Cum poți ascunde părul gri prematur. 6 cauze care conduc spre apariția părului gri

Cum poți ascunde părul gri prematur. 6 cauze care conduc spre apariția părului gri
Cum poți ascunde părul gri prematur

Află din rândurile de mai jos care sunt cauzele care conduc spre apariția părului gri!

Numeroase persoane se confruntă cu problema apariției prematură a părului gri. În timp ce există multe motive care o pot cauza, factorul genetic este considerat principala cauză a apariției părului gri prematur. Cu toate astea, poluarea, obiceiurile alimentare și stresul pot fi, de asemenea, factori care contribuie la această condiție. Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre părul gri apărut prematur!

6 cauze care conduc spre apariția părului gri

Stresul

Cum poți ascunde părul gri prematur[Sursa foto: freepik]

Citește și: Leacuri bătrânești pentru îndesirea părului. Cele mai simple și eficiente trucuri pe care le poți încerca acasă

Potrivit National Institutes of Health, stresul chiar poate provoca apariția părului gri. Culoarea părului este determinată de celulele producătoare de pigment numite melanocite, iar noi melanocite sunt create din celulele stem ale melanocitelor care trăiesc în foliculii de păr la baza firului de păr.

Odată cu înaintarea în vârstă, aceste celule stem dispar treptat.

Dieta și deficiențele nutriționale

De asemenea, nivelurile de nutrienți precum calciul, feritina și vitamina D3 sunt scăzute la cei cu păr prematur gri, conform National Library of Medicine. Concentrațiile scăzute de fier seric, cupru și zinc joacă un rol la fel de important în apariția părului gri prematur.

Fumatul

Citește și: Ce trebuie să faci după ce te vopsești. Cum să îngrijești părul pentru un rezultat durabil și o strălucire uimitoare

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Pe lângă faptul că fumatul este dăunător pentru sănătatea generală a oamenilor este, de asemenea, răspunzător și de apariția prematură a părului gri.

Deși mecanismul din spatele acestui fenomen nu a putut fi identificat, s-a sugerat că fumatul ar putea crește stresul oxidativ care poate deteriora celulele producătoare de melanină.

Produsele de îngrijire a părului

Alte lucruri care conduc către apariția prematură a părului gri sunt vopselele și decoloranții chimici, deoarece conțin adesea substanțe chimice precum peroxidul de hidrogen. Astfel, este bine de reținut faptul că peroxidul de hidrogen se poate acumula în foliculii de păr, afectând pigmenții părului și cauzând apariția părului gri.

Deficiența de vitamina B12

Conform healthline, părul gri la o vârstă fragedă poate indica o deficiență de vitamina B12. Această vitamină oferă energie, plus contribuie la creșterea sănătoasă a părului și la culoarea acestuia. De altfel, o deficiență de vitamina B12 este asociată cu o afecțiune numită anemie pernicioasă, care apare atunci când organismul nu poate absorbi suficientă această vitamină.

Factori de mediu

De asemenea, un alt motiv sunt factorii de mediu, mai precis poluanții, substanțele chimice agresive și radiațiile UV. Acești factori externi pot provoca deteriorarea foliculilor de păr, afectând producția de melanină și accelerând procesul natural de îmbătrânire a părului, rezultând în apariția timpurie a firelor gri.

Cum poți ascunde părul gri prematur

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: TEST IQ: Ecuația care poate fi rezolvată doar de genii în 10 secunde- stirilekanald.ro

 

Așadar, persoanele care se confruntă cu această problemă comună pot apela la câteva trucuri pentru a ascunde firele gri premature. Spre exemplu, femeile pot utiliza spray-uri colorante și pot alege o culoare mai apropiată de culoarea naturală a părului pentru o acoperire uniformă.

Un alt truc este ondularea părulu i deoarece părul ondulat sau creț va face rădăcinile și firele gri mai puțin vizibile. De asemenea, doamnele și domnișoarele pot chiar să își coafeze părul în împletituri franțuzești pentru a le ascunde. Un alt truc este folosirea a benzilor de păr, bandane și șaluri care pot ascunde eficient firele gri.

Astfel, aceste accesorii chic adaugă un plus de stil permit femeilor să se exprime în timp ce își ascund firele de păr nedorite. Cu toate astea, în general, încărunțirea prematură nu ar trebui privită cu dispreț, deoarece în mod normal este de necontrolat și apare în funcție de factori de mediu și de sănătate.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Păr negru vs. maro: Care este diferența și sfaturi de îngrijire

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Când și unde va fi înmormântată actrița Ileana Stana Ionescu

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

UPDATE Bacalaureat 2024 proba scrisă la Limba și literatura română: Acestea sunt subiectele de azi pentru profilul real

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies