În perioada mai rece din an, gospodinele se orientează către prepararea unor mâncăruri bogate în sosuri și calorii, iar din acest motiv, de cele mai multe ori, ajung să consume mai multă pâine decât în perioada caldă.
Iată cum poți decongela pâinea dacă nu ajungi în timp util la magazin. Trucul genial care se folosește la marile restaurante!
Citește și: Rețeta de Plăcinte cu brânză, gata în mai puțin de o oră!
Secretul pentru a decongela eficient pâinea
Dacă ai nevoie de câteva felii de pâine, iar timpul nu îți permite să mergi până la magazin, ei bine, gospodinele recomandă să scoți pâinea de la congelator și să te folosești de ea.
Este adevărat că pâinea mai veche poate avea diferite utilizări, dar multe persoane o decongelează pentru a se folosi de ea ca și cum tocmai ar fi fost cumpărată de la magazin. Iată ce trebuie să faci pentru ca aluatul congelat să se transforme într-o chiflă fragedă și crocantă.
Pentru început, pâinea trebuie scoasă cel puțin 30 de minute, înainte de a fi servită și lăsata să se încălzească puțin câte puțin.
Citește și: Rețetă de Eclere cu ciocolată. Desertul copiilor chiar și de Crăciun!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cuptorul cu microunde
Apoi, dacă timpul nu îți permite, iar musafirii au ajuns la tine, o altă metodă foarte utilă este să o poți încălzi la cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde.
Mai întâi, vei înfășura pâinea într-o cârpă umedă sau un șervețel de hârtie, după care o vei pune la cuptorul cu microunde timp de 15 secunde.
Apoi, scoți pâinea din aparat, iar dacă vei vedea că încă nu s-a dezghețat complet, vei repeta operațiunea pentru încă 15 secunde. Cu toate acestea, e importantă să știți că pâinea decongelată la microunde nu-și păstrează gustul crocant.
Cuptor electric sau cu gaz
O altă metodă folosită este să pui pâinea congelată în cuptor. Cu toate că produsul nu se încălzește prea rapid, pâinea se frăgezește mai bine și își păstrează crusta crocantă și pesmetul fraged, ca atunci când o lași să se dezghețe în mod natural.
Din acest motiv, specialiștii recomandă să dezgheți pâinea în cuptorul electric sau cel cu gaz. Tot ce trebuie să faci este să preîncălzești cuptorul la 200 de grade.
În următorul pas, vei pune pâinea pe grătar și o vei lăsa la cuptor timp de cinci minute. Ulterior, oprești cuptorul și mai aștepți încă cinci minute. În cele din urmă, o scoți și o pui pentru încă cinci minute, în cuptor.
Citește și: Care este rețeta de bezele a Andreei Bănică. Vedeta folosește un ingredient secret