Doamna Coco a dezvăluit rețeta pentru pâinea de casă.
Doamna Coco de pe Tik-Tok este cunoscută și îndrăgită pentru rețetele sale din mediul online, iar de această dată a dezvăluit cum face pâinea de casă și secretul ca aceasta să iasă ca la carte.
Rețetă pâine de casă
Ingrediente:
1 kg făină
650 ml apă călduță
Un pachet drojdie uscată
2 linguri ulei
O lingură de sare
“O să facem împreună pâine, pentru
că voi mereu mă întrebați. Pentru că tot fac, voi arăta. Am 1 kg de făină pe care am cernut-o. Am făcut o gaură în mijloc, am pus un pachet de drojdie uscată și 100 ml de apă călduță din 650. Am în ibric 650 ml de apă călduță, iar în mijloc am pus 100. O amestecați și ne apucăm de frământat. Puneți restul de 650 ml de apă călduță încet, pun și două linguri de ulei.
Dacă vreți, puteți să puneți ulei de măsline. Amestecați acum cu paleta foarte ușor. E păcat să nu faceți pâine în casă pentru că nu mai știți ce mâncați. Acum, la sfârșit, pun sare. O lingură de sare. Pun sarea la urmă pentru că drojdia nu prea este cu sarea. Acum bag mâna și frământăm. Asta este tot. Am uns puțin masa cu ulei, răstorn aluatul pe masă și îl iau la frământat.
După ce frământăm, lăsăm câteva minute, nu mult, îl lăsăm la crescut 20 de minute și apoi îi mai dăm o frământare. Cu cât îi dăm mai multe frământări, la un interval de de 15 minute, nu mai avem treabă cu aluatul. Trebuie să fie moale. Mai ung mâna cu ulei și 10 minute mă joc cu ea așa. O pun în lighean înapoi, ligheanul uns cu ulei și o las la dospit 20 de minute, apoi îi mai fac o frământare.”,
a explicat doamna Coco.
După ce aluatul a trecut prin 3 frământări, la interval de 20 de minute, doamna Coco îl împarte în 3 bucăți, pe care le rulează, iar înainte să le bage la cuptor, la 220 de grade, le pulverizează cu apă rece.
“Aluatul este gata, iar eu voi face baghete. Eu i-am dat trei frământări pentru că am avut timp. Am gătit și am stat la bucătărie.
Ești un interval de 20 de minute am dat cele trei frământări. O luăm și o împart în 3, pentru că vreau să fac trei baghete. Punem făină deasupra este foarte ușor, le-am împărțit, mai lăsăm 2-3 minute. Luăm prima bucată, o întindem foarte bine, bagă mâinile în făină, o rulăm și apoi închidem bine. Asta este o baghetă și o pun în tavă. După ce le montăm în formă pe toate, le mai lăsăm o jumătate de oră să crească.
Este foarte ușor și aveți pâine proaspătă și bună. Le mai las jumătate de oră, apoi le bag la cuptor. Le coc la 200- 220 de grade, cu ventilație. În momentul în care le bag în cuptor le pulverizez cu apă rece și bag o crăticioară cu apă rece dedesubt la aragaz.”, a mai spus doamna Coco pe Tik-Tok.