Iată cum poți realiza un cheese board franțuzesc, care îi va surprinde în mod sigur pe cei dragi.
Cheese board-ul este de fapt un platou pe care veți regăsi o mare varietate de brânzeturi, alături de nuci, struguri și alte elemente care vă vor introduce în atmosfera pariziană.
Chiar dacă la prima vedere poate părea un platou extravagant, în realitate cheese board-ul este extrem de simplu de realizat. Secretul este să folosiți cât mai multe tipuri de brânză pentru a obține un platou cât mai bogat, pe care să le organizați cu gust și îndemânare.
Ce este un „cheese board” sau platou cu brânzeturi
Poate fi realizat cu brânzeturi cumpărate din supermarketuri. Nu este nevoie să mergeți până în Franța sau Elveția după ele.
Trebuie să țineți cont însă de faptul că oricine poate arunca bucăți de brânză pe o tavă, dar acest lucru nu înseamnă că veți obține un cheese board. Diferența o vor face elementele pe care le veți mixa pe platou.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se poate înlocui ricotta
Citeste si: Branzeturi traditionale romanesti numai bune de servit
Cum se realizează un cheese board?
În primul rând, va trebui să găsiți un platou potrivit. Trebuie să fiți cât mai creativi în acest sens. Puteți folosi un platou din bambus, borduri din lemn de stejar, platouri din marmură sau platouri confecționate din ardezie.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Dacă nu găsiți însă niciun element dintre cele enumerate mai sus, puteți folosi un tocător din bucătăria personală, care să fie totuși aspectuos.
În supermarketurile mari, aveți cele mai multe șanse să găsiți brânzeturile de care aveți nevoie, însă, dacă nu aveți niciun magazin de acest gen în apropiere, sfatul nostru este să comandați online.
Iată care sunt cele mai potrivite tipuri de brânză pentru un cheese board:
Moi: brânza Brie, Mozzarella, Camembert, Champignon, Buratta, Humboldt Fog.
Semi-moi: Gorgonzola, Fontina, Morbier, Blue Cheese (Roquefort si Stilton),
Semi-tari: Emmental, Manchego, Provolone, Branza Elvetiana, Gruyere, Comte
Tari: Parmezan, Cheddar, Pecorino, Gouda.
În cele ce urmează, va trebui să vă puneți imaginația la treabă și să vă gândiți cu ce ați putea completa platoul de brânzeturi.
Citeste si: Cat ingrasa branza cu rosii! Iata secretul pe care nu il stiai
Cu ce se servesc brânzeturile
Trebuie să găsiți combinația perfectă între gustul sărat, cel amărui și gustul dulce. Astfel că, fructele uscate sau proaspete vor fi cele care vor reuși să echilibreze aroma brânzeturilor.
Cheese board-ul poate fi completat cu următoarele elemente:
Biscuiți sau pâine prăjită: Ciabatta, Crostini, biscuiți sărați de ovăz. Fructe proaspete sau uscate: Struguri, zmeură, pere, mere, caise uscate. Nuci: Nuci Pecan, Caju, Migdale. Măsline: Măslinele verzi sunt cele mai potrivite Mezeluri. Dacă vă doriți să impresionați, puteți introduce în cheese board Saucisson francez sau Jamon Iberico de Bellota spaniol, însă acestea nu sunt ușor de găsit.
Sosuri: Gem de smochine, miere, muștar.5 idei de a aranja platoul cu brânzeturi