Cum să citești oamenii ca un profesionist: 5 lucruri pe care să te concentrezi

cum sa citesti oamenii
Cum să citești oamenii ca un profesionist

Dacă te informezi cu privire la citirea oamenilor, prin postura, gesturi și nu numai, veți putea pune în aplicare ceea ce învățați. Însă știați cum?

Aflați din rândurile următoare, cum puteți citi oamenii din jur, exact că un profesionist, dacă veți acorda atenție la micile lucruri care fac diferența.

 

1. Urmăriți-le postura

Postura deschisă- de obicei, persoanele care adoptă o postură deschisă stau în picioare, își pun brațele în lateral sau fac gesturi în care își expun palmele.

Această postură arată că cineva este deschis și receptiv. De exemplu, o persoană care stă în picioare cu brațele neîncrucișate și umerii relaxați este probabil să se simtă încrezătoare și dispusă să participe la conversație.

Postura închisă- o poziție închisă, cum ar fi brațele încrucișate, umerii cocoșați sau picioarele încrucișate, ar putea arăta în schimb că o persoană se simte defensivă, anxioasă sau lipsită de interes.

De exemplu, dacă cineva păstrează o postură închisă în timpul conversației, s-ar putea să se simtă inconfortabil sau sceptic cu privire la conversație.

Citește și: Vorbirea în somn: Ce stimulează acest fenomen și cum puteți controla acest comportament nocturn

Cum să citești oamenii ca un profesionist[Sursa foto: freepik]

Citește și: Descoperă minimalismul: Cum să începi să trăiești o viață mai simplă și mai conștientă

2. Analizează-le gesturile

Mâinile deschise- când cineva vorbește cu mâinile deschise, în special dacă palmele sale sunt vizibile, în general indică sinceritate, deschidere și o abordare simplă. De exemplu, un agent de vânzări care oferă o explicație despre un produs cu mâinile deschise poate fi considerat sincer și demn de încredere.

Mâinile închise- cu toate acestea, a avea pumni strânși poate fi o indicație a nervozității, nemulțumirii sau furiei.

Dacă cineva își strânge brusc pumnii în timpul unei discuții aprinse, poate fi un semn că reține emoții puternice sau că nu este puternic de acord cu ceea ce se spune.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Arătarea- arătarea este adesea considerată agresivă sau acuzatoare. Indicarea poate fi folosită în mediul profesional pentru a sublinia un punct sau pentru a comanda atenția, dar trebuie folosită cu atenție, deoarece poate părea ca dominatoare.

cum sa interpretezi mimica fetei
Cum să citești oamenii ca un profesionist[Sursa foto: freepik]

3. Observați expresiile faciale

Fericire- Momentele de fericire sunt caracterizate prin colțurile gurii întorse în sus (zâmbind), obrajii înălțați și ochii încrețiți.

Tristețe- Pleoapele superioare coboară, colțurile gurii coboară și o ușoară tragere în jos a sprâncenelor.

Frică- O frunte tensionată și buza superioară ridicată, împreună cu sprâncenele și ochii lărgiți și strânși.

Dezgust- Nasul încrețit, buza superioară ridicată și uneori o sprânceană coborâtă.

Furie- Sprâncenele în jos, buzele lipite ferm, ochii strălucitori.

Surprindere- Gura deschisă, ochii mari și sprâncenele ridicate.

gesturi diferite
Cum să citești oamenii ca un profesionist[Sursa foto: freepik]

Citește și: Giuly izbucnește în plâns în gală! „Nu înțeleg de ce Robert trebuie să fie judecat!”. Aflați cum reacționează Robert duminică, 1 septembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Șocant de ce a murit de fapt Sorin Nazîru, la 16 ani! 'Paracetamol și apă rece puteam să-i dau și eu'- stirilekanald.ro

4. Folosiți trucuri de feedback

Feedback verbal- cuvintele pe care oamenii le folosesc pentru a vă răspunde în conversație se numără printre acestea. Poate fi direct, cum ar fi să spuneți că sunteți de acord sau nu, sau poate fi mai nuanțat, cum ar fi să spuneți ceva despre ceea ce gândiți sau simțiți.

Feedback nonverbal- acesta include toate semnalele nonverbale, cum ar fi încuviințarea din cap, expresiile faciale, gesturile, schimbările de postură și chiar ritmul sau volumul vorbirii. Deoarece feedback-ul nonverbal poate dezvălui reacții subconștiente, transmite adesea mai mult decât răspunsurile verbale.

posturi diferite definitie
Cum să citești oamenii ca un profesionist[Sursa foto: freepik]

5. Observați fluctuațiile vocii

Ton cald- un ton ascuțit și aspru poate indica supărare sau furie, în timp ce un ton cald și deschis poate indica prietenie și deschidere.
Emoțiile care nu pot fi exprimate prin cuvinte pot fi adesea transmise prin tonul vocii.

Ton înalt- tonul înalt poate indica entuziasm, anxietate sau surpriză, în timp ce tonul mai scăzut poate indica liniște, seriozitate sau autoritate.
Schimbările bruște de ton pot evidenția, de asemenea, elementele emoționale importante ale conversației.

Ritm- rapiditatea vorbirii poate indica că vorbitorul este emoționat, nervos sau agitat. Un ritm lent, în schimb, poate indica faptul că vorbitorul caută cuvinte, este nesigur sau dorește să-și sublinieze cu atenție punctele forte.

Volum- volumul crescut poate fi un semn de furie, entuziasm sau dorința de a controla o conversație. Un volum mai mic poate exprima supunere, tristețe sau confidențialitate.

citirea oamenilor
Cum să citești oamenii ca un profesionist[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Descoperă minimalismul: Cum să începi să trăiești o viață mai simplă și mai conștientă

Ce rechizite trebuie să cumperi urgent pentru școală

Doliu imens! A murit actorul Mihai Răducu. Colegii de breaslă sunt devastați

Caz de înșelăciune la două hoteluri din Sinaia. Doi români au produs o pagubă de 16.000 de lei

VIDEO Horoscop săptămânal săptămâna 2 - 8 septembrie 2024 pentru Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion. Astrologul Ana-Maria Ticea: “Nazivii zodiei Leu sunt dornici să-și rezolve acest sector financiar.”

Robi și Virginia izbucnesc în lacrimi! Concurenta de la „Casa iubirii” este copleșită de certurile avute, iar fostul ei iubit regretă cum s-a purtat cu ea

Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba


Cookies