Cu ce se mănâncă mozzarella. Cum să savurezi cel mai bine delicioasa brânză italiană

Cu ce se mănâncă mozzarella. Cum să savurezi cel mai bine delicioasa brânză italiană
Cu ce se mănâncă mozzarella. Cum să savurezi cel mai bine delicioasa brânză italiană

Brânză Mozzarella își are originile în sudul Italiei și este fabricată din lapte de bivoliță, prin intermediul metodei pastei filate. Aceasta este o brânză albă și moale care se poate întinde cu ușurință.

Beneficii pentru sănătate- mozzarella

Conține biotină

Mozzarella conține multă Vitamină B7 (biotină). Se recomandă femeilor gravide datorită faptului că le pot ajuta la deficitul de biotină. De asemenea, și persoanele care suferă de diabet zaharat o pot consuma deoarece ajută la reducerea nivelului de glucoză din sânge.

ce contine mozzarella

Conține riboflavin ă

Acest tip de brânză conține și Vitamina B2 (riboflavină), iar consumată în mod regulat poate ajuta organismul nostru să țină piept anumitor afecțiuni sau condiții de sănătate (anemie sau atacuri de migrenă).

Conține niacin ă

Regăsim și Vitamina B3 (niacină), care poate transforma grăsimea în sânge potrivit pentru corpul nostru. Previne șansele apariției unor diferite afecțiuni de sănătate (artrită sau diabet) și totodată controlează colesterolul.

beneficii mozzaella

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă TOFU

Conține vitamine liposolubile

Vitaminele care ajută la absorbția calciului, protejează membrana celulară și sănătatea oaselor sunt E, D și A, iar brânză Mozzarella le are pe toate.

Conține calciu

Bogată în calciu, brânza menține sănătatea oaselor și a dinților.

În plus, poate proteja și mușchii inimii, iar totodată scade șansele apariției cancerului de colon. Iar dacă doriți să pierdeți în greutate, aflați că brânza Mozzarella vă poate ajuta.

Conține fosfor

Cu ajutorul acestui tip de brânză și a faptului că deține fosfor, absoarbe calciul din alimente și este un bun aliment pentru digestie și buna funcționare a rinichilor. Poate ajuta la oboseala musculară și funcționarea propice a creierului.

retete mozzaella

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mânâncă GRANOLA

Conține zinc

Mineralul vital în ceea ce privește contracararea problemelor pielii este zincul. Acesta ajută la favorizarea celulelor albe din sânge și sprijină pierderea excesului în greutate.

Totodată asistă funcțiile glandei prostatei.

Conține potasiu

Persoanele care aleg să consume brânza Mozzarella, vor beneficia datorită potasiului pe care îl conține, de contracararea efectelor cauzate de consumul de sodiu și la reducerea tensiunii arteriale. Poate rectifica chiar și ritmul cardiac abisal.

Tratament pentru migrenă și sursă uriașă de proteine

Vitamina B2 ajută împotriva anemiei și a migrenelor.

În același timp, brânza Mozzarella reprezintă o sursă numai bună de proteine. Dacă alegeți să o consumați, veți beneficia de energie și forță musculară.

pui cu mozzarella

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă friptura de miel

 

Cum se mănâncă mozarella

Puteți alege să utilizați brânza Mozzarella  în diferite tipuri de mâncare (pizza, paste, salată Caprese, lasagna, piure de cartofi, macaroane, plăcinte, sufleuri, omlete și multe altele).

Oferă de asemenea, aromă deosebită felurilor de mâncare topite (rețete de sos sau supă).

Se recomandă consumul proaspăt. Se poate găsi și afumată și poate deveni înlocuitorul brânzei parmezane utilizate la paste.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

cum se mananca mozzarella

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă friptura de iepure

 

Rețeta de rulouri cu piept de pui și mozzarella

Ingrediente

Piept de pui feliat subțire (4 bucăți), șuncă de coppa (4 felii), roșii uscate (8 bucăți) și mozzarella (o bucată). În plus, veți avea nevoie de folie alimentară și un sucitor.

Mod de preparare- rulouri cu piept de pui și mozzarella

Cu ajutorul unui sucitor, aplatizați fiecare bucată de piept de pui, iar apoi așezați-le pe o folie alimentară. În interiorul fiecărei bucăți de piept de pui așezați o felie de șuncă coppa, apoi două felii de mozzarella și câte bucăți de roșii uscate considerați că este nevoie. Aveți grijă la cantitate, pentru a putea închide pieptul de pui în folia alimentară, astfel încât toate să fie cuprinse strâns.

Apoi rulați pieptul de pui și întregul conținut cu ajutorul foliei alimentare. Trebuie să fie cât mai strâns pentru a cuprinde toate ingredientele. Se închide bine la ambele capete și se fierb timp de 15 minute în apă clocotită. Iar rețeta este gata de consum!

Atunci când sunt gata, se scot și se lasă la răcit pentru a putea fi servite alături de orice garnitură doriți (cartofi, piure de cartofi, legume etc.)

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă PUIUL



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cu ce se mănâncă friptura de iepure. Care este secretul gospodinelor?

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Dana Roba o critică dur pe Emily Burghelea după accidentul din Mauritius: ”Mi se pare penibil să te pozezi cum ești accidentată”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies