Cum recunoști un narcisist. 5 semne la care să fii atentă

cum recunosti un narcisist
Cum recunoști un narcisist

Putem întâlni o persoană narcisistă, oriunde. Însă știați cum o puteți recunoaște mai repede?

Aflați în rândurile următoare care sunt cele 5 semne la care ar trebui să fiți atentă virgulă pentru a recunoaște un narcisist. În plus, descoperiți și de ce aceste persoane sunt considerate totodată și toxice.

 

Cum recunoști un narcisist

Are o părere foarte bună despre propria persoană

O persoană care este narcisistă, se va considera superioară față de orice persoană care se află în jurul său, indiferent de locul în care va ajunge.

În cazul în care această persoană ajunge să ocupe chiar o poziție de lider, se va aștepta ca toți cei din jurul său să facă exact ceea ce dictează respectiva persoană și să-i aducă întotdeauna laude. În plus, se va aștepta să fie admirat, copiat și cât m-ai urmărit îndeaproape. În plus, o astfel de persoană întotdeauna își va dori tot ce este mai bun, doar pentru ea. Indiferent că este vorba despre un birou spațios la locul de muncă, un loc la fereastră în avion și alte astfel de exemple, nu va ezita să-și facă un moft, oricât ar fi
el de costisitor.

Citește și: Cum să închei cearta constantă în relația ta de cuplu

Cum recunoști un narcisist[Sursa foto: freepik]

Citește și: 6 semne clare că nu mai vrei să fii într-o relație

Este și manipulatoare

In momentul în care o persoană ajunge să fie narcisistă, ajunge, conștientă sau nu, să fie și o persoană manipulatoare. Astfel, indiferent despre cine este vorba, o persoană narcisistă va folosi cu ușurință seducția, criticile și alte astfel de acțiuni, scopul

final fiind acela de a obține întotdeauna ceea ce își dorește, fără să se gândească prea mult la sentimentele pe care le au persoane din jurul său.

Cum recunoști un narcisist[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Este și invidioasă

Pe lângă faptul că vorbim despre o persoană narcisistă, manipulatoare, aceasta poate deveni chiar și invidioasă la un moment dat.

Indiferent că este vorba despre o concurență directă sau indirectă, invidia sa se va declanșa automat, fără vreun motiv cu adevărat real. În ciuda faptului că, de exemplu, poate că a fost într-o călătorie în Paris, își va invidia prietenul care a fost într-o călătorie în Viena.

relatie toxica
Cum recunoști un narcisist[Sursa foto: freepik]

Nu este o persoană empatică

În ciuda faptului că o persoană narcisistă este în mai multe moduri și are anumite trăsături, aceste persoane nu obișnuiesc să fie empatice.

În general, indiferent că este vorba despre familie, prieteni apropiați sau alte astfel de persoane cu care persoanele narcisiste obișnuiesc să își petreacă timpul, deseori, nu-i prea pasă de ceea ce simt aceste persoane. Se pune întotdeauna pe primul loc pe sine, restul persoanelor din jur fiind utile, doar în momentul în care își doresc să atingă anumite scopuri și obiective.

cum sa recunosti o persoana toxica
Cum recunoști un narcisist[Sursa foto: freepik]

Nu respectă regulile

In momentul în care întâlnim o persoană narcisistă, deseori vom întâlni totodată persoana care obișnuiește să nu respecte regulile impuse, într-un anumit cadru. Chiar dacă este vorba despre anumite reguli scrise sau chiar nescrise, acestea nu par să existe pentru el, ci doar pentru persoanele care îl înconjoară. În momentul în care face o acțiune pentru care la un moment dat va fi tras la răspundere, în acel moment, un narcisist se va simți foarte șicanat.

persoane toxice
Cum recunoști un narcisist[Sursa foto: freepik]

 

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

De ce narcisiștii sunt considerați persoane toxice

Deseori, persoanele narcisiste sunt considerate și persoane toxice. În momentul în care vă imaginați o persoană narcisistă, vă veți imagina automat o persoană care este foarte grandioasă, exagerează în tot ceea ce face și își dorește ca toată atenția să fie asupra sa. Prin urmare, dacă vei avea lângă tine o astfel de persoană, nu îți va fi deloc ușor, iar la un moment dat, dacă te va folosi chiar pe tine pentru a ajunge la ceea ce își dorește, în diverse situații, te va face să te simți extrem de inconfortabil și vei ajunge la concluzia că nu contezi cu adevărat pentru această persoană, în cele din urmă considerând că este toxică.

Pe lângă aceste aspecte, lipsa de empatie dominantă a acestui tip de persoană va declanșa reacții negative din partea persoanelor care se află în jurul său și la un moment dat se va ajunge la o relație, indiferent că este vorba despre una profesională, de prietenie sau romantică, destul de greu de gestionat.

În plus, în ciuda faptului că o persoană narcisistă poate să fie văzută și ca o persoană care să motiveze în jurul său, dat fiind faptul că își va dori întotdeauna să ajungă la rezultatele dorite și deține o energie debordantă, pe de altă parte, în momentul în care aceștia își doresc să facă absolut tot pentru a ajunge acolo unde își doresc, chiar dacă riscă să pună într-o lumină proastă alte persoane din jurul lor, aceștia ajung să fie considerat toxice.

Astfel, la o persoană narcisistă, va exista întotdeauna un factor de admirație care îi va ajuta să avanseze și să ajungă acolo unde își doresc, însă pe de altă parte, va exista și un factor de rivalitate, fără să existe empatie în momentul în care deranjează alte persoane din jur, pentru a ajunge acolo unde își doresc.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

narcisist caracteristici
Cum recunoști un narcisist[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

6 semne clare că nu mai vrei să fii într-o relație

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies