Cum poți scăpa de kilogramele în plus adoptând dieta cu ouă și mere

Dieta cu oua si mere
Dieta cu oua si mere

Consumul de ouă este foarte important în alimentația noastră datorită cantităţilor importante de vitamine şi minerale pe care le conţin. Pe de cealaltă parte, merele au capacitatea de a curăţa şi detoxifia organismul, numărându-se astfel printre cele mai populare alimente în orice fel de dietă. Dieta cu ouă și mere te ajută să scapi într-un timp foarte scurt de kilogramele în plus și îți oferă energia zilnică de care ai nevoie.

Dieta cu ouă și mere se numără printre cele mai cunoscute în rândul doamnelor și domnișoarelor care vor să scape rapid de kilogramele în plus. Aceste două alimente de bază protejează organismul împotriva sindromului metabolic, afecțiune care poate cauza diabet sau boli grave de inimă. Iată de ce trebuie să consumăm aceste două alimente și cum arată dieta cu ouă și mere pentru fiecare zi din săptămână:

Citeste si: Dieta cu 8 pahare de apă. Cum să slăbești repede fără să te înfometezi

Dieta cu oua si mere
Dieta cu oua si mere[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile consumului de ouă

Ajută la buna funcționare a sistemului nervos

Vitamina B din ouă ajută la buna funcţionare a sistemului nervos. De asemenea, „oul conţine lecitină, care menţine sănătatea vaselor capilare, vitamina B6, care previne oboseala mentală, şi colină, indispensabilă pentru sinteza acetilcolinei (un neurotransmiţător cerebral)”, spune Mihaela Bilic.

Consumul de ouă te ajută să slăbești

Potrivit specialiștilor, oul reprezintă cea mai bună sursă de proteină pe care o putem găsi și, mai mult decât atât, conţine toţi aminoacizii de care corpul nostru are nevoie.

„Oul conţine cea mai bună proteină pe care o poţi găsi în natură, respectiv albumina. Toate celelalte tipuri de proteine se raportează la aceasta, în primul rând pentru că are o valoare biologică ridicată (se asimilează uşor) şi, în al doilea rând, conţine toţi aminoacizii de care corpul nostru are nevoie în cantităţile perfecte.

Ouăle sunt foarte importante în alimentaţia unui sportiv, dar nu trebuie să lipsească nici din meniul persoanelor active”, spune Şerban Blebea, antrenor personal.

Ouăle au surse considerabile de proteine

Fiecare ou are o cantitate de 6 grame de proteine, dar şi aminoacizi care ajută la dezvoltarea ţesuturilor, scăderea în greutate, creşterea masei musculare, reglarea tensiunii arteriale şi întărirea oaselor.

Citeste si: Dieta indiană poate fi greu de ținut pentru persoanele care consumă carne foarte des

Dieta cu oua si mere
Dieta cu oua si mere[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile consumului de mere

Specialiștii recomandă consumul de mere în diete deoarece reprezintă o sursă importantă de fibre solubile, care ajută la menținerea senzației de sațietate. Cu toate că nivelul glicemiei crește în momentul în care consumăm mere, efectul este unul mult mai lent decât în cazul carbohidraților simpli precum dulciurile.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

De asemenea, oamenii de știință susțin faptul că merele reduc riscul dezvoltării cancerului pancreatic cu până la 23%.

Merele roșii conțin un antioxidant puternic ce poartă denumirea de „quercentina”, care s-a dovedit extrem de bun la îmbunătățirea și fortificarea sistemului imunitar, mai ales in situațiile de stres.

Dieta cu mere și ouă

Dieta cu mere și ouă nu presupune foarte multe sacrificii, mai ales pentru faptul că aceste două alimente sunt extrem de sățioase și te vor face să mânânci mult mai puțin la următoarea masă. Pe lângă mere și ouă vei mai avea nevoie de legume, carne foarte slabă și brânză degresată.

Nu uita că în fiecare dietă sportul joacă un rol foarte important.

Dacă îți dorești să vezi rezultate încă din primele zile, trebuie să începi să faci mișcare. Te poți antrena la sală sau în aer liber, atunci când îți permite vremea. Hidratează-te corespunzător și evită neapărat dulciurile sau alimentele procesate.

Citeste si: Dieta de slăbit 15 kg în 5 zile. Slăbeşte într-un timp record cu o dietă rapidă

Dieta cu oua si mere
Dieta cu oua si mere[Sursa foto: PixaBay]

Luni

Mic dejun- 2 ouă fierte și un măr mic
Prânz- 2 cartofi fierți sau pregătiți la cuptor, fără sare sau alte condimente. Ca desert trebuie să consumi 2 mere.
Cină- Salată cu legume și carne de pui foarte slabă.

Marți

Mic dejun- 2 ouă fierte și un măr
Prânz- Salată de legume și carne de pui slabă
Cină- Salată de legume, 2 ouă firte și un măr

Miercuri

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mic dejun- 2 ouă fierte și un măr mic
Prânz- O felie de brânză degresată, o roșie și un cartof fiert sau la cuptor
Cină- Salată de legume, un măr și 2 ouă fierte

Joi

Mic dejun- 2 ouă fierte și un măr
Prânz- Un măr
Cină- Salată simplă cu legume

Vineri

Mic dejun- 2 ouă fierte și un măr
Prânz- Legume la abur și 2 ouă fierte
Cină- Salată cu pește la grătar

Sâmbătă

Mic dejun- 2 ouă fierte și un măr
Prânz- Salată de legume și carne de pui slabă
Cină- Salată de legume, 2 ouă firte și un măr

Duminică

Mic dejun- 2 ouă fierte și un măr
Prânz- Un măr
Cină- Salată simplă cu legume



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

4 Reţete cu AVOCADO pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies