Cum să economisești mai ușor bani. 3 sfaturi care te vor ajuta

Cum să economisești mai ușor bani
Cum să economisești mai ușor bani. 3 sfaturi care te vor ajuta

Aflați din rândurile următoare cum să economisiți mai ușor banii.

Cu toții ne-am dori să avem mai mulți bani economisiți pentru diverse vacanțe sau lucruri pe care ne dorim să le achiziționăm și presupun un buget mai mare sau poate chiar pentru „zile negre”. Adevărul este că banii puși de-o parte îți oferă o anumită siguranță financiară și te liniștește să știi că undeva acolo, ai o sumă de bani care să te ajute în cazul în care intervine vreo problemă.

Din păcate, socoteala de acasă nu se compară cu cea din târg și oricât de mult ne-am dori noi să avem câțiva bănuți în pușculiță, de multe ori realizăm la sfârșitul lunii că am cheltuit mai mult decât ne-am fi propus și nu am reușit să punem niciun ban de-o parte.

Aflați în continuarea articolului câteva sfaturi utile care să vă ajute să economisiți banii și ce puteți să faceți cu banii economisiți.

Sfaturi care te vor ajuta să economisești mai ușor bani

Citește și: Cum sa economisesti la facturile de energie electrica prin instalarea unui sistem fotovoltaic?

Cum să economisești mai ușor bani

Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgeți în procesul de economisire a banilor pentru a avea parte de reușită.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

1. Stabilește care sunt veniturile și cheltuielile lunare

Nu o să poți niciodată să economisești bani dacă nu știi care sunt banii ce îți intră lunar în cont și pe ce se duc aceștia. Așadar, primul pas pe care trebuie să-l faci este să îți stabilești veniturile și cheltuielile lunare. Sunt anumite venituri fixe, care sunt aceleași în fiecare lună, cum ar fi chiria, întreținerea, taxele, transportul și așa mai departe și sunt unele cheltuieli care variază de la o lună la alta.

Un alt sfat foarte important este să transformi cheltuielile variabile în unele fixe. Adică, încearcă să îți setezi la începutul lunii o sumă de bani pe care să o aloci pentru alimente, distracție și alte cheltuieli casnice și să încerci să te încadrezi în suma respectivă. Îți va fi mai ușor să îți organizezi bugetul și în fiecare lună vei rămâne cu o sumă de bani care se va duce în contul pentru economii.

2. Aplică regula celor 30 de zile

Citește și: Trucul care îi ajută pe șoferi să economisească bani. Ce trebuie să facă cu rezervorul mașinii

Sfaturi care te vor ajuta să economisești mai ușor bani

De multe ori avem tendința de a cumpăra anumite lucruri chiar dacă nu avem nevoie. Fie că vorbim de haine care rămân nepurtate sau pe care le purtăm o singură dată și după rămân uitate în dulap sau electrocasnice și gadgeturi pe care nu le folosim, există numeroase modalități prin care cheltuim banii în mod

iresponsabil.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De aceea, regula celor 30 de zile este menită să îți dea timp de gândit.

Atunci când vrei să cumperi ceva de care nu știi cu adevărat dacă ai nevoie, așteaptă 30 de zile în care să te gândești la utilitatea acelui produs. Dacă după acest interval de timp vei realiza că merită cheltuiala și acel produs îți va aduce un beneficiu, cumpără-l! Nu cumpăra niciodată din impuls!

3. Profită de ofertele speciale

De multe ori hypermarketurile unde îți faci cumpărăturile au diferite oferte de reducere de care poți să profiți. Instalează-ți aplicațiile corespunzătoare și urmărește prețurile de pe telefon pentru produsele de care ai cu adevărat nevoie. Fă-ți un stoc atunci când le găsești la reducere, dar nu cumpăra lucruri de care nu ai nevoie doar pentru că sunt la reducere. De asemenea, ai grijă la data de expirare a produselor perisabile, astfel încât să te asiguri că le vei consuma înainte să expire și astfel vei evita risipa alimentară și banii aruncați pe fereastră.

Cum să cheltuiești într-un mod plăcut banii economisiți  

Citește și: Cele mai căutate destinații pentru un city break în Europa: „Paris este un oraș destul de scump”

Cum să cheltuiești într-un mod plăcut banii economisiți  

Dacă ai reușit să pui câțiva bani de-o parte și nu știi ce să faci cu ei, ai grijă să-i cheltuiești în mod responsabil. Folosește-i pentru a achiziționa lucruri sau experiențe care să contribuie la dezvoltarea ta personală. Astfel, poți să-ți planifici o vacanță într-un loc pe care îți dorești să îl vizitezi cu banii economisiți sau îți poți cumpăra cărți sau diferite cursuri, poți chiar să începi practicarea unui sport sau să îți faci un abonament la sală. Asigură-te înainte să cheltui orice sumă de bani, chiar și pe cei economisiți că îți vor aduce un beneficiu.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum sa pleci intr-o vacanta exotica cu bani putini. Solutii salvatoare pentru bugetul tau de concediu

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies