Fructul dragonului nu este un aliment îndeajuns de consumat, chiar dacă forma și culoarea sa atrage atenție oricărei persoane. Însă știați cu ce se poate mânca acesta?
Aflați din rândurile următoare ce este mai exact fructul dragonului, care sunt doar câteva dintre nenumăratele beneficii ale acestuia, dar și cum puteți alege un fruct bun pentru a-l consuma. În plus, descoperiți și cu ce puteți să consumați acest fruct al dragonului.
Ce este fructul dragonului
Fructul dragonulu i, regăsit și sub denumirea de „ A pitaya ” sau „ pitahaia ” reprezintă rodul a mai multor specii de cactus indigene, din America. Pitaya se referă în general, la fructele din genul Stenocereus, în timp ce fructele de pitahaya sau dragon fac parte din genul Selenicereus, însă ambele sunt din familia Cactaceae.
Acest fruct al dragonului este cultivat în Mexic, Asia de Sud-Est, India, Statele Unite, Caraibe, Australia, Mesoamerica, dar și în alte regiuni tropicale și subtropicale ale lumii.
Denumirea de „fructul dragonului” a fost folosită încă din anul 1963, datorită faptului că ar rezulta din pielea asemănătoare pielii, cu vârfurile solzoase proeminente, de pe exteriorul fructelor. Acest fruct se mai poate regăsi și sub denumirea de „pere de căpșuni”.
Citeste si: Cine a inventat burgerul. „Poveștile minunate sunt ca cei mai buni burgeri: mari, suculenți și dezordinați”
Beneficii de consum ale fructului dragonului
Fructul dragonului reprezintă un aliment cu un conținut scăzut de calorii, dar bogat în antioxidanți, vitamine, fibre și minerale.
Prin urmare, odată ce îl veți consuma, acesta va avea nenumărate beneficii asupra organismului vostru.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Printre aceste beneficii se numără și reducerea constipației și a refluxului gastric, datorită fibrelor care susțin digestia, ținând cont că la 100 de grame din acest fruct, există un gram de fibră, iar la cele uscate se regăsesc chiar 10 grame de fibre.
Fructele exotice sunt utilizate deseori și ca produse și remedii de înfrumusețare datorită faptului că dețin acest conținut ridicat de antioxidanți, care oferă o alimentație mai sănătoasă și un stil de viață mai sănătos, iar în plus, ajută și la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.
Citeste si: Clătite cu banane și ovăz, rețetă dietetică pentru post
Cum alegeți un fruct al dragonului bun de consumat
Există trei mari tipuri principale ale fructului de dragon: fruct cu miez alb și coajă roz, cel cu miez roșu și coajă roșie, dar și cel cu miez alb și coajă galbenă. În general, în ceea ce privește gustul și compoziția nutritivă, la toate fructele sunt aproape la fel.
Textura fructului de dragon este asemănătoare cu cea a unui kiwi, datorită faptului că are semințe negre și crocante. Fructele dragonului sunt folosite pentru aromatizare și colorare, atunci când vine vorba despre sucuri și băuturi alcoolice, precum „ Dragon’s Blood Punch ” și „ Dragotini ”. Florile pot fi consumate sau cufundate drept ceai.
Se recomandă să alegeți un fruct copt, de o culoare intensă, uniformă și ușor moale. Evitați pe cât de mult posibil fructele care au pete, coaja prea moale sau prea tare. Dacă totuși ați achiziționat un fruct care nu este suficient de copt, atunci îl mai puteți lăsa la temperatura camerei o zi sau două.
Citeste si: Dieta cu POMELO. „Sucul de citrice întăreşte sistemul imunitar şi ne ajută să ne fortificăm organismul"
Cu ce se mănâncă fructul dragonului
În ceea ce privește consumarea propriu-zisă a acestui fruct de dragon, tot ce trebuie să faceți este să îl tăiați folosind un cuțit destul de ascuțit, în două părți egale. Apoi puteți folosi o lingură pentru a scoate miezul sau pentru a dezlipi mai bine pulpa de coajă.
Miezul poate să fie consumat ca atare, poate fi adăugat în iaurt, în salate de fructe, în terciul de ovăz, în cereale și multe alte astfel de preparate. Puteți consuma semințele negre din pulpa fructului și puteți chiar să preparați înghețată sau smoothie din fructul dragonului.
Fructul tăiat poate să fie depozitat în frigider și consumat în maximum 5 zile de la tăiere, dar de asemenea, poate să fie și congelat, timp de aproximativ 3 luni.
Citeste si: Combinarea alimentelor pentru a slăbi. Ce trebuie să mănânci pentru a scapa de kilogramele în plus