Cum poți curăța vinetele de coajă. Trucul care îți va ușura munca

Cum poți curăța vinetele de coajă. Trucul care îți va ușura munca
Cum poți curăța vinetele de coajă. Trucul care îți va ușura munca

Vinetele sunt printre cele mai savuroase legume care ajung la maturitate în timpul verii. Nimic nu se compară cu o salată proaspătă de vinete, însoțită de ardei copți sau roșii.

Cu toate acestea, curățarea lor poate fi o sarcină migăloasă. Cu noroc, există o metodă simplă și rapidă care îți scutește de griji. Iată un truc prin care poți curăța vinetele de coajă într-un mod rapid! Este un truc pe care orice gospodină ar trebui să îl cunoască.

Citește și: Efectul neașteptat al păstrării unui sul de hârtie igienică în frigider. Secretul puțin cunoscut printre gospodine

Cum poți curăța vinetele de coajă
Cum poți curăța vinetele de coajă[Sursa foto: freepik]

Metoda prin care poți curăța rapid vinetele de coajă

Procesul de coacere și curățare a vinetelor poate fi destul de complicat, mai ales atunci când avem de-a face cu o cantitate mare a acestor legume. Indiferent dacă intenționăm să le coacem pentru a pregăti o salată, pentru a le congela pentru perioada iernii sau pentru a prepara zacuscă, îndepărtarea cojii lor poate fi o provocare reală.

Totuși, există o metodă simplă pentru a curăța vinetele coapte de coajă în doar câteva secunde. Tot ce ai nevoie este de o bucată de folie de aluminiu, pe care probabil o găsești deja în bucătărie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Coace vinetele la temperatură medie, asigurându-te că sunt gătite uniform pe toate părțile.

După ce s-au copt, taie capătul opus codiței și acoperă fiecare vinătă imediat cu o bucată de folie de aluminiu. Acest lucru va ajuta la menținerea căldurii și, datorită condensului format, coaja se va dezlipi mult mai ușor de pulpa moale a vinetelor coapte.

După ce vinetele au fost învelite în folie de aluminiu pentru câteva minute, desfă-le de la capătul opus al tăierii codiței. Apucă vârful vânătei cu mâna și strânge-o ușor, astfel încât pulpa să iasă prin locul unde ai făcut tăietura.

Această metodă simplă va permite curățarea rapidă a vinetelor în câteva secunde, economisindu-ți timp prețios în acest proces.

Cum poți curăța vinetele de coajă
Cum poți curăța vinetele de coajă[Sursa foto: freepik]

Cum se curăță ușor ardeii copți

Nimic nu se potrivește mai bine cu o salată proaspătă de vinete decât o salată de ardei copți. Cu toate acestea, curățarea ardeilor poate fi mai dificilă, deoarece coaja lor este subțire și nu poți folosi aceeași metodă ca la vinete.

Este recomandat să alegi ardei kapia cărnoși pentru procesul de coacere, astfel încât după îndepărtarea cojii, să rămână multă pulpă.

Cum poți curăța vinetele de coajă
Cum poți curăța vinetele de coajă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Musaca de cartofi gratinată. Un preparat sățios și perfect pentru cină!

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Rețetă pentru cea mai delicioasă musaca. Un ingredient secret va face minuni

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies