Cum să cureți locurile de dormit ale animalelor de companie, fără să te folosești de produse dăunătoare lor

Curățare loc de dormit animale companie
Curățare loc de dormit animale companie

Animalele tale de companie au nevoie de o îngrijire adecvată, iar locurile de dormit pentru ele trebuie curățate de fiecare data cu grijă. Iată cum poți face asta.

Toate persoanele care au un membru blănos și necuvântător al familiei își doresc să îi facă cei mai fericiți și să se simtă confortabil de fiecare dată, iar un loc curat este tot ce au nevoie pentru odihnă și relaxare. Dacă ai grijă ca animalul tău de companie să mănânce doar hrană specială, să fie tratat corespunzător și îngrijit, așa are nevoie și de un spațiu în care să se simtă în siguranță, însă modalitatea prin care le curățăm adesea locul de dormit poate să le facă mai mult rău, fără să ne dăm seama.

În momentul în care apelezi la curățarea paturilor de dormit pentru necuvântătoare, trebuie să aveți în vedere că spațiul curățat natural și prin metode simple și eficiente vor duce la o mai bună sănătate a patrupedului vostru.

Cum să curățați paturile de dormit ale animalelor de companie în mod natural

Citește și: Secrete pentru un miros plăcut în casă: Cum să menții un ambient proaspăt și plăcut în locuința ta

Curățare loc de dormit animale companie
Curățare loc de dormit animale companie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pași Simpli pentru a Construi o Relație între Cățelul Tău și Pisica Ta

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

De multe ori, părul lăsat de animale de companie  poate fi scos greu de pe multe suprafețe, mai ales dacă patul sau păturile blănoase permit lipirea numeroaselor fire.

Iată cum poți curăța locurile de dormit fără să folosești chimicale și să îți îmbolnăvești animăluțul preferat. Începeți prin a presăra o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe întregul pat sau pătura animalului de companie. Dacă doriți ca totul să aibă un miros proaspăt și fresh, puteți folosi uleiul esențiale, în special uleiul esențial de mentă, astfel că puteți adăuga 10 picături diluat într-o sticlă cu apă și pulverizator.
Cu toate acestea, înainte să folosiți uleiuri esențiale, asigurați-vă și întrebați un specialist dacă ele nu fac mai mult rău animalului vostru de companie și lăsați de fiecare dată așternutul să se usuce pentru a nu fi lins de către patrupedul vostru. Există și posibilitatea ca blănoșii voștri să fie alergici la diferite arome, astfel că mai bine vă luați toate măsurile de precauție. Puteți lăsa patul animalelor de companie câteva ore peste noapte, după ce ați presărat bicarbonat peste el, apoi scoateți aspiratorul și împreună cu instrumentul mic al acestuia, puteți îndepărta toate firele de păr.

Dezinfectarea locului de dormit pentru animalele de companie

Curățare loc de dormit animale companie

În momentul în care alegeți să spălați așternuturile animalului vostru de companie sau patul în care doarme, puteți să lăsați în mod natural să se usuce în bătaia vântului peste noapte, iar dacă doriți ca anumiți viruși să fie distruși, puteți să lăsați inclusiv la soare pentru a se usca natural.

Nu spălați niciodată locurile de dormit fără a fi curățate și aspirate în prealabil, deoarece cantitatea de apă poate face ca părul animalelor de companie să se adune în interiorul patului și să formeze diferiți viruși care nu vor fi prietenii necuvântătorilor voștri. De asemenea, scuturatul așternutului pentru cățel reprezintă o metodă eficientă de a scoate praful și impuritățile, iar în momentul în care îi lăsați mai multe jucării cu care să-și ocupe timpul, ar fi bine să evitați să lăsați oase de cauciuc în patul de dormit, deoarece pot emana anumite mirosuri neplăcute care să intre în structura
țesăturii. Iată câteva metode simple pe care le poți utiliza în momentul în care îți dorești să cureți locurile de dormit ale animalului tău de companie, fără să te folosești de substanțe chimice, dezinfectanți puternici, care ar putea să-i facă rău necuvântătorului. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

 

Curățare loc de dormit animale companie



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum să-ți lași câinele singur acasă în siguranță: 5 Sfaturi esențiale

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies