Vedeta TV ne-a obișnuit să prepare diverse rețete delicioase și să le posteze în mediul online, iar recent a pregătit și hrișcă.
Cristina Șișcanu este mereu activă pe rețelele de socializare, iar atunci când vine vorba de noi preparate sau pe care obișnuia să le consume încă din copilărie, aceasta nu ezită să o împartă cu toți cei care o urmăresc în mediul online. De această dată, a pregătit o rețetă extrem de simplă, de hrișcă, având nevoie doar de o pungă de hrișcă coaptă, de preferat, și apă.
Cum pregătește Cristina Șișcanu, hrișca
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente
- Hrișcă
- Apă
Mod de preparare
“ Urmează să pun hrișca la fiert, deși hrișca se prepară și altfel, adică… nu mai trebuie fiartă dacă o pui peste noapte la înmuiat și chiar mai bine, pentru că își păstrează nutrienții mai bine, dar… pentru că nu am pus-o și vreau să mănânc hrișcă, astăzi voi fierbe hrișcă. (…)
Și se fierbe așa, o unitate de hrișcă, la 2 unități de apă. (…) O spălăm, acestea sunt boabe de hrișcă coapte, e și mai bună hrișca coaptă. O punem într-o sită și o clătim bine, bine, apoi o scurgem bine de apă. Am pus-o aici, într-o oală și pun 2 pahare cu apă peste ea. Unele persoane mai întâi fierb apa, și când apa dă în clocot, pun hrișca, alte persoane o fierb așa cum o face eu, adică punem direct apa peste hrișcă și apoi pornim plita.
Foarte important, hrișca nu se amestecă pe parcursul fierberii, ci doar la final, când a absorbit toată apa, amestecăm, până atunci o lăsăm așa să fiarbă, când începe să dea în clocot, se dă focul mai încet.
Dacă nu aveți hrișcă coaptă, o puteți coace înainte de a o pune la fiert, pentru că are un gust mult mai bun. Se poate pune pe o tigaie fără ulei, doar așa să se coacă. (…)
A început să fiarbă, dăm un pic mai încet și o lăsăm așa în pace, să fiarbă ea încetișor… și e gata!”, a explicat Cristina Șișcanu, în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.