluatul a crescut, transferă-l pe suprafața de lucru și întinde-l cu un sucitor până obții un dreptunghi cu grosimea de aproximativ 0,5 cm.
- Întinde pasta de unt cu cacao pe jumătate din suprafața dreptunghiului de aluat.
- Pliază cealaltă jumătate a aluatului peste partea cu unt, astfel încât să obții un pachet triplu. Sigilează marginile apăsând ușor cu sucitorul.
- Întoarce aluatul și întinde-l din nou într-un dreptunghi subțire. Rulează-l strâns de la un capăt la celălalt pentru a forma un cilindru lung.
- Taie cilindrul în bucăți de aproximativ 5 cm lungime și așază-le pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.
- Acoperă tava cu un prosop curat și lasă croissantele să crească din nou timp de aproximativ 30 de minute.
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Dă tava la cuptor și coace croissantele timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii și cresc puțin în dimensiune.
- Scoate croissantele din cuptor și lasă-le să se răcească ușor pe un grătar de bucătărie.
- Odată ce croissantele s-au răcit, presară-le cu zahăr pudră pentru un aspect decorativ.
Sfaturi pentru rețeta de Croissante cu cacao
- Asigură-te că ingredientele tale sunt la temperatura camerei pentru a obține cele mai bune rezultate în procesul de fermentare.
- Poți adăuga vanilie sau alte arome în pasta de unt cu cacao pentru a obține o variație de gust.
- Pentru a obține o textură mai fragedă, poți adăuga o lingură de făină de migdale în aluatul pentru croissante.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Tagliatelle cu creveți și pătrunjel. O adevarată delicatesă!