Vinetele sunt printre cele mai savuroase legume care ajung la maturitate în timpul verii. Nimic nu se compară cu o salată proaspătă de vinete, însoțită de ardei copți sau roșii.
Cu toate acestea, curățarea lor poate fi o sarcină migăloasă. Cu noroc, există o metodă simplă și rapidă care îți scutește de griji. Iată un truc prin care poți curăța vinetele de coajă într-un mod rapid! Este un truc pe care orice gospodină ar trebui să îl cunoască.
Metoda prin care poți curăța rapid vinetele de coajă
Procesul de coacere și curățare a vinetelor poate fi destul de complicat, mai ales atunci când avem de-a face cu o cantitate mare a acestor legume. Indiferent dacă intenționăm să le coacem pentru a pregăti o salată, pentru a le congela pentru perioada iernii sau pentru a prepara zacuscă, îndepărtarea cojii lor poate fi o provocare reală.
Totuși, există o metodă simplă pentru a curăța vinetele coapte de coajă în doar câteva secunde. Tot ce ai nevoie este de o bucată de folie de aluminiu, pe care probabil o găsești deja în bucătărie.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Coace vinetele la temperatură medie, asigurându-te că sunt gătite uniform pe toate părțile.
După ce s-au copt, taie capătul opus codiței și acoperă fiecare vinătă imediat cu o bucată de folie de aluminiu. Acest lucru va ajuta la menținerea căldurii și, datorită condensului format, coaja se va dezlipi mult mai ușor de pulpa moale a vinetelor coapte.După ce vinetele au fost învelite în folie de aluminiu pentru câteva minute, desfă-le de la capătul opus al tăierii codiței. Apucă vârful vânătei cu mâna și strânge-o ușor, astfel încât pulpa să iasă prin locul unde ai făcut tăietura.
Această metodă simplă va permite curățarea rapidă a vinetelor în câteva secunde, economisindu-ți timp prețios în acest proces.Cum se curăță ușor ardeii copți
Nimic nu se potrivește mai bine cu o salată proaspătă de vinete decât o salată de ardei copți. Cu toate acestea, curățarea ardeilor poate fi mai dificilă, deoarece coaja lor este subțire și nu poți folosi aceeași metodă ca la vinete.
Citește și: Musaca de cartofi gratinată. Un preparat sățios și perfect pentru cină!