Cum convingem copiii să ducă la bun sfârșit o sarcină. „Ia-l în glumă, fă-l să conștientizeze!”

cum convingem copiii sa duca la bun sfarsit o sarcina
Cum convingem copiii să ducă la bun sfârșit o sarcină

În anumite momente, ne este destul de dificil să ne convingem copilul să termine o sarcină pe care o are. Însă știați cum puteți face acest lucru mai ușor?

Aflați din rândurile următoare cum puteți răspunde la ce nevoi au copiii, chiar dacă vârstele lor sunt diferite, dar și cum îi puteți convinge să-și ducă la bun sfârșit, o sarcină. În plus, descoperiți și ce alte amănunte a dezvăluit psihologul Felicia Akkaya, la „Consilier de Vedete”, de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D.

 

Cum reușim să răspundem la nevoile copiilor, dacă au vârste diferite

Se pare că de această dată în emisiunea „Consilier de Vedete”, de pe canalul de Youtube WOWnews, Kanal D, gazda emisiunii, Felicia Akkaya, a primit o altă întrebare de interes general, chiar de la  Emilia Ghinescu, mama unui băiat de 24 de ani, Andrei, o adolescentă de 16 ani, Erika și o fetiță de șase ani, Anastasia.

Ținând cont de faptul că am copii de vârste diferite, adică un băiețel de 24 de ani, o fetiță de 16 ani, adolescentă și o fetiță mică de șase ani, cum aș putea să răspund fiecăruia după nevoile lor?

A doua întrebare ar fi, cum îi spun fetiței de șase ani că trebuie să ducă la sfârșit o sarcină? Pentru că așa trebuie, pentru că sarcina respectivă trebuie îndeplinită.”

, a fost curiozitatea Emiliei Ghinescu.

emilia ghinescu
Cum convingem copiii să ducă la bun sfârșit o sarcină[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Cum scăpăm de fobia zborului cu avionul. „Traumele din copilărie sunt dificile!”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Astfel încât, există nenumărate posibilități prin care ne putem asigura că nevoile copiilor noștri sunt îndeplinite, fără ca aceștia să se simtă în competiție sau excluși. Felicia

Akkaya, gazda emisiunii „ Consilier de Vedete ”, Kanal D, ne-a dezvăluit o idee perfectă în acest sens, numai bună de luat în considerare.

Dacă Andrei are 24, Erika are 16 ani, Anastasia are șase. Cum să ne împărțim timpul și cum să procedăm în așa fel încât aceste vârste cu nevoie speciale, separate, să ajungă cumva să se întrepătrundă și să se înțeleagă, ca să nu fie traumatizați de faptul că unul primește mai multă atenție, față de altul.

Cred că cel mai important sfat pe care pot să ți-l dau, este să-ți faci zile separate cu fiecare din ei. Acel „mommy style” pe care tu poți să-l împărtășești într-un fel cu cel de 24, într-un fel cu fetița de 16 ani și cu totul alt fel cu Anastasia, la șase ani. Caută să-ți fixezi weekend-uri în care să pleci separat cu câte unul din ei, weekend-uri în care să nu simtă că trebuie să te împartă cu nimeni.

Pentru ei, esența este ca din când în când, să știe că nu au competiție, să știe că ești doar pentru ei și că toată atenția ta e îndreptată către ei.

Așa că, acele mici excursii pe care ai putea să le faci, fie că la Mall, fie că în weekend, într-un oraș străin, sunt binevenite și cumva îi ajută pe ei să conștientizeze acea nevoie de iubire necondiționată și de apartenență, pe care o au cumva și pe care tu le-o împărtășești, le-o sădești și le-o așezi în așa fel încât memoriile și amintirile de

atunci, să rămână veșnic în mintea lor. ”, a dezvăluit psihologul Felicia Akkaya, la „Consilier de Vedete”.

cum raspundem la nevoile copiilor
Cum convingem copiii să ducă la bun sfârșit o sarcină[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Vlăduța Lupău l-a botezat pe micuțul Iair. Artista a avut parte de momente emoționante

 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum convingem copiii să ducă la bun sfârșit o sarcină

În unele momente ale vieții de părinte, există nenumărate situații prin care nu vor reuși întotdeauna să ne convingem copilul să facă ceea ce ne dorim, poate nici să ducă la bun sfârșit o simplă sarcină. Cu toate acestea, psihologul Felicia Akkaya, ne-a dezvăluit care este modalitatea prin care îi putem convinge pe aceștia să își formeze un obicei, din a finaliza o anumită sarcină.

Este simplu. Ce-ar fi ca la jumătatea unui lucru pe care tu îl faci cu ea, să te oprești și să începi să râzi și Anastasia să se uite la tine și să-ți spună «De ce te-ai oprit? De ce nu termini să-mi pui masa? De ce nu termini să faci patul?» Sau să faci ceva ce urma să faci cu ea și cu care ea cumva este atât de natural obișnuită, să i se pară ciudat că te-ai întrerupt și tu să-i spui «Păi am văzut că și tu faci la fel și m-am gândit că așa e tiparul.».

Ia-o în glumă, fă-o să conștientizeze faptul că e bine să-și ducă treaba la bun sfârșit, fără să o simtă ca pe o presiune, fără să o simtă ca pe o obligație, fără să o simtă ca pe pus la perete și doar așa e bine. Spune-i  să-și îndeplinească sarcina, spunându-i că în 10 situații pe care ea le bifează, se împlinește un tabel, să spunem, pe care-l bifezi la fiecare sarcină îndeplinită și la final își cumpără o jucărie sau merge undeva cu tine, la un film pe care și-l dorește.

Ajut-o cumva să dezvolte un obicei din a fi conștientă și consecvență în ceea ce face, iar de cele mai multe ori aceste lucruri se vor întâmpla de la sine, după ce vei aminti tu de 100 de ori «Fă-ți treaba, fă-ți treaba, fă-ți treaba!» Pentru că văd exemplul și-l urmează, pentru că atunci când vor avea nevoie, vor știi ce e corect, pentru că e natura copilului să încerce să mai scape o dată, pentru că dacă i-a ieșit o dată, de 2-3 ori, poate îi mai iese o dată. ”, a declarat psihologul Felicia Akkaya.

emisiunea consilier de vedete
Cum convingem copiii să ducă la bun sfârșit o sarcină[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Mituri dăunătoare despre căsnicie. De ce să renunți la ele cât mai rapid



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Vlăduța Lupău l-a botezat pe micuțul Iair. Artista a avut parte de momente emoționante

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies