Tagliatelle cu creveți și pătrunjel. O adevarată delicatesă!

bucataria italiana

Tagliatelle cu creveți și pătrunjel

Tagliatellele cu creveți și pătrunjel se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tagliatelle cu

creveți și pătrunjel. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase tagliatelle cu creveți și pătrunjel, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Tagliatelle cu creveți și pătrunjel

Rețeta delicioasă de  tagliatelle cu creveți și pătrunjel, absolut minunate, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Tagliatelle cu creveți și pătrunjel  este de 20 de minute

Timp de preparare – 40 de minute

Timp total – o ora

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Rețeta de  Tagliatelle cu creveți și pătrunjel  este pentru 2 persoane

Citește și: Tartă cu cremă de vanilie, vârfuri de bezea și fulgi de cocos deasupra. Un deliciu doar din priviri!

Ingrediente –  Tagliatelle cu creveți și pătrunjel

  • 250 g de tagliatelle proaspete
  • 300 g de creveți, curățați și devenați
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 ardei iute roșu, tocat mărunt
  • O jumătate de cană de vin alb
  • Sucul de la o lămâie
  • O legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • Sare și piper, după gust

Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete de paste
Tagliatelle cu creveți și pătrunjel[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare -  Tagliatelle cu creveți și pătrunjel

  1. Pregătiți tagliatellele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă sărată cu puțin ulei de măsline. După ce sunt fierte al dente, scurgeți-le și clătiți-le cu apă rece pentru a opri procesul de gătire. Lăsați-le deoparte.
  2. Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați usturoiul tocat și ardeiul iute și căliți-le timp de aproximativ un minut, până devin aromate.
  3. Adăugați creveții în tigaie și gătiți-i timp de 2-3 minute, până devin roz și opaci. Asigurați-vă că îi amestecați constant pentru a se găti uniform.
  4. Turnați vinul alb în tigaie și lăsați-l să fiarbă timp de 2-3 minute, astfel încât alcoolul să se evapore. Adăugați sucul de lămâie și pătrunjelul tocat și amestecați bine.
  5. Adăugați tagliatellele scurse în tigaie și amestecați-le cu sosul de creveți până sunt bine acoperite.
  6. Condimentați cu sare și piper, după gust, și continuați să amestecați timp de încă un minut, pentru a combina aromele.
  7. Scoateți tigaia de pe foc și serviți imediat tagliatellele cu creveți și pătrunjel. Puteți presăra puțin pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru un aspect și o aromă mai plăcute.

paste cu creveti intregi
Tagliatelle cu creveți și pătrunjel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Sfaturi pentru rețeta de Tagliatelle cu creveți și pătrunjel

  • Pentru un gust intens, puteți adăuga o lingură de unt în sosul de creveți înainte de a adăuga tagliatellele. Asigurați-vă că nu gătiți creveții prea mult timp, pentru a nu deveni cauciucate. Aceștia ar trebui să fie moi și suculenți.
  • Dacă preferați, puteți adăuga și alte legume precum ciuperci sau roșii cherry pentru a da o notă de prospețime și a îmbogăți preparatul.
  • Dacă doriți o variantă mai sănătoasă, puteți înlocui tagliatellele obișnuite cu variante integrale sau chiar cu fidea din legume, cum ar fi cea de dovleac sau de morcov.
  • Puteți adăuga un vârf de cuțit de boia afumată sau de fulgi de ardei iute pentru a intensifica aromele și a aduce un ușor gust picant.
  • Nu uitați să verificați și să ajustați asezonarea în funcție de preferințele voastre. Gustați sosul înainte de a adăuga paste și ajustați cantitatea de sare și piper după gust.
  • Pentru un aspect mai atrăgător, puteți presăra puțin parmezan ras deasupra tagliatellelor înainte de a le servi.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

tagliatelle cu creveti si sos alb
Tagliatelle cu creveți și pătrunjel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cât de sănătoși sunt micii. O mâncare tradițională cu puternic impact asupra sănătății



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Delicii culinare românești! Medalioane de vită suculente, acompaniate de salsa de roșii și mămăligă cremoasă

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies