Cum ne îngrijim mâinile în sezonul rece

Cum ne îngrijim mâinile în sezonul rece
Cum ne îngrijim mâinile în sezonul rece

Aflați din rândurile următoare care sunt regulile esențiale de îngrijire a mâinilor în sezonul rece.

Sezonul rece vine cu o mulțime de schimbări pe care corpul nostru trebuie să le suporte și printre acestea se numără și fenomenul de crăpare al pielii. Multe persoane se confruntă cu buze crăpate și piele uscată. Din fericire există o mulțime de metode prin care putem să ne ajutăm organismul în această perioadă și să prevenim sau să tratăm senzația de uscăciune a pielii.

În cadrul unei emisiuni, Tanya Povenskaya, formator de unghii o vorbit despre cum trebuie să ne îngrijim mâinile în sezonul rece, oferind câteva tratamente pe care le putem face în confortul propriei locuințe.

Cum ne îngrijim mâinile în sezonul rece

Citește și: Cum să îți actualizezi rutina de îngrijire a pielii în sezonul rece

Cum ne îngrijim mâinile în sezonul rece

Există anumiți pași pe care trebuie să-i parcurgem astfel încât să avem parte de un aspect catifelat al mâinilor chiar și în anotimpul rece.

Pasul unu. Exfolierea

Citește și: Cum să-ți protejezi corect pielea de razele UV. Stai la soare fără griji

Cum ne îngrijim mâinile în sezonul rece

Pielea corpului trebuie exfoliată astfel încât să putem să îndepărtăm aspectul de piele moartă și alte impurități. Acest proces trebuie făcut și atunci când vorbim de îngrijirea mâinilor.

Putem să facem un peeling al mâinilor folosind ingrediente naturale pe care le avem în propria locuință, cum ar fi zațul de cafea sau un amestec de zahăr cu miere.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Pasul doi. Hidratarea

Citește și: 5 RITUALURI de îngrijire pentru un ten mereu frumos – Tu urmezi acești pași esențiali?

Cum ne îngrijim mâinile în sezonul rece

Hidratarea mâinilor este esențială mai ales în sezonul rece, când pielea tinde să se usuce din cauza frigului.

În comerț există o mulțime de creme cu diferite ingrediente care au ca rol hidratarea în profunzime a mâinilor. De asemenea, specialistul în domeniu ne oferă și alternativa folosirii uleiului de cocos, acesta fiind foarte hidratant.

Este foarte important să ne hidratăm mâinile pentru că epiderma este într-un continuu proces de regenerare și celulele moarte rămân la suprafața pielii. Dimineața trebuie să aplicăm o cremă care intră foarte repede în piele pentru că avem nevoie să lucrăm și să nu avem peste tot amprente uleioase.

”, a precizat specialistul în domeniu.  

Tratament pentru îngrijirea mâinilor în sezonul rece

Citește și: Reguli de aur pentru o manichiura sanatoasa si frumoasa. Vezi care sunt recomandarile specialistului

Cum ne îngrijim mâinile în sezonul rece

Specialistul în domeniu ne-a recomandat un tratament pentru hidratarea intensă a mâinilor în sezonul rece pe care putem să îl realizăm în confortul propriei locuințe cu ingrediente naturale. 

Pasul unu. Masarea mâinilor cu o cremă hidratantă.

Este foarte important să aplicăm o cantitate suficientă de cremă hidratantă, care trebuie aplicată cu mișcări circulare, atât în palmă, cât și pe partea superioară a mâinii pentru un interval mai mare de timp.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul doi. Băgăm mâna în parafină încălzită.

Iarna avem nevoie de parafină. Parafina este o ceară fină care are mulți emolienți în ea. Pielea devine foarte fină și catifelată. Parafina are acțiunea de regenerare a pielii .”, spune specialistul în domeniu.  

Așadar, putem să respectăm un tratament de hidratare în profunzime al mâinilor prin intermediul parafinei. Acest lucru se poate realiza în confortul propriei locuințe, punând într-un bol parafină pe care o găsim în comerț și pe care o încălzim la cuptorul cu microunde. Lăsăm câteva minute să se întărească și băgăm mâna în această substanță.

Pasul trei. Ținem timp de 10 minute parafina pe mâini

Punem mâna într-o pungă sau o mănușă de unică folosință și după aceea o introduce într-o mănușă de bumbac. Așteptăm timp de 10 minute ca parafina să își facă efectul.

Pasul patru. Îndepărtăm parafina de pe suprafața mâinii și o clătim cu apă călduță.

După ce veți îndepărta parafina veți observa că mâinile vor avea un aspect cremos și foarte hidratat. Acest tratament repetat la intervale regulate de timp are un efect benefic asupra sănătății și aspectului plăcut al mâinilor, chiar și în anotimpul rece.

De asemenea, specialistul în domeniu le recomandă persoanelor care se confruntă cu aspectul crăpat al călcâielor să folosească acest tratament și pentru picioare.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Toamna buzele se deshidrateaza mai usor! Protejeaza-le cu acest balsam homemade

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies