Cum să închei cearta constantă în relația ta de cuplu

Cum să închei cearta constantă în relația ta de cuplu
Cum să închei cearta constantă în relația ta de cuplu

Află din rândurile următoare cum să scapi de certurile constante din relația de cuplu.

Adesea, cuplurile care sunt împreună de mai mult timp, se confruntă cu o situație dificilă în relația lor: apariția certurilor. Ei bine, acest lucru este normal în orice relație, mereu existând discuții contradictorii și lucruri despre care nu ne putem pune de acord. Cu toate acestea, problema apare în momentul în care discuțiile simple contradictorii se transformă în certuri constante care par că nu se mai termină.

Astfel, cuplul se află într-un impas pe care simt că nu îl pot depăși. Din păcate, această situație dificilă duce adesea la despărțire, dacă nu este gestionată la timp. Descoperă din rândurile următoare cum puteți pune capăt certurilor constante din relația voastră și învățați să treceți peste situațiile dificile din relația de cuplu.

Dezbaterea argumentelor

Citește și: 5 semne care-ți arată că s-ar putea să nu te mai iubească

Cum să închei cearta constantă în relația ta de cuplu
Cum să închei cearta constantă în relația ta de cuplu[Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 gânduri rele care îți vor distruge căsnicia

Primul pas pe care trebuie să îl parcurgeți în momentul în care vedeți că lucrurile scapă de sub control este să dezbateți argumentele. De obicei, atunci când apare o situație conflictuală în cuplu, ambii parteneri încearcă să rezolve problema împreună. Ei bine, acest lucru nu este mereu benefic.

În astfel de situații, este important să vă dați un pas în spate, să vă gândiți fiecare ce contribuție a avut în crearea unei astfel de situații și să încercați să vă puneți în pielea celuilalt. Astfel, veți ajunge să comunicați eficient și vă veți putea înțelege unul pe altul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Poți încerca acest exercițiu

Consilierii în materie de relație de cuplu recomandă un exercițiu extrem de util asociat cu vasele murdare lăsate în chiuvetă. De fiecare dată când lași un vas murdar în chiuvetă, grămada respectivă devine din ce în ce mai mare, iar atunci când vrei să te apuci să le speli, văzând acea grămadă imensă de vase lăsate în chiuvetă, îți piere și mai mult entuziasmul.

Acest lucru se aplică în cazul cuplurilor care lasă lucrurile să se adune și nu își rezolvă la timp micile probleme pe care le au, acestea transformându-se ulterior într-o grămadă imensă de probleme. Astfel, ajungi în situația în care nu știi de unde să începi și unde să termini. În acest caz, specialiștii în domeniu recomandă să împarți problema în mai multe categorii. Trebuie să analizezi care sunt cele trei, patru sau cinci puncte sensibile ale relației voastre, iar apoi să le împarți și pe acestea în alte subcategorii.
Ulterior, observă unde este cea mai lungă listă de probleme și apucă-te de acolo. Pe parcurs, vei observa că îți va fi din ce în ce mai ușor să comunici și să rezolvi toate problemele existente în relație.

Evitarea problemelor

Cum să închei cearta constantă în relația ta de cuplu
Cum să închei cearta constantă în relația ta de cuplu[Sursa foto: freepik]

Un alt lucru important pe care trebuie să îl faci atunci când te afli într-o cumpănă în relația ta este să eviți lucrurile care ar putea adânci ruptura existentă între voi.

Astfel, până când reușiți să depășiți această situație delicată, încercați să dați dovadă de empatie unul față de celălalt și să nu apelați la comportamente despre care știți că nu sunt pe placul partenerului.

Concepția greșită asupra lucrurilor

În multe cupluri există concepția aceasta greșită conform căreia într-o relație sunt doi oameni care devin unu. Astfel, atunci când vedem lucrurile din această perspectivă greșită, ajungem să ne pierdem treptat identitatea noastră personală, fapt care va duce în timp la frustrare. De aceea, atunci când apar situații tensionate în relația de cuplu, este important să analizați problema și din perspectivă individuală și unică.

Timpul, cel mai important factor

Cum să închei cearta constantă în relația ta de cuplu
Cum să închei cearta constantă în relația ta de cuplu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Când vă aflați într-o situație tensionată pe care nu reușiți să o gestionați și simțiți cum frustrările, energia negativă și nervii se acumulează, trebuie să vă faceți timp. Aici vorbim despre timp pe care fiecare dintre voi să îl petreacă singur și să se gândească la o modalitate prin care ar putea să rezolve problema.

Ce înseamnă, de fapt, consultarea

Principiul consultării se referă la a găsi în cele din urmă echilibrul în relație. De aceea, este important să fim capabili să ne consultăm cu partenerul nostru în legătură cu deciziile importante din viața noastră. De aceea, consultarea înseamnă să nu ne gândim doar la ideile și concepțiile noastre, ci să îmbrățișăm și perspectiva partenerului cu privire la anumite lucruri.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum să îți refaci relația în 4 etape esențiale pentru o viață mai implinită

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies