Cum să alegi cel mai potrivit iluminator pentru culoarea tenului tău

Cum să alegi cel mai potrivit iluminator pentru culoarea tenului tău
Cum să alegi cel mai potrivit iluminator pentru culoarea tenului tău

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre alegerea iluminatorului!

În industria frumuseții, există două tipuri de femei, cele care folosesc iluminator și cele care nu. Pentru a obține efectul dorit, este important ca acestea să aleagă produsul de make-up potrivit pentru tonul pielii lor, tipul de piele și stilul pe care vor să-l adopte. Află din rândurile următoare cum să folosești iluminatorul!

Cum să aplici corect iluminatorul

Cum să alegi cel mai potrivit iluminator pentru culoarea tenului tău[Sursa foto: freepik]

Citește și: Machiaj pentru rochie verde. Cum să puneți în evidență frumusețea unei rochii verzi cu un machiaj care să completeze aspectul cu rafinament!

Iluminatorul ajută la mimarea unui aspect strălucitor al pielii în mod natural, putând fi ușor intensificat pentru un look glam de seară. Astfel, secretul unui look reușit constă în obținerea unei străluciri tinere pe față, prin accentuarea punctelor înalte și crearea impresiei unei structuri osoase pronunțate. Aceste puncte sunt nasul, fruntea, bărbia și, în funcție de preferințele fiecărei femei, arcul lui Cupidon.

Acest produs de frumusețe se aplică deasupra liniei osoase, mai exact deasupra osului pomeților, și nu în jurul ei.

Pentru iluminarea frunții se aplică produsul pe părțile laterale ale frunții, aproape de tâmple, și nu pe întreaga frunte. Una dintre cele mai comune greșeli în aplicarea iluminatorului se face pe nas. Dacă femeile au nasul rotund, iluminarea nu va face decât să îl facă să pară și mai rotund. Pentru a evita acest efect, ele trebuie să aplice iluminatorul ușor în afara centrului nasului.

Cum să alegi cel mai potrivit iluminator pentru culoarea tenului tău[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

De asemenea, pentru aplicarea iluminatorului se folosește o pensulă de machiaj sau degetele pentru a amesteca ușor iluminatorul în piele. Cu toate astea, femeile trebuie să evite liniile dure pentru a obține o strălucire naturală și uniformă. După ce makeup-ul este finalizat, se recomandă a se pulveriza un spray de fixare pentru a păstra machiajul, inclusiv iluminatorul, pe tot parcursul zilei.

Cum să alegi cel mai potrivit iluminator

pentru culoarea tenului tău

Cum să alegi cel mai potrivit iluminator pentru culoarea tenului tău[Sursa foto: freepik]

Citește și: Machiaj pentru ochi albaștri și păr blond. Cum să obțineți un look impecabil și să puneți în valoare trăsăturile naturale!

Este important ca doamnele și domnișoarele să ia în considerare tipul lor de piele atunci când aleg un iluminator. Pentru persoanele cu pielea deschisă și subtonuri reci, opțiunile de iluminator sunt puțin mai limitate.

Este recomandat să se evite nuanțele cu tente aurii, care pot părea nepotrivite pe acest tip de piele. În schimb, iluminatoarele cu reflexii argintii, perlate, înghețate sau de șampanie sunt alegeri ideale. 

Subtonurile calde se împart în general în două categorii, mai precis pielea cu tonuri medii sau măslinii și pielea închisă. Astfel, pentru pielea măslinie sau medie, este important să se evite iluminatoarele care oferă un aspect înghețat.

Iluminatoarele cu subtonuri de cupru sau bronz auriu sunt cele mai potrivite, deoarece adaugă o strălucire caldă și naturală. În cazul pielii închise cu subton cald, iluminatoarele în nuanțe de bronz sau aur roz sunt alegeri foarte potrivite pentru femei.

Citește și: Nona, imagini incendiare în mediul online. Fanii au comparat-o pe Alexandra din Casa iubirii cu ea: "Semănă..." Cum a reacționat fosta iubită a lui Patrick- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Cum să alegi cel mai potrivit iluminator pentru culoarea tenului tău[Sursa foto: freepik]

De asemenea, persoanele cu subton neutru sunt norocoase, deoarece pot alege dintr-o gamă largă de nuanțe de iluminator. Mai exact, orice nuanță poate funcționa, fie ea piersică, auriu, înghețat, șampanie, roz sau cu subtonuri roșii. Aceasta oferă libertatea de a experimenta și de a găsi nuanța perfectă care se potrivește stilului personal și ocaziei. 

Femeile cu pielea uscată, predispusă la acnee sau pori mai mari, trebuie să folosească un iluminator cu formulă cremă sau lichidă. Pudrele au tendința de a face pielea texturată să pară și mai texturată. Astfel, optând pentru o cremă sau un lichid, femeile vor fi sigure că produsul se va topi în piele pentru o aplicare mai uniformă. Ele trebuie să testeze întotdeauna nuanțele de iluminator în lumină naturală, deoarece lumina artificială poate distorsiona nuanța reală, făcând dificilă alegerea celei potrivite.

Cum să alegi cel mai potrivit iluminator pentru culoarea tenului tău[Sursa foto: freepik]

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Machiaj pentru femei mature. Ghid inspirativ pentru a-ți îmbogăți rutina de îngrijire și înfrumusețare

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Müjde Uzman, cea care dă viață personajului Alev în serialul „O dragoste”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebra actriță când nu este pe platourile de filmare

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies