Brânza reprezintă un aliment care necesită condiții speciale de conservare, însă de multe ori se strică orice i-am face. Iată cele mai simple trucuri pentru a o păstra proaspătă mai mult timp:
Fie că o cumpărăm de la magazin sau din piață, brânza necesită condiții speciale de conservare, însă de multe ori ne trezim că începe să râncezească mult prea devreme. Iată cum o poți face să rezite și o săptămână în frigider:
Cum poți păstra brânza proaspătă mai mult timp în frigider
Un truc foarte popular în rândul gospodinelor este acela de a împacheta brânza în hârtie de copt sau o bucată de pânză. Important este să nu o lăsăm niciodată doar pe o simplă farfurie, pe raft în frigider sau în ambalajul propriu, asta pentru că va prinde imediat un miros înțepător.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Nici folia de plastic nu ajută, iar în cazul în care împachetezi brânza în pânză de bumbac, atunci va trebui să o umezești în fiecare zi.
Un alt lucru pe care toate gospodinele îl recomandă este acela că brânzeturile trebuie ținute în sertarul special pentru legume, locul în care umiditatea este cea mai crescută din refrigerator.
Pune o ceașcă de cafea în frigider pentru a elimina mirosurile neplăcute
Frigiderul trebuie să fie curat și bine îngrijit mereu, asta pentru a păstra în siguranță chiar și cele mai pretențioase alimente.
Mirosurile neplăcute apar de multe ori, chiar dacă te ocupi de organizarea alimentelor de două ori pe săptămâna. Pentru a scăpa mai repede de această senzație neplăcută atunci când deschizi ușa, îți propunem trucul ce ceașca de cafea.
Poți pune în frigider boabe de cafea, zaț sau cafea instant, căci va absorbi imediat mirosurile neplăcute, iar în câteva ore vei avea un frigider care miroase minunat.