Cum aplicăm o linie de tuș perfectă

Cum aplicăm o linie de tuș perfectă
Cum aplicăm o linie de tuș perfectă

În ultimii ani, machiajul ce include și eyeliner a devenit din ce în ce mai popular. Dacă în trecut, acest tip de machiaj era considerat unul elegant, astăzi este purtat în o mulțime de contexte, fie că vorbim de o petrecere, la job, sau la o plimbare.

Pe cât de frumos este, pe atât de dificil de făcut pentru multe dintre femeile care vor să arate spectaculos. De aceea în cadrul unei emisiuni, Laura Atănăsoaie, make-up artist, a dezvăluit câteva secrete pentru atunci când vorbim de machiajul ochlor cu tuș.

Care sunt avantajele unui machiaj cu eyeliner

Cum aplicăm o linie de tuș perfectă[Sursa foto: pexels]

Citește și: Care sunt greșelile de machiaj în sezonul rece. „Nu arată deloc natural”

Indiferent că optăm pentru un machiaj mai simplu sau unul mai complex, eyeliner-ul ar trebui să fie de nelipsit din trusa de machiaj, fiindcă aduce numeroase beneficii. Nu doar că ochii machiați în acest mod arată superb, ci și îți pot modifica fizionomia fețeie. Așadar, femeile care aleg să folosească eyeliner o fac pentru a produce un efect de lifting al feței, sau de alungire a ochiului.

„Important este să avem niște repere, pe care le trasăm înainte. Trebuie să trasăm liniuța de tuș întotdeauna cu ochiul deschis. Dacă o trasăm corect, poate avantaja și ridica ochiul, sau ne poate oferi mai multă profunzime privirii. Pentru persoanele care nu se descurcă cu eyeliner-ul, creionul simplu, aplicat la baza ochiului, ne va ajuta să creăm această linie de tuș.”, a declarat specialistul.

Cum trasăm corect linia de tuș

sfaturi machiaj cu tus
Sfaturi pentru machiajul cu tuș[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Rutina corectă de îngrijire a tenului. „Produsele cosmetice nu se aleg în funcție de vârstă”

Deși multe dintre doamne îți doresc să poarte mai des acest tip de machiaj, îl lasă doar pe mâna specialiștilor, din cauza dificultății.

Atunci când tehnica pe care o folosim nu este bună, riscăm să facem liniuțele diferit, sau chiar inestetice De aceea, make-up artistul a explicat concret care sunt pașii pe care este esențial să îi urmăm, atunci când realizăm un astfel de machiaj al ochilor.

„Ideal este să trasăm reperul de la aripa nasului, colțul ochiului și colțul sprâncenei, pentru ca acest eyeliner să ne îmbunătățească trăsăturile.

Dacă îl trasăm mai în exterior, vom obține un efect de alungire. O greșeală frecventă este să trasăm eyeliner-ul cu ochiul închis, iar când deschidem ochiul, codița ne poate face ochii descendenți. După ce am trasat schița, putem închide ochiul sau trage de pleoapă, pentru a umple eyeliner-ul. Dacă ne dorim efectul de ochi ascuțit, ideal ar fi ca acesta să se mențină pe jumătatea exterioară a ochiului, pentru că obținem și efectul de lifting.
Dacă îl aplicăm până în colțul intern
, riscul este să rotunjim ochii”, a povestit Laura Atănăsoaie.

cum sa te machiezi cu tus
Câte tuputi de tuș poți alege[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum îngrijim corect tenul uscat. „Îl recunoaștem prin câteva semne și simptome”

Cum ștergem eyeliner-ul, în cazul în care am greșit

Citește și: Ce trebuie să ai în geanta de machiaj în fiecare zi

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

De multe ori, se întâmplă ca procesul să fie puțin mai dificil la început, și să fie nevoie să ștergi sau să faci diverse ajustări, pentru ca ochii să arate impecabil. Cele mai multe femei aleg să folosească demachiat, sau chiar să abandoneze situația. Specialistul în make-up a declarat că cea mai bună variantă este un produs pe bază de silicon, precum o bază de machiaj pentru ten.

„Putem șterge, ca și cum am avea o radieră, cu un produs pe bază de silicon, cum este primerul de față. Și pensula cu care ștergem e important. Luăm o pensulă curată, plată și tot cu privirea în față, voi șterge ca și cum am o radieră. Când ștergem cu demachiant, acolo nu mai putem aplica fard. ”, a mărturisit specialistul.

cum sa te machiezi cu tus
Cum să te machiezi cu linia de tuș[Sursa foto: Freepik]

Cu ce putem înlocui tușul de ochi

Pe piață există mai multe tipuri de tuș de ochi, de tipul carioca, gel sau pensulă. Totuși, orice femeie are în trusa de machiaj un creion negru. În cazul în care nu aveți un eyeliner, puteți folosi fardul de pleoape negru, peste care adăugați câteva picături din spray-ul de fixare a machiajului, putând apoi să îl trasați cu ușurință, cu ajutorul unei pensule plate și curate. Acest tip de machiaj arată foarte frumos chiar și mai îndrăzneț, cu tușuri colorate sau cu sclipici.

Cum aplicăm o linie de tuș perfectă[Sursa foto: pexels]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum ne coafăm părul atunci când plecăm în călătorie

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies