Cum putem preveni electrizarea părului cu ajutorul uleiurilor. Ce cantitate trebuie aplicată pentru a avea un păr strălucitor!

Cum putem preveni electrizarea părului cu ajutorul uleiurilor
Cum putem preveni electrizarea părului cu ajutorul uleiurilor

Află din rândurile următoare ce trebuie să faci pentru a preveni electrizarea părului.

Electrizarea părului este o problemă des întâlnită în rândul doamnelor și domnișoarelor, indiferent de anotimp. Aceste momente neplăcute în care părul nostru pare că nu ne ascultă și se duce în toate direcțiile pot crea situații tensionate ori de câte ori încercăm să îl coafăm. De aceea, trebuie să folosim produsele potrivite care să ne ajute să trecem peste astfel de situații.

În cadrul unei emisiuni, Diana Baicu, specialist în frumusețe, a vorbit despre electrizarea părului, de ce apare și cum putem să o prevenim.

 

Cum prevenim electrizarea părului

Cum prevenim electrizarea părului
Cum prevenim electrizarea părului[Sursa foto: freepik]

Din fericire, electrizarea părului poate fi prevenită dacă folosim produse adecvate tipului nostru de păr și îi oferim o îngrijire corectă.

Astfel, specialistul în domeniu recomandă folosirea uleiurilor exotice pentru păr, a produselor care conțin diferite tipuri de uleiuri, folosirea unor sprayuri care au ca rol rezolvarea acestei probleme și a produselor de tipul leave-in.

De ce apare această electrizare

Citește și: Cum se menține sănătos părul blond decolorat. Cele mai bune sfaturi pentru tine, dacă ai făcut această procedură

De ce se electrizează părul
De ce se electrizează părul[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, electrizarea părului  apare din cauza umidității. Mai mult decât atât, acest fenomen are loc atunci când aerul este uscat și există în același timp un fel de câmp de energie statică în aer.

Frizarea părului este o problemă care apare indiferent de anotimp. Frizarea apare în general datorită excesului de umiditate. Iarna, când aerul este rece și este uscat, apare și electrizarea părului. Părul este format din catene de keratină. Între ele există niște legături reversibile, niște legături de hidrogen care se rup, se refac și ele sunt responsabile de forma și rezistența părului. În momentul în care există foarte multă umiditate, aceste legături de hidrogen, care țin catenele de keratină într-o anumită formă, se rup și se leagă de legăturile de apă.

În momentul în care umiditatea este în exces și părul nostru este degradat, apare frizarea .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Astfel, părul începe să devină aspru, mat și nu ne mai ascultă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cum se aplică uleiurile exotice pe lungimea părului

Cum se aplică uleiurile exotice pe lungimea părului
Cum se aplică uleiurile exotice pe lungimea părului[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, uleiul se aplică întotdeauna pe lungimi și pe vârfuri, niciodată la rădăcină.

Iată care sunt pașii unui ritual de îngrijire al părului pentru a preveni electrizarea acestuia:

Pasul unu. Spălarea

Specialistul în domeniu ne recomandă să folosim șampoane cremoase, mai dense, care conțin diferite ingrediente special concepute pentru a preveni această problemă.

Atunci când spălăm părul, nu frecăm niciodată părul intens cu prosopul pentru că nu o să facem nimic altceva decât să adăugăm energie statică. Nu le spălăm părul foarte des, dar nici foarte rar. O dată la 2-3 zile este suficient .”, a spus specialistul în domeniu.  

  Pasul doi. Aplicarea unui spray protector.

După ce am spălat bine părul, putem să aplicăm anumite produse sub formă de spray care formează un scut protector la nivelul părului, îi oferă strălucire și protecție termică.

Pasul trei. Aplicarea uleiurilor exotice

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Putem să folosim fie uleiul ca atare și îl aplicăm întotdeauna pe lungimi și pe vârfuri, dar putem să folosim produse care sunt infuzate cu uleiuri sau care conțin diferite tipuri de uleiuri .”, a spus specialistul în domeniu.

Ce fel de produse ajută la îndepărtarea electrizării părului

Citește și: 4 măști de păr pentru strălucirea părului pe care le poți face acasă

Ce fel de produse ajută la îndepărtarea electrizării părului
Ce fel de produse ajută la îndepărtarea electrizării părului[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, în cazul în care ne confruntăm cu această problemă a electrizării părului, este foarte important să folosim produse bogate în uleiuri exotice, cum ar fi uleiul de argan, de murumuru, de monoi, de măsline sau semințe de struguri.

Pe lângă acestea, sunt foarte importante și produsele de tipul leave-in, care conțin quinoa, orz, semințe de floarea-soarelui

 „ Nu încarcă deloc părul, cu condiția să nu îl aplicăm la nivelul scalpului .”, a spus specialistul în domeniu.

Totodată, ne recomandă să folosim și produse tratament care conțin biopeptide mimetice, aminoacizi și keratină

 „ Cu cât părul nostru este mai sănătos, cu atât se va friza și se va electriza mai repede .”, a precizat specialistul în domeniu.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Tratamente naturale pentru păr. Cum să folosești uleiurile esențiale pentru îngrijirea părului

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies