Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca

Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca
Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca

Iată 5 remedii prin care poți scăpa ușor de durerile menstruale și pe care le poți încerca chiar la tine acasă.

Durerile menstruale pot deveni o adevărată problemă, mai ales în lunile în care disconfortul nu ne permite să ne desfășurăm normal activitățile pe care le avem de făcut.

În funcție de fiecare organism, femeile pot simți diferit intensitatea durerilor menstruale, iar în timp ce unele se confruntă cu dureri abdominale foarte puternice, altele resimt aceste zile ca pe un disconfort la nivel emoțional.

Dacă te afli printre persoanele care se confruntă cu dureri la menstruație, încearcă și tu 5 remedii care te vor ajuta să scapi ușor de disconfortul acelor zile din lună.

Remedii care te vor ajuta să scapi rapid de durerile menstruale

Citește și: 5 lucruri despre menstruație pe care aș fi vrut să le știu la 14 ani

Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca
Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca[Sursa foto: freepik]

Citește și: 8 mituri comune despre menopauză pe care femeile ar trebui să știe dacă sunt adevărate sau false

Te confrunți cu dureri menstruale puternice și ai încercat până acum toate medicamentele, însă rezultatul nu a fost cel dorit?

Iată cum poți reduce durerile abdominale în 5 pași, folosindu-te de elemente pe care le ai la îndemână.

Baie fierbinte

Băile fierbinți reduc intensitatea și frecvența crampelor menstruale, mai ales dacă îți oferi destul timp cât să rămâi în cadă pentru mai multe minute.

Apa caldă reduce crampele abdominale, dar și durerea picioarelor, pentru femeile care se confruntă cu dureri în partea superioară a acestora.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

O sticlă cu apă caldă

Apa caldă are același remediu ca băile cu apă fierbinte. Dacă timpul nu îți permite să stai mai mult timp în cadă și trebuie să lucrezi la un birou sau să faci curățenie prin casă, folosește-te de o sticlă cu apă caldă,

special pentru durerile menstruale, pe care o poți purta pe sub îmbrăcăminte.

Plasturii menstruali

Plasturii menstruali conțin analgezice care intră direct în piele, iar senzația de căldură pe care o emană pe abdomen te ajută să scapi de durerile menstruale.

Plasturii menstruali sunt folosiți în dureri puternice, asemenea plasturilor folosiți pe spate sau în diferite părți ale corpului.

Un plus pentru plasturii menstruali, față de sticla cu apă călduță, este că aceștia pot fi purtați și atunci când părăsiți locuința.

Ceaiurile naturale

Dacă ești la menstruație și te confrunți cu dureri puternice, mai bine eviți să consumi cafea pentru a nu te agita și mai mult, așa că mai bine te îndrepți către ceaiurile naturale, cum ar fi ceaiul de mușețel, de ghimbir sau de mentă.

Alimentația

Alimentația contribuie la creșterea sau scăderea durerilor menstruale, așa că în perioada în care te confrunți cu dureri puternice mai bine te îndrepți către alimente bogate în calciu, cum ar fi legumele, iaurtul sau laptele și eviți, pe cât posibil, consumul de zahăr.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce să nu faci atunci când te confrunți cu dureri menstruale?

Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca
Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca[Sursa foto: freepik]

Femeile care se confruntă cu dureri puternice la menstruație sau care au stări pe care nu le înțeleg, încearcă să facă tot mai multe activități care să le distragă atenția de la disconfortul creat.

Pentru a evita să contribui nesănătos la starea ta, ar fi bine să eviți să faci anumite lucruri atunci când te simți vulnerabilă.

Puțină ciocolată te va ajuta să te simți mai bine atunci când vrei să mănânci tot ce este dulce în jurul tău, însă cantitățile mari de ciocolată îți pot face mai mult rău.

Dacă adormi deja greu din cauza durerilor provocate, ciocolata nu va face decât să te agite și mai mult.

Treburile casei mai pot aștepta în momentul în care durerile au pus stăpânire pe tine. Încearcă să te odihnești și oferă-ți atenția de care ai nevoie.

Mâncarea tip fast-foos ar putea să îți facă mai mult rău și să accentueze stările pe care le ai. Evită să ai o alimentație necorespunzătoare măcar pentru câteva zile.

Durerile menstruale pot deveni o problemă reală, însă poți pune în aplicare câteva remedii pe care le ai la îndemână sau poți să îți schimbi stilul de viață pentru câteva zile pentru a vedea îmbunătățiri.

Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca
Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce este endometrioza. Boala tăcută care afectează femeile

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies